+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Leiden.
Laad meer vacatures

GZ-psycholoog doelgroep LVB Leiden

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

BKV

  • Werving en selectie

Gevraagd

  • 8 - 16 uur
  • Junior/Medior/Senior

Aanbod

  • Vast contract

Vacatureomschrijving

Op zzp-basis werken op een poli voor verstandelijk gehandicapte volwassenen en jeugdigen met diverse psychiatrische en somatische stoornissen. Dat doe je in dit gespecialiseerde behandelcentrum.


Jouw nieuwe baan

Met ingang van 1 juli 2024 tot 1 december 2024 werk je als GZ-psycholoog. Dat doe je minimaal 8 uur en maximaal 16 uur per week. De werkdag is vastgesteld op dinsdag. Hier vervul je een essentiële rol in het behandelproces van patiënten. Je fungeert als regiebehandelaar en bent verantwoordelijk voor minimaal 1 intake per week.

Poli LVB Als GZ-psycholoog werk je op een gespecialiseerd afdeling die zich richt op een unieke patiëntenpopulatie: verstandelijk gehandicapte volwassenen en jongeren met diverse psychiatrische en somatische stoornissen. Naast psychiatrische klachten hebben deze cliënten een licht verstandelijke beperking of zijn zwakbegaafd met een disharmonisch profiel. Het zorgaanbod van deze poli omvat specialistische diagnostiek en behandeling bij diverse psychiatrische ziektebeelden, waaronder stemmingsstoornissen, angststoornissen, somatoforme stoornissen, persoonlijkheidsstoornissen, autismespectrumstoornissen, ADHD en psychotische stoornissen.

Multidisciplinaire integratieve diagnostiek De behandeling is net zo uniek als iedere patiënt met een licht verstandelijk beperking of zwakbegaafdheid. Met deze cliëntgroep werkt men vanuit een optimistisch, creatief en multidisciplinair team. Daarin ben jij een belangrijke schakel in het proces van multidisciplinaire integratieve diagnostiek.

Wat wordt er van jou verwacht?

  • Intakegesprekken, indicatiestelling, diagnostiek en behandeling van cliënten met een licht verstandelijke beperking. Jij bent er verantwoordelijk voor.

  • Uitgebreide en complexe diagnostische onderzoeken. Jij doet ze. Ook voor de integratie hiervan met deelonderzoeken van jouw collega’s uit andere disciplines, rekent men op jou.

  • Aanwezigheid bij multidisciplinaire overleggen, casuïstiek en intervisiebesprekingen.

  • Vormgeven aan gespecialiseerde poliklinische, individuele en groepsbehandelingen van cliënten.

  • Uiteenlopende behandelingen uitvoeren bij patiënten met complexe problematiek.

  • Supervisie geven aan basispsychologen of psychologen in opleiding.

Er is een mogelijkheid om wetenschappelijk onderzoek te doen. Daarmee worden kwalitatief hoogstaande behandelingen ontwikkelt om herstel van de cliënten te bevorderen. Denk jij graag mee over de ontwikkeling van het totale aanbod van diagnostiek en behandeling? Maak dan snel je belangstelling voor deze GZ-psycholoog functie kenbaar.
Indien jij dat wenst, helpt deze ggz-instelling jou graag met je persoonlijke ontwikkeling, door een ervaren regiebehandelaar die jou begeleidt. Niet nodig? Uiteraard krijg je hier alle gelegenheid om zelf de regie op je eigen ontwikkeling te houden.


Jouw nieuwe werkplek

De cliënten die jij in dit gespecialiseerd behandelcentrum ziet, zijn volwassenen met een licht verstandelijk beperking of zwakbegaafdheid (IQ tussen 50 en 70, en op indicatie tussen 70 85) met complexe problematiek. Op het vlak van psychiatrie komen alle classificaties en klachtenbeelden voorbij. Denk hierbij aan stemmingsstoornissen, angststoornissen en somatoforme stoornissen, autismespectrumstoornissen, psychotrauma gerelateerde stoornissen en persoonlijkheidsstoornissen. Ook wordt hulp geboden aan de mensen in de directe omgeving van cliënten zoals ouders, partners, gezinsleden die bij de dagelijkse zorg betrokken zijn. Met je vakkennis ben jij een onmisbare schakel in de keten. Door de kleinschalige opzet en lage drempels wordt jouw inbreng écht gehoord.


Wat breng je mee?

Als GZ-psycholoog heb jij ervaring met:

  • psychodiagnostiek, zoals persoonlijkheidsonderzoeken, neuropsychologische onderzoeken en intelligentietesten;

  • de toepassing en van verschillende therapeutische technieken;

  • het voeren van behandelgesprekken.

Gelet op de complexiteit van de caseload is ervaring met EMDR en CGT een vereiste voor deze GZ-psycholoog functie. Je bent een GZ-psycholoog die op een gelijkwaardige en constructieve manier communiceert en samenwerkt met collega’s. Je hebt affiniteit met de doelgroep. Ervaring met de doelgroep is een pluspunt.


Arbeidsvoorwaarden

Van 1 juli tot 1 december 2024 doe je waardevolle ervaring op in de behandeling van een zeer specifieke cliëntenpopulatie. Dat doe je minimaal 8 uur en maximaal 16 uur per week. De dinsdag is één vaste werkdag. In deze periode vervang je een GZ-psycholoog die wegens zwangerschapsverlof afwezig is. Samen met deze ggz-instelling kom je een uurtarief overeen.

Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in