+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Rotterdam.
Laad meer vacatures

Declarant Rotterdam

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

RED Recruitment

  • Werving en selectie

Gevraagd

  • 40 uur
  • MBO of hoger
  • Junior/Medior
  • Nederlands, Engels (talen)

Aanbod

  • Vast contract
  • 2.700 - € 4.500 p/m
  • Pensioenregeling

Vacatureomschrijving

Word jij blij van een 100% kloppende en succesvolle douaneaangifte? Zit kwaliteit in jouw DNA en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Word dan Declarant binnen dit ambitieuze team in Rotterdam!

Jij, samen met al je collega's, draagt bij aan de ambitieuze toekomstplannen van het bedrijf. Binnen een energiek team werk je met plezier, allemaal gedreven om een persoonlijke en hoogwaardige service aan de klanten te bieden.

Wat betreft douaneformaliteiten, ben jij verantwoordelijk voor verschillende taken. Je maakt douaneaangiftes voor (grensoverschrijdend) vervoer volgens de wettelijke regels. Het controleren en afhandelen van deze aangiftes behoort ook tot jouw taken. Daarnaast stel je werkinstructies op voor het correct afhandelen van douaneformaliteiten en verzamel je benodigde informatie voor douane-technische en fiscale aangiften. Bij onregelmatigheden signaleer en rapporteer je deze en bied je douanedocumenten aan ter controle.

Je onderhoudt contacten met de Douane voor aangifteafhandeling en stelt verzoeken op voor verlaagde tarieven van invoerrechten en andere belastingtechnische aangelegenheden. Bezwaarschriften, aanvragen en verzoeken tot aanzuiveringen dien je in waar nodig, en je handelt diverse correspondentie met de Douane af. Ook stel je verzoekschriften op voor teruggave van douanerechten, vrijstellingen en vergissingen en dien je deze met de juiste motivatie in bij de douane.

Samenwerking met operationele afdelingen staat centraal voor een optimale dienstverlening aan klanten bij de afhandeling van douaneformaliteiten volgens de wet. Je streeft naar een juiste en tijdige afhandeling van alle douaneformaliteiten en deelt goederen in het douanetarief in, met toepassing en motivatie van de indelingsregels. Naast douaneformaliteiten, houd je ook overzicht over de statussen van aangiftes en lopende verzoeken, ben je verantwoordelijk voor registratie en opvolging van non-conformities en calamiteiten, en geef je instructies aan interne stakeholders.

In een adviserende rol informeer je klanten en interne stakeholders over wijzigingen in douaneformaliteiten. Je beantwoordt vragen van klanten en geeft optimaal advies over douaneprocessen. Na een uitdagende dag ga je richting huis, tevreden met wat je hebt bereikt!

Over onze opdrachtgever
Onze opdrachtgever is een grote speler op het gebied van expeditie, transport en logistiek voor de alcoholische drankenindustrie, bulkvloeistoffenindustrie en producten die speciale zorg vereisen. Ze regelen de logistiek en het transport voor elke hoeveelheid, van een enkele fles tot bulk, van alle herkomsten tot alle bestemmingen, voor alle modaliteiten.

Gevraagd

Naast dat je minimaal enkele jaren ervaring hebt als declarant heb je ook ervaring met geautomatiseerde aangiftesystemen voor zowel invoer-, uitvoer- en transitoaangiften. Customer service zit in jouw DNA, Je bent stressbestendig en schrikt niet van het werken met deadlines. Dankzij je afgeronde declarantenopleiding heb jij kennis over het vak en ben je er klaar voor om dit uit te oefenen in het werkveld. Als je een afgeronde opleiding "bezwaar, beroep en preventie" hebt afgerond, is dit een pluspunt.
Met jouw oog voor detail, nauwkeurigheid en je administratieve vaardigheden kan jij gegevens verwerken en aangiftes controleren en opstellen. Voor het toepassen van reglementen en het opstellen van bezwaarschriften gebruik jij je analytische vermogen.

Hierover beschik jij ook:
  • Je hebt een professioneel niveau in Nederlands en Engels, in woord en geschrift; dit is zeer belangrijk voor het opstellen van douanedocumenten;
  • Communicatief sterke vaardigheden;
  • Je houdt ervan om met verschillende soorten mensen te werken en je bent goed in het opbouwen en onderhouden van (klant)relatie;
  • Een flexibele, no-nonsense houding en je kunt zelfstandig werken, zonder de teamgeest uit het oog te verliezen.


Aanbod

Wij bieden jou een fulltimebaan binnen een groeiende, ambitieuze en internationale omgeving. Jouw eigen ambities zijn minstens zo belangrijk en je krijgt voldoende mogelijkheden voor persoonlijke en professionele ontwikkeling d.m.v. een trainings- en begeleidingsprogramma. Je begint met een jaarcontract en het doel is om je daarna een contract voor onbepaalde tijd aan te bieden, hard work pays off! Verder kun je rekenen op:
  • Een salaris tussen €2.700,- en €4.500,- bruto, afhankelijk van leeftijd en ervaring;
  • Een vaste 13de maand;
  • Pensioenregeling;
  • Thuiswerkmogelijkheden;
  • Vergoeding OV abonnement;
  • 26 vakantiedagen, en als je 40 wordt komen er 2 dagen bij!
Interesse?
Is deze functie voor jou weggelegd? Vergeet dan niet te solliciteren! Heb je eerst nog vragen voordat je solliciteert? Neem dan gerust contact met ons op en Lisa vertelt je graag meer over de functie en het bedrijf. Je kunt ons bereiken via 010-3182840 of stuur een mailtje via de button "Solliciteer nu" op deze pagina.

Let op: een referentiecheck is onderdeel van onze sollicitatieprocedure.
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in