+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Diemen.
Laad meer vacatures

Medior Informatieanalist Standaardisatieadvies - 32 u. - Zorginstituut Nederland - Diemen - 9 / 36m Diemen

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Mast Nederland

  • Directe werkgever

Gevraagd

  • 32 uur
  • HBO of hoger
  • Medior/Senior
  • Nederlands (taal)

Aanbod

  • Freelance

Vacature in het kort

Duik in de complexe en cruciale wereld van gegevensuitwisseling in de zorg als Medior Informatieanalist Standaardisatieadvies bij een vooraanstaande overheidsorganisatie. In deze freelance/zzp/interim opdracht werk je aan de implementatie van een innovatief project dat de kwaliteit en efficiëntie van de zorg bevordert. Geniet van een aantrekkelijke tariefrange en de mogelijkheid tot verlenging, terwijl je bijdraagt aan een toekomstbestendig zorgstelsel. Wil je meer weten? Duik nu in de details!
 

Volledige vacaturetekst

Voor het Zorginstituut Nederland zoekt Mast Nederland een Medior Informatieanalist Standaardisatieadvies. Reageren op deze vacature kan tot zondag 19 mei 2024 om 15:00 uur.

freelance / zzp / interim opdracht met de volgende kenmerken:
Standplaats: Diemen
startdatum 10 juni 2024
Einddatum 28 februari 2025
Optie tot verlenging, mogelijk tot het einde van het project, prognose op dit moment eind 2025.
Aantal uren 32

Als zzp topper aan de slag via Mast Nederland? Welkom! De tariefrange voor deze opdracht is: € 62,50 – € 90,= bruto per uur, inclusief ALLE kosten, exclusief BTW, dat geldt voor de gehele opdracht duur inclusief eventuele verlengingen. De opdrachtgever weegt het tarief nadrukkelijk wel mee in de beoordeling.
Functiebeschrijving
Beschrijving Zorginstituut Nederland
Iedereen die in Nederland woont of werkt is verplicht om een zorgverzekering te hebben.
Zorginstituut Nederland is een overheidsorganisatie met als belangrijkste taak het samenstellen van het basispakket van de zorgverzekering. Hierbij maken we ingewikkelde, maar noodzakelijke keuzes om ervoor te zorgen dat iedereen in Nederland goede zorg kan krijgen. Nu en in de toekomst.

Het Zorginstituut is een zelfstandig bestuursorgaan dat functioneert onder het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). We voeren werkzaamheden uit op basis van de twee wettelijke ziektekostenverzekeringen: de Zorgverzekeringswet (Zvw) en de Wet langdurige zorg (Wlz). Passende zorg is de rode draad in alle taken van het Zorginstituut. Meer informatie vindt u op onze website: ons/organisatie

Beschrijving Team Gegevensuitwisseling in de Zorg (GidZ)
De context van gegevensuitwisseling in de zorg is complex en veelzijdig. Het gaat hierbij om de uitwisseling van (medisch- & financieel administratieve) gegevens en persoonlijke informatie tussen zorgverleners, patiënten en andere betrokken partijen, zoals zorgverzekeraars en overheidsinstanties. Een belangrijke reden voor gegevensuitwisseling in de zorg is het bevorderen van de kwaliteit en veiligheid van de zorg.
Daarnaast kan gegevensuitwisseling de zorg efficiënter maken, bijvoorbeeld door het verminderen van administratieve lasten en het voorkomen van dubbel werk. Dit draagt bij aan beheersbaar houden van de alsmaar stijgende zorgkosten. Tegelijkertijd zijn er ook belangrijke uitdagingen en vraagstukken verbonden aan gegevensuitwisseling in de zorg, zoals privacy en informatiebeveiliging. Zorgverleners en andere partijen moeten zich houden aan strikte regelgeving en richtlijnen voor de bescherming van persoonlijke gegevens en vertrouwelijkheid van medische informatie.
Ook is er sprake van complexiteit bij het koppelen van verschillende systemen en het standaardiseren van gegevensuitwisseling. Dit vraagt om samenwerking en afstemming tussen zorgverleners, patiënten, softwareleveranciers en andere partijen. Al met al is de context van gegevensuitwisseling in de zorg een belangrijk en complex vraagstuk, dat vraagt om zorgvuldige afwegingen tussen belangen en het vinden van oplossingen die zowel de kwaliteit als de veiligheid van de zorg bevorderen.

Wij stimuleren de doorontwikkeling & implementatie van meerdere informatiestandaarden1 om informatie met elkaar te delen. Wij delen onze kennis met de veldpartijen in de zorg om ondersteuning te bieden bij het maken van afspraken over informatie die zorgverleners met elkaar moeten delen om de weg naar Passende Zorg sneller in te kunnen slaan. Daarnaast ontwikkelen wij onderdelen van het duurzame informatiestelsel in de Zorg & Ondersteuning én brengen wij dit breed onder de aandacht om draagvlak hiervoor te vergroten. Altijd met het oog op toegevoegde waarde voor de zorg. Hiermee dragen wij bij aan de toegankelijkheid, betaalbaarheid en solidariteit van het zorgstelsel.

Team Gegevensuitwisseling maakt deel uit van de directie Fondsen & Informatiemanagement.
Het team is verantwoordelijk voor het beheer en de ontwikkeling van vijf informatiestandaarden (iWlz, iWmo, iJw, iEb en de iPgb-standaard), voor de modernisering van de iWlz, voor de IZO-community, het Wegiz-programma en voor de ondersteunende Modules & Services. Het uitbrengen van specificaties van informatiestandaarden is de kerntaak van het team. Het team werkt daarnaast aan de ontwikkeling van innovaties op het gebied van informatievoorziening in de Zorg & Ondersteuning. Bij alles wat we doen geldt dat we: de cliënt centraal stellen, bijdragen aan administratieve lastenvermindering in de zorg, domeinoverstijgend te werk gaan en inzetten op een toekomstbestendige informatievoorziening.

Omschrijving van de clusters Standaardisatieadvies en Modules
Standaardisatieadvies
Het cluster Standaardisatie Advies houdt toezicht op de doorontwikkeling van de iStandaarden conform de ontwerprichtlijnen van iStandaarden. Ze controleren of de iStandaarden in samenhang worden doorontwikkeld. Daarnaast adviseren zij over diverse interne en externe projecten op het gebied van informatievoorziening en standaardisatie.

Vanuit de behoefte om de samenhang tussen de diverse bestaande iStandaarden- en nieuwe gegevensuitwisselingsstandaarden te ondersteunen is het cluster SA (standaardisatieadvies) ontstaan. Waar aanvankelijk vooral werd gestuurd op gecontroleerd uitbrengen van iStandaard-publicaties gaat de focus (vanaf begin 2022) meer naar de toekomstige ontwikkelingen van het ZIN als houder en distribiteur van meerdere afsprakenstelsels (zoals de iStandaarden, KIK-V, iWlz registers, Registratie Kwaliteitsregisters, Register Dure geneesmiddelen etc.). Dat maakt dat het huidige werkgebied van informatiebeheer gaat verschuiven van “taal & techniek” naar de structurering en beoordeling van de “inhoudelijke- en data governance aspecten”.

In deze verschuiving wordt nadrukkelijk samengewerkt met het cluster Modules. Waar mogelijk dezelfde technieken worden gebruikt voor het realiseren van de publicaties.

Modules
Om de kerntaken van team GidZ goed uit te kunnen voeren zijn er een aantal Modules & Services nodig om deze processen te ondersteunen. Hier kan gedacht worden aan verschillende softwarepakketten en –tooling om het (door)ontwikkelingsproces van de informatiestandaarden te ondersteunen.
Kandidaatomschrijving - Functietaken
De kandidaat gaat het cluster Modules helpen om op 1 november 2024 een eerste versie (“Minimal Viable Product”) van de digitale omgeving om datagedreven te publiceren, te hebben staan die de informatiestandaarden vanaf dan kan ondersteunen. Het is een operationele rol (met een focus op het “doen & uitvoeren”) die bijdraagt aan de implementatiefase van Datagegedreven Publiceren.

Project Datagedreven Publiceren van iStandaarden (DgPi)
Binnen de clusters Standaardisatieadvies en Modules is er al enige tijd geleden een project opgestart die het toekomstige werkproces van de informatiestandaarden moet gaan ondersteunen. Op dit moment wordt er (nog) gebruik gemaakt van Bizzdesign voor het beheren, ontwikkelen én publiceren van de iStandaarden. Echter zijn zowel op team- als op organisatieniveau verschillende redenen om van dit softwarepakket af te stappen en richting een toekomstbestendige oplossing toe te werken.

De leverstraat – een digitale omgeving voor verschillende soorten publicatiemogelijkheden.
Om deze overstap te realiseren is, na een succesvolle eerste verkenning, het project “Datagedreven Publiceren van de iStandaarden” (DgPi) gestart. Binnen dit project wordt een “digitale omgeving“ ontwikkeld die het mogelijk maakt om data vanuit verschillende bronnen, waaronder diverse modelleertools, samen te brengen en via transformaties beschikbaar te maken voor verschillende soorten publicaties. Dit zijn zowel mens-leesbare publicaties, zoals een website vergelijkbaar met de huidige informatiemodellen van de iStandaarden, als op termijn óók machine-leesbare publicaties zoals bijvoorbeeld door data via API’s2 beschikbaar te maken.

De publicatiefunctionaliteit van Bizzdesign moet daarom als eerste vervangen worden door een andere publicatiefunctie om datagedreven te gaan publiceren. De volgende stap in het project is om ook de modelleerfunctionaliteit van Bizzdesign te vervangen door andere tools. Essentieel voor de vervangende tools is dat de modeldata in een standaard formaat vanuit de tool beschikbaar gemaakt kan worden. In de digitale omgeving van Datagedreven Publiceren moet de modeldata uit verschillende tools bij elkaar gebracht kunnen worden om op gecontroleerde wijze de specificaties van de informatiestandaarden samen te stellen. De typen modellen waarvoor we voor de korte termijn nieuwe tooling willen gaan gebruiken zijn datamodellen (in UML) en procesmodellen (in BPMN). Op langere termijn moeten ook andere typen modellen ondersteund worden door de leverstraat, zoals kennismodellen (ontologie en/of thesaurus) en modellen voor regelbeheer.

Implementatiefase van Datagedreven Publiceren
Het project Datagedreven Publiceren komt nu in een implementatiefase; de basis staat qua techniek, en een aantal belangrijke keuzes zijn gemaakt ten aanzien van werkwijze. In de komende maanden moeten werkwijze en techniek in gebruik genomen gaan worden. Dat betekent dat bestaande modellen worden gemigreerd en het team GidZ wordt opgeleid om volgens de nieuwe werkwijze te gaan werken. Ook worden externe stakeholders betrokken om de gewijzigde manier van publiceren te leren kennen en zodat we input kunnen vragen voor de doorontwikkeling. Gedurende de implementatie is ruimte voor bijstelling naar aanleiding van nieuwe inzichten en moeten nog aanvullende keuzes gemaakt op meer detailniveau, waarbij het belangrijk is dat de stakeholders op het juiste niveau worden meegenomen.

Omschrijving van opdracht
In de periode van 10 juni 2024 tot en met 28 februari 2025 zoekt Zorginstituut Nederland een Medior Informatieanalist Standaardisatieadvies met een echte hands-on mentaliteit voor gemiddeld 32 uur per week.

De kandidaat gaat het cluster Modules helpen om op 1 november 2024 een eerste versie (“Minimal Viable Product”) van de digitale omgeving om datagedreven te publiceren, te hebben staan die de informatiestandaarden vanaf dan kan ondersteunen. Het is een operationele rol (met een focus op het “doen & uitvoeren”) die bijdraagt aan de implementatiefase van Datagegedreven Publiceren.

In deze rol van “doen & uitvoeren” kan bijvoorbeeld aan het volgende gedacht worden:
  • Technisch: tijdens de uitvoering van de werkzaamheden eventuele “hordes” kunnen identificeren en ervoor te zorgen dat er een x-aantal opties worden voorgesteld (aan de projectleider) hoé deze “horde” te nemen.
  • Organisatorisch: het uitwerken van werkinstructies van de digitale publicaties omgeving en dit aan de hand van werksessies te presenteren / uit te leggen aan de mensen die het gaan gebruiken.
Geplande datum gesprek 22 mei 2024

Gevraagd

CV eisen
Onder een CV verstaan wij een overzicht van de werkervaring van de kandidaat. Dit in het Nederlands opgesteld en maximaal 5 pagina’s A4, tenzij hieronder anders aangegeven.

Toelichting op eisen en wensen: Als je 100% aan de eisen voldoet, zet dat dan ook helder in je CV om afwijzing in de papieren ronde te voorkomen. Voldoe je (op CV) niet aan de eisen, dan zal de opdrachtgever je aanbieding namelijk afwijzen. Met de wensen zijn punten te verdienen om hoger in de ranking te komen. Zorg ook hier dat deze helder in je CV terug te vinden zijn:

Eisen (Knock-Out – Vermeldt dit dus helder in je CV als je voldoet)
Jij herkent jezelf (en voldoet aan het gestelde) in de kandidaatsomschrijving en functiebeschrijving, kan deze opdracht uitvoeren en weet ons hiervan te overtuigen middels je in je CV beschreven ervaringen en opleidingen, aangevuld met je onderbouwing in je motivatiebrief.

Tariefstelling: Een binnen de tariefrange passend (of op genoemde salarisschalen afgestemd) uurtarief.
Beschikbaarheid: De aangeboden kandidaat is beschikbaar voor gemiddeld 32 uren per week gedurende de periode tussen 10 juni 2024 en 28 februari 2025 (werkzaam op locatie van Zorginstituut Nederland);
  • Vormvereiste: Inschrijver levert 1 CV en 1 motivatiebrief van een kandidaat;
  • Kennis en expertise: Uit het CV en aangeleverde motivatiebrief blijkt minimaal dat de aangeboden kandidaat aantoonbaar (middels opleidingen, cursussen, werkervaring, voorbeeldprojecten) beschikt over:
-Afgeronde HBO- en/of WO-opleiding;
-Minimaal 1 project aantoonbare ervaring heeft in het “Agile” werken. De kandidaat dient dit toe te lichten in de motivatiebrief;
-Minimaal 1 project aantoonbare ervaring heeft met Datamodellen in UML;
-Minimaal 1 project aantoonbare ervaring heeft met Procesmodellen in BPMN of Archimate.

Wensen – Hoe beter je hier aan voldoet, des te hoger je kansen, zorg dus dat als je hieraan voldoet, het in je CV beschreven staat.
Beschrijf in een korte motivatie (max 1 A4) je aanpak van een opdracht van vergelijkbare aard en benoem daarin concreet behaalde resultaten. Ga in op de eisen en wensen.

Scoor jij 100% op de specifieke wensen? Dan maak je meer kans:
Tariefstelling: Een concurrerend uurtarief. Het uurtarief wordt mee gewogen in de beoordeling.
Weging prijs: 20 punten
Weging kwaliteit: 80 punten

1. Geef aan hoeveel projecten de aangeboden kandidaat kennis en ervaring heeft in het “Agile” werken. Dit moet blijken uit CV en motivatiebrief.
1 project = 0%
2 projecten = 30%
3 projecten = 80%
meer dan 3 projecten = 100%
10 punten

2. Geef aan hoeveel projecten de aangeboden kandidaat kennis en ervaring heeft met Datamodellen in UML. Dit moet blijken uit CV en motivatiebrief.
1 project = 0%
2 projecten = 30%
3 projecten = 80%
meer dan 3 projecten = 100%
25 punten

3. Geef aan hoeveel projecten de aangeboden kennis en ervaring heeft met Procesmodellen in BPMN of Archimate. Dit moet blijken uit CV en motivatiebrief.
1 project = 0%
2 projecten = 30%
3 projecten = 80%
meer dan 3 projecten = 100%
25 punten

4. Geef aan of de kandidaat kennis/ervaring heeft met de volgende geprioriteerde modellen:
1 Kennismodellen zoals een ontologie en/of thesaurus
2 Modellen voor regelbeheer
3 XSD’s & XML
Dit moet blijken uit CV en motivatiebrief.
Geen kennis = 0%
Kennis over Ontologie en/of thesaurus = 30%
Ontologie en/of thesaurus, en modellen voor regelbeheer = 60%
Ontologieën en/of thesaurus, modellen voor regelbeheer en XSD’s & XML =100%
20 punten

De volgende competenties worden gevraagd (tip: Neem mee in je CV/motivatiebrief) en getoetst in het gesprek::
 Kwaliteitsgericht
 Communicatief
 Samenwerken
 Kennis hebben van de volgende modellen is een zware pré:
- Kennismodellen zoals een ontologie en/of thesaurus
- Modellen voor regelbeheer
- XSD’s & XML
 Kennis heeft van standaarden-beheer
 Ervaring heeft met implementatie van nieuwe tooling en werkwijzen
 Goede beheersing heeft van de Nederlandse taal in woord en geschrift

Hoe helderder bovenstaande in je CV staat, hoe groter je kansen om door de eerste, papieren selectie te komen! Vergeet de motivatie niet!

VOG:
Voor het werken bij de overheid is een VOG een vereiste.

Aanbod

ZZP mogelijkheden
Als zzp-er / freelancer aan de slag? We helpen je graag: zzp-ers zijn van harte welkom bij Mast Nederland. Hou rekening met de tariefrange en dat onze opdrachtgever het uurtarief mee weegt in de beoordeling. Ben je benieuwd welke berekening hiervoor gehanteerd wordt, laat het gerust weten!

Je offerte is all-in
Wij vragen je om in je offerte een all-in uur tarief te offreren. Dit betekent inclusief ALLE kosten. Het tarief dat we afspreken is ook echt voor jou! De overeengekomen uurtarieven staan vast voor de duur van de overeenkomst (inclusief alle verlengingen), zijn in euro’s, omvatten alle belastingen (maar exclusief BTW) en betreffen de overeengekomen prestatie, alsmede alle overige kosten, zoals die van training of inwerking van personeel, overuren / avond- en weekendwerkzaamheden, reis- en verblijf- en voorrijkosten, kosten voor apparatuur / hulpmiddelen en administratiekosten.
Vanzelfsprekend ben je ingeschreven met je organisatie bij de KVK en ben je afdoende verzekerd om deze opdracht uit te kunnen voeren.

LET OP HET VOLGENDE:
1. Omdat de voertaal bij deze klant Nederlands is, dienen je CV en je motivatiebrief opgesteld zijn in de Nederlandse taal (tenzij expliciet anders aangegeven). Niet-Nederlandstalige documenten worden door de opdrachtgever niet beoordeeld en leiden hierdoor tot een afwijzing. Bij een afwijzing door het ingediend hebben van niet-Nederlandstalige documenten krijg je geen bericht.
2. Laat je maar door 1 bureau voorstellen. Dit voorkomt uitsluiting van de procedure door de opdrachtgever.
3. Wij werken rechtstreeks met zzp collega’s samen. Om te voorkomen dat de keten onnodig lang wordt, werken wij niet samen met andere bemiddelaars. Met je inschrijving verklaar je als zzp collega via Mast Nederland aan de slag te willen gaan en niet gebonden te zijn aan een ander bureau of organisatie. Na je inschrijving zullen wij rechtstreeks contact met de ingeschreven kandidaat opnemen.
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in