+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Rotterdam.
Laad meer vacatures

Jeugdverpleegkundige Rotterdam

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

BKV

  • Werving en selectie

Gevraagd

  • 24 - 40 uur
  • HBO of hoger
  • Junior/Medior
  • Rijbewijs Auto (B)

Aanbod

  • Detachering / Tijdelijk contract / Vast contract

Vacatureomschrijving

Als ervaren jeugdverpleegkundige werk jij graag met kinderen én hun ouders. Jij bent nauw betrokken bij de groei en ontwikkeling van de jeugd en je helpt de jongste generaties met preventieve zorg in deze baan met veel afwisseling!


Jouw nieuwe baan

Als jeugdverpleegkundige ben je nauw betrokken bij de groei en ontwikkeling van de jeugd en help je de jongste generaties met preventieve zorg. Jeugd en ouders / verzorgers zijn welkom bij de GGD voor periodieke controles, vaccinaties, grote en kleine opvoedvragen. Adviseren, vaccineren en preventieve zorg zijn de speerpunten voor zorgverleners bij de GGD’s.

Er zijn meerdere doelgroepen om mee te werken: de kinderen op het consultatiebureau (leeftijd 0 tot 4 jaar) en de doelgroep schoolkinderen – en jeugd. Dan heb je te maken met groep 2 en 7 van de basisschool. Ook in het voortgezet onderwijs kom je op de scholen. Hier bezoek je de 2e of 3e-jaars leerlingen. Hierdoor heb je regelmatig contact met de zorgadviesteams van de scholen.

De thema’s zijn divers en variëren meer naarmate het kind ouder wordt: overgewicht, verzuim, ontwikkeling, sociaal emotionele en psychische ontwikkeling. Binnen de zorg- en adviesteams werken JGZ-professionals nauw samen met externen in de wijk en ketenpartners. Deze professionals hebben als doel problemen zo vroeg mogelijk te signaleren en aan te pakken.

Als verpleegkundige JGZ heb je niet altijd een vaste werklocatie. Je bezoekt consultatiebureaus, scholen, andere zorgprofessionals en legt huisbezoeken af. Daarnaast behoort de uitvoering van het Rijksvaccinatieprogramma tot jouw werkzaamheden.

Webinar
Ontdek een balans tussen werk en privé in de sociale geneeskunde, huisartsgeneeskunde en asielzoekerszorg. Verpleegkundigen delen hun ervaring tijdens het webinar 'Hbo-verpleegkundige regelmatige werktijden'. BKV geeft dit webinar op woensdag 15 mei aanstaande, 19.30. Leer over carrièremogelijkheden, stappen, en meer. 

Wat kun je verwachten
Ontmoet een sociaal medisch verpleegkundige, jeugdverpleegkundige en praktijkverpleegkundige. Leer uit eerste hand over hun carrièrepad, keuzes en ervaring. Stel vragen aan hen en BKV's Healthcare Consultants. Meld je kosteloos aan via deze link.


Jouw nieuwe werkplek

In heel Nederland hebben diverse JGZ-organisaties regelmatig behoefte aan jeugdverpleegkundigen. Jij start bij een lokale GGD die staat voor preventieve zorg voor kinderen en jeugdigen (0 tot 19 jaar). De werkzaamheden worden op decentrale locaties uitgevoerd om zo laagdrempelig mogelijk te zijn.

Over het algemeen valt te zeggen dat jij als JGZ-professional nauw samen werkt met de gemeente en externen in de wijk. Denk aan leerplichtambtenaar, schoolleider of een (ortho-)pedagoog. Samen hebben jullie als doel om problemen zo snel mogelijk aan te pakken.


Wat breng je mee?

De BIG-geregistreerde jeugdverpleegkundige die wij zoeken heeft minimaal hbo-v en werkervaring met kind en jeugd. Verder is het een harde eis dat jij over een geldig rijbewijs en eigen vervoer beschikt. 

In deze functie is het belangrijk dat jij beschikt over een sterk analytisch vermogen om verbanden te zien en problemen / afwijkingen te signaleren. Jouw positieve, actieve houding steekt jouw collega’s aan en neemt ze mee. Samenwerken doe jij graag, maar ook zelfstandig kom jij uit de verf.

Verder is het van belang dat jij een betrokken enthousiasteling bent met daadkracht. Je houdt van groei en verandering en helpt ons graag mee de jeugdgezondheidszorg te moderniseren. Ook heb je plezier in samenwerken en netwerken, luister je goed en kom je snel met ideeën en oplossingen.

Alleen sollicitaties die volledig voldoen aan het beschreven profiel worden in behandeling genomen!


Arbeidsvoorwaarden

Jouw salaris en arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van de organisatie waarin je gaat werken. Ga je bij een organisatie rechtstreeks in loondienst of ga je via BKV werken, dan volgen we deze cao’s.

Meestal gaat het om een tijdelijke functie voor minimaal 24 uur per week op basis van uitzenden of detacheren.

Deze vacature staat landelijk uit.

Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in