+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Odijk.

Beleidsadviseur Groen Odijk

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Gemeente Bunnik

  • Gecontroleerde werkgever
  • Werving en selectie
Gemeente Bunnik

Gevraagd

  • Fulltime
  • HBO of hoger
  • Medior/Senior

Aanbod

  • Vast contract
  • 3.558 - € 5.247 p/m
  • Reiskostenvergoeding

Vacature in het kort

Duik in de wereld van beleidsadvies en projectmanagement binnen de groene koers van een gemeente die bekend staat om haar uitstekende leefklimaat. Als beleidsadviseur Groen in dit hechte team, krijg je de kans om directe impact te maken op de groene identiteit en cultuurhistorisch erfgoed te behouden. Geniet van een uniek IKB-budget, een royale thuiswerkvergoeding, en een fietsregeling met een aantrekkelijke werkgeversbijdrage. Benieuwd naar jouw mogelijkheden? Ontdek het nu!
 

Volledige vacaturetekst

Wat jij gaat doen

Beleidsadvies, projectmanagement, stakeholdermanagent, budgetbeheer, vergunningprocedures, communicatie en voorlichting. Zomaar een greep uit je brede functie binnen gemeente Bunnik als beleidsadviseur Groen. In deze functie sta je dicht bij het bestuur en heb jij de touwtjes in handen. Oftewel: ‘’Je bedenkt het en je voert het ook uit,’’ zoals afdelingshoofd Ruimtelijke Regie, Walter Overbeek zegt. Je leert hier enorm veel, je hebt veel impact en je hebt directe lijnen met belangrijkste stakeholders en dat binnen een gezellige gemeente. Gun jezelf deze positie en lees snel verder

De Groene Koers van gemeente Bunnik, dat is waar jij je voor het grootste deel mee bezig gaat houden. Gemeente Bunnik staat voor een groene omgeving en heeft zich verbonden aan het Utrechts Programma Landelijk Gebied (UPLG). De komende jaren gaat dit dan ook een belangrijk thema zijn. De gemeente wil de groene identiteit versterken en tegelijkertijd zuinig zijn op dat wat cultuurhistorisch is. Dat is precies waar jij als beleidsadviseur Groen om de hoek komt kijken.

Vanwege je achtergrond, opleiding of vanuit je persoonlijke interesse weet jij als geen ander wat belangrijk is in een consistente oplossing voor de natuur. Jij zult samen met je collega’s uitvoering geven aan de implementatie van de ‘’Groene Koers’’ binnen de gemeente Bunnik. Naast vraagstukken over beleid en beheer, ben jij ook de projectleider om de juiste lijnen uit te zetten en het overzicht daarin te bewaren. Jij zorgt ook dat de subsidies gehaald en behouden worden. Zowel intern als extern zorg jij dat de juiste communicatie over wordt gebracht, zodat iedereen geïnformeerd is in elke implementatiestap die de gemeente zal uitvoeren.

Je zult je dan ook bezighouden met de volgende werkzaamheden:

  • de vertaling van ambities om de groene leefomgeving te verduurzamen, verlaging van de hitte stress, meer ruimte voor natuurlijk groen voor inwoners en recreanten.
  • projectleider om te komen tot een omgevingsprogramma Groen (De Groene Koers van Bunnik) dit programma uitwerken in een routekaart met de vier opgaven: identiteit, gezond, biodivers en klimaatadaptief.
  • actualiseren van het huidige Landschapsontwikkelingsplan (LOP) Kromme Rijngebied.
  • adviseur op het gebied van spelen en groen.
  • verbindingen leggen met collega’s, verschillende partners en inwoners is een belangrijk onderdeel van je functie.
Waar je terecht komt

De huidige gemeente Bunnik is in 1964 ontstaan en ligt in de provincie Utrecht. De gemeente bestaat uit drie dorpen: Werkhoven, Odijk en Bunnik. Uit diverse onderzoeken blijkt dat Bunnik bij de beste woongemeenten van Nederland hoort. Er is veel groen, de dorpen zijn ruim opgezet en er is een goed leefklimaat.

Je komt in een team terecht die op dit moment bestaat uit 18 enthousiaste en behulpzame collega’s die samen met jou werken binnen de afdeling Ruimtelijke Regie. Werken binnen dit team betekent, korte lijnen, gezien worden als collega, managers die achter de medewerkers staan en een veilige werkomgeving. Het is een hecht en gezellig team waarin je samen groeit. Binnen gemeente Bunnik geven we jou dan ook de mogelijkheid om veel vrijheid, invloed en zelfstandigheid in je werk te hebben. Omdat wij geloven dat dit je groei stimuleert.

“Geen enkele dag is hetzelfde in mijn werk bij de gemeente Bunnik. Je krijgt snel eigen verantwoording en je werkt samen met leuke collega’s. Ik houd van de korte lijnen binnen de organisatie en de diversiteit van mijn werk.” Aldus Margriet Barendregt Senior Beleidsadviseur Landschap en Recreatie


Wie jij bent

Jij bent iemand die het overzicht altijd goed kan bewaren. Daarnaast ben je echt een verbinder tussen samenleving, bestuur en organisatie. Je bent communicatief erg sterk in woord en geschrift. Je weet hoe je partijen bij elkaar kunt brengen en je vindt het niet lastig om mensen in beweging te krijgen. Onderzoekend, praktisch, creatief en initiatiefrijk zijn woorden die je persoonlijkheid omschrijven.

Daarnaast neem je de volgende dingen mee:

  • afgeronde hbo/wo- opleiding in de agrarische of groene
    richting. Denk aan Hogeschool van Larenstein of HAS green academy.
  • minimaal 5 jaar ervaring in het werken als beleidsadviseur
    in een soortgelijke omgeving.  
  • bij voorkeur ervaring met regionale
    samenwerkingsverbanden en met een politiek-bestuurlijke omgeving.
  • je bent een ondernemend persoon, je komt zelf in actie
    voordat iemand daarom vraagt.
Wat wij bieden

Binnen gemeente Bunnik sta jij centraal, jij bent onderdeel van onze gemeenschap en daarom bieden wij jou de volgende goede arbeidsvoorwaarden:

  • een contract van 1 jaar met de intentie tot een vaste aanstelling.
  • salaris in schaal 10 tussen de €3558 en €5247 bruto op basis van 36 uur, afhankelijk van je opleiding en werkervaring.
  • een IKB-budget van 17,45% (hoger dan bij andere gemeentes).
  • reiskostenvergoeding van €0,23 per gereden kilometer of een volledige ov-vergoeding wanneer je reist met het openbaar vervoer.
  • thuiswerkvergoeding van €3,- netto per dag.
  • een fietsregeling met een werkgeversbijdrage van netto €1500.
  • ruim vijf weken vakantie met de mogelijkheid om extra dagen te kopen.
  • tegemoetkoming in de kosten van de zorgverzekering;
  • tegemoetkoming van €10 bruto per maand op basis van 36 uur als je verzekerd bent voor arbeidsongeschiktheid.
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in