+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Hoofddorp.
Laad meer vacatures

Teamleider Jeugdhulpverlening (zzp ook mogelijk) Hoofddorp

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

De Zorgfabriek

  • Werving en selectie

Gevraagd

  • 24 uur
  • HBO of hoger
  • Junior/Medior/Senior

Aanbod

  • Freelance
  • 6.130 p/m
  • Eindejaarsuitkering, Reiskostenvergoeding

Vacature in het kort

Voor een veelzijdige rol als teamleider in de jeugdhulpverlening, waarbij je een multidisciplinair team leidt en complexe jeugdhulpvraagstukken aanpakt. Je werkt in een organisatie die zich inzet voor de ontwikkeling van kinderen en gezinnen, waarbij autonomie en talentontwikkeling centraal staan. Als teamleider ben je de verbindende factor en draag je bij aan een veilige en positieve werksfeer. Vol interesse om meer te weten? Ontdek alle details hieronder!
 

Volledige vacaturetekst

Voor een organisatie die (jeugd)hulp biedt aan kinderen, jongeren en gezinnen zijn wij voor een team Jeugdhulpverlening op zoek naar een enthousiaste teamleider. Sta jij stevig in je schoenen en weet je hoe je een team niet alleen aanstuurt, maar het ook kan laten samenwerken als een goed geoliede machine? Daarnaast zin in de uitdaging om samen met het team complexe vraagstukken in de jeugdhulp aan te pakken? Lees dan verder!

Is dit jouw werkplek?

Je werkt voor een organisatie die psychische- en jeugdhulp biedt een jeugdigen tussen de 0 en 23 jaar (en hun gezinnen) met ontwikkelings-, gedrags- en gezinsproblemen. Het is belangrijk dat jongeren de kans krijgen om zich te ontwikkelen vanuit hun eigen talenten en vaardigheden. De organisatie streeft ernaar om bij te dragen aan deze ontwikkeling door de autonomie van het gezin te versterken. Of het nu gaat om hulp thuis, op school, dagbehandeling of 24-uurszorg. Het doel is altijd duidelijk: elk kind en gezin moet de kans krijgen om zelfstandig en volwaardig deel te kunnen nemen aan de samenleving.

Jij geeft leiding aan multidisciplinair team bestaande uit circa 16-18 medewerkers. Het team bestaat uit ambulante hulpverleners, basis-, GZ- en klinisch psychologen en een psychiater. De werkervaring binnen het team varieert. Een deel is recent gestart of volgt een opleiding tot gz-psycholoog, een ander deel werkt er al wat langer. Echt een team in opbouw waar verbinding vinden met elkaar centraal staat. Als teamleider ben jij dan ook een kei in het samenbrengen van een team. Je bent een verbinder, creëert een veilige werksfeer en je hebt een positieve benadering.

Jij bent de drijvende kracht achter het resultaatgerichte management, waarbij je niet alleen de productiviteit van je team in de gaten houdt, maar ook zorgt voor heldere richtlijnen en ondersteuning. Als spin in het web ben je verantwoordelijk voor het beheer van de wachtlijsten en fungeer je als rots in de branding voor je collega's. Integraal management is jouw tweede natuur en je wordt regelmatig ingeschakeld om mee te denken over de toekomst van de organisatie, zowel op operationeel als strategisch niveau. Bovendien ben je een echte teamspeler, die nauw samenwerkt met enthousiaste ketenpartners. In de bruisende regio Haarlemmermeer, vol groeimogelijkheden, zie jij kansen en durft deze te grijpen. Maar bovenal ligt jouw passie bij het coachen en inspireren van de professionals die dag in, dag uit zorg verlenen. De dagelijkse behandelingen worden voornamelijk gestuurd en gevormd door het team die er direct bij betrokken bij is. Klinisch psychologen zijn hierbij van cruciaal belang; zij spelen een leidende rol in het bepalen van de inhoud.


Jouw werkdag

Dinsdagochtend om 08:30 loop jij het kantoor binnen in Hoofddorp waar het kind- en jongerenteam gevestigd is. Je bekijkt je agenda van deze week, stelt prioriteiten en maakt een to-do lijst van je taken van deze week. Deze ochtend staan er verder enkele individuele gesprekken met twee ambulant hulpverleners en de psychiater gepland. Voor jou is het belangrijk dat je iedereen binnen het team persoonlijk leert kennen. In deze gesprekken staan hun persoonlijke ontwikkeling centraal, maar ook hun visie en rol binnen het team. Een van de individuele gesprekken is met een ambulant hulpverlener die onlangs is gestart binnen het team. Voor hem is het ook zijn eerste baan na zijn afstuderen, dus afgelopen maand is veel nieuwe informatie en zijn er nieuwe situaties op hem afgekomen. Hij geeft aan nog erg zoekende te zijn in zijn rol als ambulant hulpverlener. Je daagt hem uit om ontwikkeldoelen op te stellen die hem inzicht gaan geven in zijn professionele handelen. Jullie spreken af dat je elke 3-4 weken samen een moment plannen om stil te staan bij zijn ontwikkeldoelen. Dit gaat hem helpen in zijn ontwikkeling als professional en als teamlid.

In de middag staat een overleg gepland met een deel van het team. Jullie bespreken lopende casussen en eventuele knelpunten in de hulpverlening en de wachtlijst. Je vindt het belangrijk dat je maandelijks aansluit bij deze mdo's, zodat je zicht houdt op de kwaliteit van de zorg die geleverd wordt. Als leidinggevende heb jij zowel oog voor de inhoud van hulpverleningstrajecten, maar ook het kostenplaatje houdt je nauwlettend in de gaten. Je kan een goede afweging maken en hakt moeilijke knopen door als trajecten niet effectief zijn. Om half vier staat er nog een overleg gepland met andere leidinggevenden en het management. Dit om de koers van de organisatie te bepalen en te waarborgen dat deze aansluit bij de behoeften van de cliënten en de ontwikkelingen in de zorgsector. Om kwart over 5 zit de dag er op. Al kletsend met wat medewerkers uit je team loop je richting je auto. Het was een productieve dag met mooie nieuwe inzichten!



Gevraagd

  • Je hebt een afgeronde hbo of wo opleiding in de zorg;
  • Je hebt al meerdere jaren ervaring in een leidinggevende rol binnen de zorg;
  • Je hebt kennis van de (jeugd)ggz;
  • Je hebt oog voor kwaliteit en kwantiteit in de zorg;
  • Je hebt oog voor de ontwikkeling van anderen en kan een team op een coachende manier aansturen.


Aanbod

  • Een mooi salaris conform de jeugdzorg cao, schaal 11 (maximaal € 6129,76 bruto op basis van een fulltime dienstverband);
  • Secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder vakantietoeslag, eindejaarsuitkering, reiskostenvergoeding
  • Een tijdelijke arbeidsovereenkomst van 6 maanden voor 24 uur per week;
  • De ruimte om hybride te werken;
  • Een team waar betrokkenheid, openheid en toegankelijk gewaardeerd wordt.
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in