+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Rotterdam.
Laad meer vacatures

Coördinator bedrijfsbureau Rotterdam

Solliciteer nu
Solliciteer via Werkzoeken.nl (zonder cv)
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer via Werkzoeken.nl (zonder cv)

B&D Process Equipment

  • Gecontroleerde werkgever
  • Directe werkgever
B&D Process Equipment

Gevraagd

  • 36 - 40 uur
  • MBO of hoger
  • Medior/Senior
  • Rijbewijs Auto (B), Auto aanhanger (BE)
  • Nederlands, Engels (talen)

Aanbod

  • Vast contract
  • Pensioenregeling, Winstdeling

Vacatureomschrijving

Werken bij B&D Process Equipment
B&D is al meer dan dertig jaar een gevestigde naam in de branche. Die positie brengt vanzelfsprekend een groot aantal voordelen met zich mee. De organisatie is stabiel, er is sprake van een uitstekende financiële positie en ook voor de komende jaren ziet de orderportefeuille er uitstekend uit. De medewerkers hebben over het algemeen langere dienstverbanden en zij zijn daarmee goed in staat om de verwachtingen van klanten waar te maken. De uitdaging voor de organisatie zit in verjonging en innovatie van de bedrijfsprocessen. Om de ambities van het bedrijf waar te kunnen maken, is in het najaar van 2023 een nieuw en groter bedrijfspand in Rotterdam Schiebroek betrokken.

Momenteel wordt er gezocht naar een talentvolle en veelzijdige coördinator bedrijfsbureau. Iemand die veel in zijn mars heeft en die de organisatie vanuit een breed speelveld wil leren kennen. In je rol ben je een belangrijke spil tussen cruciale bedrijfsprocessen als commercie, techniek en administratie. Je bent het aanspreekpunt voor klanten en toeleveranciers. Maar je bent ook betrokken bij de planning van de mensen in de werkplaats, je overlegt met de financiële administratie en de projectleiders. Het verkoopteam en de mensen op de vestiging in Mülheim in Duitsland vallen ook regelmatig op jou terug. Voor hen ben jij de go to person.

Hoe ziet een willekeurige dag eruit?
De dagen van de coördinator zijn zeer dynamisch. Het is ‘rennen en vliegen’. Je ontvangt verzoeken van klanten om prijsopgaven en bestellingen van reserveonderdelen per mail of telefoon.
Spoed? Je begrijpt de urgentie en uiteraard communiceer en handel je in alle situaties professioneel en correct.

Communicatieve, commerciële skills en jouw oog voor detail zijn belangrijke eigenschappen om deze rol met succes in te vullen. Je weet wat er speelt en wat er verwacht wordt. Je registreert en bewaakt de goederenstroom en houd grip op het logistieke proces. Je brengt dus ook een uitstekend gevoel voor administratie en logistiek mee.

Daarnaast bewaak jij de administratie en voortgang van reparaties. Je bent aanspreekpunt voor klanten, transporteurs en overlegt veelvuldig met de werkplaatsvoorman en verkoopmedewerkers.

Je coördineert de inkoop van onderdelen, verbruiksmaterialen en gereedschappen en bewaakt dat leveringen op tijd plaatsvinden. Ook dit vereist commercieel inzicht en gevoel. Hoe ontwikkelen prijzen zich? Waarover en wanneer kun je onderhandelen over de prijs? Enzovoort. Tot slot zorg je voor het gestroomlijnd goedkeuren van facturen.

Met de afdeling verkoop werk je samen aan projectcalculaties. Jij voert hiervoor de prijzen in. Ook dit vraagt vanzelfsprekend een grote mate van nauwkeurigheid. Het overall succes van projecten hangt voor een belangrijk deel af van de door jou geboden basisinformatie. De commerciële mensen gebruiken deze vervolgens in hun offertes.

Je vraagt offertes op bij toeleveranciers. Ook hier stuur je op een goede prijs en gunstige levertijden. Vaak is er overleg met de Duitse collega’s om de voorraad op elkaar af te stemmen of om elkaar op andere vlakken te helpen.

Kortom, het zijn hectische dagen met spoedaanvragen, snelle leveringen en veel telefoontjes en e-mails. Geen dag is hetzelfde, maar dat maakt deze baan juist extra uitdagend.

Uiteindelijk maak jij het verschil door jouw vermogen om in alle hectiek toch constructief en op een prettige manier met alle actoren te blijven schakelen. Ook als er druk staat op een traject. Het is duidelijk dat er in deze functie een beroep op je flexibiliteit zal worden gedaan.

Naast de dynamiek van alledag ligt er nog een andere belangrijke uitdaging op jou te wachten: het mede vormgeven aan het moderniseren van een aantal belangrijke bedrijfsprocessen. Denk aan slimmer gebruik maken van ICT-middelen in de organisatie. Je bent vanuit je rol betrokken bij het optimaliseren van bedrijfsprocessen en het meedenken over oplossingen om die te vereenvoudigen met behulp van ICT-systemen. Het uiteindelijke doel is om het werk slimmer te organiseren en de organisatie efficiënter te maken.

Gevraagd

Wat breng je mee om van deze baan een succes te maken?
Wij gaan graag met jou in gesprek als potentiële nieuwe collega, als je je herkent in deze persoonskenmerken:
  • Coördineren en organiseren zit in je genen
  • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden en bent klantgericht
  • Je schakelt en communiceert makkelijk op verschillende niveaus en met belanghebbenden. Zowel intern als extern
  • Je bent analytisch en oplossingsgericht en hebt oog voor detail
Dit zijn de wensen en eisen die van toepassing zijn op deze functie:
  • Een MBO+/HBO werk en denkniveau
  • Bij voorkeur drie tot vijf jaar ervaring in een vergelijkbare functie
  • Goed gevoel voor commerciële en logistieke processen
  • Affiniteit met techniek en industrie
  • Een professionele en accurate instelling en werkhouding
  • Stressbestendig en in staat om veel afwisselende taken op één dag af te handelen
  • Proactief en zeer klantvriendelijk
  • Het in de basis verstaan en spreken van Duitse taal is een pré
  • ICT-vaardig en affiniteit met gegevensbeheer
  • In staat om processen te analyseren om te komen tot verbetervoorstellen


Aanbod

Dit heeft B&D Process Equipment jou te bieden:
Een uitdagende een bijzonder veelzijdige baan op het snijvlak van commercie en logistiek. Een baan ook, waarbij we nadrukkelijk een beroep op je doen om mee te denken over hoe dingen beter kunnen.

B&D is een leuk bedrijf met een familiaire sfeer, waarbij wij er naar streven zo goed mogelijk voor onze mensen te zorgen. Je krijgt dan ook veel gelegenheid om je als persoon en als professional verder te ontwikkelen binnen onze organisatie. Je wordt goed ingewerkt en opgeleid, zodat je alles weet over onze producten en de toepassingen en over de markt waarin wij opereren en succesvol zijn.

Op arbeidsvoorwaardengebied kom je bij ons ook zeker aan je trekken. We bieden een goed salaris, een pensioenregeling en een jaarlijks door de directie vast te stellen winstdeling. Uiteraard behoort ook een laptop tot jouw standaarduitrusting.

Ontwikkelingen B&D Process Equipment
B&D bevindt zich in een transitiefase waarbij verjonging en optimalisatie van de ondersteunende systemen centraal staat. We nodigen onze nieuwe collega’s nadrukkelijk uit om zelf actief bij te dragen aan nieuwe processen en werkafspraken. Het is een kans om je stempel te drukken op je eigen werkzaamheden en deze in te vullen naar jouw eigen inzicht en ervaring.

Je doet het niet alleen
Je bent onderdeel van een team dat bestaat uit ca 24 medewerkers, verspreid over twee locaties, Rotterdam (16) en Mülheim (D) (8). Er heerst een open sfeer waarin ruimte is voor zelf initiatief en vrijheid. Uiteraard alles afgestemd op elkaar zodat we van elkaar weten wat we doen en willen.

Locatie
Standplaats Rotterdam
Fulltime 5 Dagen of 36,25 uur pw.

De selectieprocedure
Kandidaten worden in eerste instantie ontvangen door een van de consultants van Equilibre. Bij voldoende aansluiting op het bovenstaande profiel kan een zogenoemd ontwikkel-assessment deel uitmaken van de procedure, waarna de kandidaat wordt voorgesteld bij B&D Process Equipment. Daar vinden gesprekken plaats met onder andere de algemeen directeur en de commercieel manager.

Kwaliteit is bij de werving en selectie van de juiste kandidaat belangrijker dan snelheid. We streven er gezamenlijk wel naar om de vacature zo snel mogelijk te vervullen.

Sollicitaties
Voor meer informatie over de functie kun je je wenden tot Herman de Baat (via de button "Solliciteer nu" op deze pagina.) van Equilibre.

Website Schauenberg Gruppe:
Schauenburg-international
De website van B&D Process Equipment wordt vernieuwd.

Uren

36 - 40 uur
Ruim 36 uur

Salaris

Afhankelijk van ervaring

Bedrijfsomschrijving

B&D Process Equipment is een zelfstandig onderdeel van de Duitse Schauenburg groep. Een multinational met wereldwijd tientallen bedrijven in diverse (technische) sectoren.

B&D Process Equipment (Mülheim-Ruhr (Duitsland) en Rotterdam), ontwikkelt en produceert apparatuur/installaties voor de zand- en grindindustrie en voor de recycling industrie. B&D Process Equipment is continue bezig met innovatie en productvernieuwing en is marktleider in Nederland.
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in