+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Leiden.
Laad meer vacatures

Senior Research IT Engineer bij Naturalis in Leiden Leiden

Solliciteer nu
Solliciteer via Werkzoeken.nl (zonder cv)
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer via Werkzoeken.nl (zonder cv)

Naturalis Biodiversity Center

  • Gecontroleerde werkgever
  • Directe werkgever
Naturalis Biodiversity Center

Gevraagd

  • 32 - 36 uur
  • HBO of hoger
  • Senior

Aanbod

  • Vast contract
  • 3.187 - € 4.141 p/m
 

Locatie

Leiden
 

Vacature in het kort

Naturalis is dé plek voor liefhebbers van de natuur. We hebben een van de grootste collecties ter wereld en delen onze kennis met een groot publiek. Als Senior Research IT Engineer bij ons help je onderzoekers met de nieuwste IT-technologieën. Je zorgt dat ze optimaal kunnen werken met onze onderzoeksfaciliteiten. Ook ben je het aanspreekpunt voor verschillende teams en zorg je voor oplossingen die echt helpen. Samen maken we de wereld van biodiversiteit beter en toegankelijker. Wil je meer weten over wat we bieden? Lees nu verder!
 

Volledige vacaturetekst

Naturalis Biodiversity Center is hét kennisinstituut op het gebied van biodiversiteit in Nederland. Met ruim 43 miljoen objecten beheren we één van de grootste natuurhistorische collecties ter wereld. Wereldwijde samenwerkingsverbanden, met 14 hoogleraren aan de Nederlandse universiteiten en de enorme collectie van planten, dieren, gesteenten en mineralen, geven Naturalis een unieke internationale positie en verantwoordelijkheid. Met onze tentoonstellingen, educatieve en maatschappelijke activiteiten laten wij een breed publiek kennis maken met de diversiteit van het leven op aarde. In ons prijswinnende vernieuwde museum verwelkomen wij jaarlijks ruim 500.000 bezoekers. Een echte ontmoetingsplek voor iedereen die meer wil ontdekken over de natuur. 
Bij Naturalis hebben we passie voor biodiversiteit. We bouwen digitale infrastructuren voor biodiversiteitsgegevens en diensten, voor onderzoekers en de bredere gemeenschap. Door het gebruik van innovatieve technologieën op het gebied van computervision en bio-informatica om soortherkenning te automatiseren, kunnen we betrouwbaardere informatie leveren over o.a. patronen en trends in biodiversiteit en helpen we het verlies aan biodiversiteit tegen te gaan.
De afdeling Digital Solutions & Infrastructures (DSI) levert hier een belangrijke bijdrage aan. Onderdeel van deze afdeling is het team Support, dat is verdeeld in drie verschillende focusgebieden, met name museum IT,  kantoor IT en research IT. Het supportteam voor research IT (onderzoeksgroepen en laboratorium) bestaat momenteel uit 4 collega’s (waaronder een Scrummaster) en is toe aan uitbreiding. Daarom zijn wij op zoek naar een:

Senior Research IT Engineer

Product Owner 32 - 36 uur per week

Dit ga je doen
Als Senior Research IT Engineer bied je onze onderzoekers optimale IT-ondersteuning voor het uitvoeren van hun dagelijkse werkzaamheden. Naturalis beschikt over uitgebreide onderzoeksfaciliteiten zoals CT-scanning, microscopie, high performance computing (t.b.v. AI, DNA-analyses, big data) die zonder uitzondering aangestuurd en opgenomen moeten worden middels IT-technologie en -netwerken.
Jij zorgt ervoor dat onze onderzoekers op een efficiënte en effectieve manier gebruik kunnen maken van alle benodigde voorzieningen waarbij je (met het team) zorg draagt voor de integratie en inrichting van Research-systemen binnen Naturalis en het beheer hiervan, om een optimale service te waarborgen. 
Jij bent als Senior Research IT Engineer ook Product Owner. Vanuit deze rol ben je het aanspreekpunt voor verschillende stakeholders, stel je prioriteiten en schakel je met meerdere teams binnen Naturalis (o.a. Infra en Support), leveranciers en eindgebruikers. Bij deze stakeholders inventariseer je de behoeften, denk je mee en bied je waar nodig (maatwerk)oplossingen. Je ontwikkelt deze oplossingen, beheert en neemt deze op in de verschillende workflow processen, zowel van de gebruikers als de IT infrastructuur. 
Je draagt hierbij zorg voor het opzetten en implementeren van procedures, processen en (innovatieve) technologie ten behoeve van een robuuste en veilige infrastructuur en IT-dienstverlening. Wanneer je ruimte voor verbetering ziet, dan pak je dit graag op en doe je proactief een voorstel.
 

Gevraagd

Je hebt ruime ervaring binnen het IT vakgebied en/of een soortgelijke functie, minimaal 5 jaar. Daarnaast beschik je over HBO werk- en denkniveau en ben je steeds op zoek naar manieren om jezelf op de hoogte te houden van de nieuwe ontwikkelingen rondom o.a. security, cloud oplossingen en ICT support. Je bent bekend met AGILE, PRINCE II en DevOps en weet hier goed je weg in te vinden. Scripting, Windows 10 en Ubuntu Linux zijn voor jou geen onbekende gebieden en je kunt werken met AWS en Gitlab. Verder heb je ervaring met (bij voorkeur) Topdesk en heb je eerder gewerkt conform de ITIL-cyclus. Goede beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal is een must.


Aanbod

Ons aanbod
Een functie in een dynamische en fascinerende werkomgeving. Een organisatie met een grote diversiteit aan professionals met liefde voor de natuur en biodiversiteit. Je gaat werken in Leiden, goed bereikbaar met het OV. De functie van Senior Research IT Engineer is ingeschaald in schaal 9 volgens de Museum CAO. Het salaris ligt tussen € 3.187,- en € 4.141,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.
De arbeidsovereenkomst is voor de periode van 1 jaar. Een vast dienstverband behoort daarna tot de mogelijkheden.
Bij indiensttreding vragen wij altijd om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).
Informatie en sollicitatie
Voor inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met Arjan Schieven (telefoonnummer
+31652428651) of per e-mail via de button "Solliciteer nu" op deze pagina. en voor procedurele informatie met de afdeling P&O (via de button "Solliciteer nu" op deze pagina.).
Laat ons zo snel mogelijk weten waarom jij als Research IT Engineer bij ons aan de slag wilt en waarom je denkt dat je geschikt bent voor deze functie. We vragen je uiterlijk zondag 2 juni 2025. te reageren door gebruik te maken van het sollicitatieformulier
Naturalis onderschrijft de Code Culturele Diversiteit. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen het team versterkt.
Acquisitie wordt niet op prijs gesteld. Inhuur of aanstelling op ZZP-basis behoort niet tot de mogelijkheden.


Bedrijfsomschrijving

Naturalis Biodiversity Center is hét kennisinstituut op het gebied van biodiversiteit in Nederland. Met ruim 42 miljoen objecten beheren we één van de grootste natuurhistorische collecties ter wereld. Wereldwijde samenwerkingsverbanden, met 12 hoogleraren aan de Nederlandse universiteiten en de enorme collectie van planten, dieren en mineralen, geven Naturalis een unieke internationale positie en verantwoordelijkheid. Met onze tentoonstellingen, educatieve activiteiten en internetdiensten laten wij een breed publiek kennis maken met de diversiteit van het leven op aarde. In ons nieuwe museum verwachten wij jaarlijks 425.000 bezoekers te ontvangen. Ruim 60.000 hiervan zijn leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs. Met 9 prachtige tentoonstellingszalen vól met het mooiste uit de natuur, workshopruimtes, leuke winkels, een restaurant en een café. Waar jong en oud kan zien, doen en beleven. Een echte ontmoetingsplek voor iedereen die meer wil ontdekken over de natuur.

Naturalis beschikt over een state of the art ICT infrastructuur die internationale biodiversiteitsdata verbindt en baanbrekend wetenschappelijk onderzoek mogelijk maakt. Voor het gebruik van deze data worden tools ontwikkeld en aangeboden om kennis over biodiversiteit te verspreiden. De verwachtingen en ambities voor de komende jaren zijn hooggespannen.
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in