+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Diemen.
Laad meer vacatures

Projectmanager Energievoorzieningen Diemen

Solliciteer nu
Solliciteer via Werkzoeken.nl (zonder cv)
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer via Werkzoeken.nl (zonder cv)

Prefound

  • Directe werkgever

Gevraagd

  • Fulltime
  • Universiteit of hoger
  • Medior
  • Nederlands (taal)

Aanbod

  • Vast contract
  • 4.490 - € 6.232 p/m
  • Opleidingsbudget

Vacatureomschrijving

Als Projectmanager Energievoorzieningen zorg je voor de uitvoering van infrastructurele projecten op het gebied van energievoorziening binnen het spoorwegdomein, waaronder het vervangen van energiestations, verlichtingsinstallaties en kabels van 750V en 10kV.

Het betreft complexe projecten van aanzienlijke omvang met strategische elementen en een ongestructureerd karakter. Ze omvatten meerdere deelprojecten waarbij coördinatie en leiding vereist zijn, met de introductie van nieuwe oplossingen, methoden en leveranciers in overeenstemming met externe samenwerkingsverbanden. Deze projecten zijn niet eenmalig en herhalen zich niet bij de spoorinfrastructuur, met een budget van meer dan €5 miljoen en speciale restpuntprojecten. De projectduur is langer dan 3 jaar.

Op een schaal van 1 tot 5, betreffen de projecten complexiteitsscores van 4 en 5. De complexiteit van het project wordt bepaald door verschillende kenmerken, zoals technologie, abstractieniveau, leveranciers en contracten, raakvlakken en integratie, belanghebbenden, impact op de omgeving en financiële en juridische risico's. Voorafgaand aan een project schat het projectbureau van GVB de complexiteit in middels een complexiteitsanalyse tijdens de projectevaluatie.

De verantwoordelijke persoon neemt deel aan de programmering van projecten op verzoek (juiste projecten op het juiste moment) en adviseert over het bundelen van projecten tot grotere projecten om efficiëntie, schaalvoordelen en inkoopvoordelen te realiseren. Ze zorgen voor inzicht in en indien nodig voor de realisatie van benodigde kennis en capaciteit, technologie, financiering, raakvlakken en belanghebbenden. Ze stellen plannen van aanpak en offertes op voor onderzoek, ontwerp en implementatie, inclusief een basisplanning met een inschatting van de capaciteit voor alle kritieke projectrollen. De plannen en offertes worden besproken met collega's en opdrachtgevers, en de verantwoordelijke persoon zorgt voor een definitief plan van aanpak dat wordt ondertekend door zowel de opdrachtgever als de opdrachtnemer.

Ze zorgen voor de juiste rollen, capaciteit, kennis en samenstelling binnen het projectteam en werken samen met contractmanagement en inkoop voor de aanbesteding van externe leveranciers. Ze voeren, in nauw overleg met het technische team, de regie over de bestuurlijke en technische conditionering. De verantwoordelijke persoon bespreekt en geeft opdrachten aan de uitvoeringsafdeling en externe leveranciers. Ze stellen maandelijks samen met de afdeling Control prognoses op, werken met de afdeling Planning de actuele project- en capaciteitsplanning bij en sturen samen met de Risicomanager effectief op het risicodossier. De voorbereiding van deze gesprekken wordt verzorgd door de Project Management Officer. Ze maken procesafspraken met betrokken partijen bij het project.

Tijdens de projectrealisatie geeft de verantwoordelijke persoon leiding aan het projectteam, bevordert de samenhang en het veiligheidsbewustzijn van zowel interne als externe medewerkers. Ze beheren onder andere de inzet, voortgang, kwaliteit, risico's en communicatie van het project en zorgen voortdurend voor afstemming en rapportage aan zowel opdrachtnemers als opdrachtgevers. Ze zorgen ervoor dat tijdens de werkzaamheden benodigd onderhoud/vervanging aan aangrenzende delen wordt gesignaleerd en besproken/formaliseerd met de opdrachtgevers. Ze schalen op het juiste moment op naar het management voor overleg over problemen, oplossingen en consequenties en bepalen wanneer de scope van de projecten dreigt af te wijken van de opdracht, waarbij ze zorgen voor besluitvorming over scopewijzigingen.

Met betrekking tot omgevingsmanagement, maken ze een impact- en stakeholderanalyse van de omgeving van het project, organiseren ze actief het omgevingsmanagementteam om acceptatie voor de uitvoering van het project te vergroten, en onderhouden ze tijdig contact met omgevingspartijen zoals bewoners, winkeliers (verenigingen), ambtenaren, (stadsdeel) bestuurders en verzamelen en bespreken ze zorgen, eisen en wensen bij omgevingspartijen.

Voor technisch management coördineren, sturen en adviseren ze met betrekking tot de integratie van technologie in het project. Ze stellen het programma van eisen en de technische proceseisen op op basis van uitgangspunten, standaarden en voorschriften van RIB Asset Management en zorgen voor een gedragen ontwerp met het juiste detailniveau voor de start van de realisatie. Ze leveren een technische bijdrage (functionele specificaties) aan het aanbestedingsdossier en het contractbeheer (technische risico's en bijdrage aan systeem-, proces- en producttoetsen als onderdeel van Systeemgerichte Contractbeheersing). Ze richten systeemintegratie in, gebruiken de integratietafel en zorgen voor testen, verificatie en validatie van de correcte uitvoering van het technische proces conform de opdracht, uitgevoerd door de opdrachtnemer.

Binnen deze functie zal er interactie en samenwerking zijn met interne partijen zoals RIB-projectleiders en managers, assetmanagement, uitvoering en inkoop, evenals externe partijen zoals de VRA, leveranciers, ingenieursbureaus en aannemers.



Gevraagd

Only candidates living in the Netherlands and with Dutch language proficiency will be considered for this position.

  • Iemand met WO niveau.
  • Je hebt (enige) ervaring (met) projectmanagement.
  • Kennis van techniek, raakvlakken en processen voor ontwikkeling en beheer van railinfrastructuur.
  • Gedegen kennis van UAV-GC en RAW-bestekken.
  • Kennis van de markt en processen van leveranciers voor werken aan stedelijke vervoersmiddelen.
  • Vakinhoudelijke railinfra energievoorziening proceskennis voor de technisch inhoudelijke inbreng in projecten.
  • Certificering Niveau IPMA: 'D' afgerond, 'C' lerend.
  • Lerend voor Brugprogramma Neerlands Diep (of vergelijkbaar).
  • VCA VOL. 


Aanbod

  • Voor deze vacature is de salarisrange €4.490,- – €6.232,- bruto per maand o.b.v. 36 uur per week (schaal 11A). Inschaling vindt plaats o.b.v. opleiding en relevante werkervaring.
  • Vakantiegeld, 13e maand en een 1,5% levensloopbijdrage komen daar nog bij.
  • Gratis reizen met het stedelijk OV.
  • € 77,06 netto per maand ziektekostenvergoeding.
  • Minimaal 21 vrije dagen per jaar.
  • Studiefaciliteiten, waardoor je kunt blijven groeien.

Over Prefound
Zorgeloos solliciteren en waarmaken van ambities, daar staan we als Prefound voor. Wij begeleiden je stap voor stap naar je nieuwe baan.
Wij kennen de markt en alle mogelijkheden die daarbij horen. Samen met jou brengen wij in kaart welke functie(s) bij je passen. Wij kennen de bedrijven en weten wat welke talenten zij zoeken.

• 70% van alle vacatures zijn al vervuld voordat ze online komen. Via ons kan je hiervoor wel in aanmerking komen en ga je gelijk mee in het voortraject met onze opdrachtgevers!
• Loopbaanadvies over alle mogelijkheden in de markt.
• Goede voorbereiding op sollicitatiegesprekken met “inside” informatie over wat het bedrijf belangrijk vindt en waar je ambitie tot zijn recht komt.
• We onderhandelen namens jou over arbeidsvoorwaarden.

Wanneer je via ons een baan gevonden hebt, ontvang je:

• Direct een opleidingsbudget om jezelf nog meer te ontwikkelen.
• Goede arbeidsvoorwaarden, betrokkenheid en advies vanuit jouw adviseur.
• Keuze uit verschillende workshops en uit 100 online trainingen.
• Een team adviseurs die gelijk aan de slag gaan mocht je toch (ondanks uitgebreide inventarisatie) de verkeerde keuze hebben gemaakt.
• Last but not least, meer grip op het waarmaken van jouw ambitie!



Bedrijfsomschrijving

Bij onze opdrachtgever wordt met ca. 300 medewerkers, het technisch onderhoud, revisie en modificaties van stedelijke vervoersmiddelen verzorgd. Het voertuigenpark bestaat uit circa 300 railvoertuigen, verdeeld over zeven typen, variërend van 35 jaar oud tot het meest moderne. Op relatief korte termijn zal dit verder uitgebreid gaan worden met nieuw materieel. 
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in