+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Rotterdam.
Laad meer vacatures

Jeugdverpleegkundige Rotterdam

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

GrowWork

  • Werving en selectie

Gevraagd

  • 24 - 40 uur
  • HBO of hoger
  • Junior/Medior/Senior
  • Engels (taal)

Aanbod

  • Vast contract
  • 2.865 - € 4.208 p/m
  • Pensioenregeling, Reiskostenvergoeding

Vacature in het kort

Geen dag als jeugdverpleegkundige is hetzelfde. Je houdt spreekuur, ziet jongeren op school, legt huisbezoeken af en woont multidisciplinaire overleggen bij. Je werkt samen met diverse professionals en adviseert kinderen, ouders en scholen. Ook voer je het Rijksvaccinatieprogramma uit en geef je voorlichting. Neem de volgende stap in je loopbaan en lees verder.
 

Volledige vacaturetekst

Geen dag als jeugdverpleegkundige is hetzelfde. De ene dag houd je spreekuur op het consultatiebureau en de andere dag zie je jongeren op het voortgezet onderwijs. Het afleggen van huisbezoeken en het bijwonen van multidisciplinaire overleggen maken ook deel uit van je takenpakket.

In de eerste vier levensjaren van het kind richt de signalering en begeleiding zich voornamelijk op de lichamelijke (groei, motoriek), psychische (angst, hechting) en cognitieve ontwikkeling (logisch denken, taalontwikkeling) en mogelijke risico’s. Gedurende de basisschoolleeftijd is de signalering, behalve op de lichamelijke ontwikkeling, wat meer gericht op de psychosociale ontwikkeling en leefstijl. Bij de kinderen van 0 tot 12 jaar richt de signalering zich op mogelijke problemen op het gebied van de lichamelijke en geestelijke gezondheid, gedrag, ontwikkeling, leefstijl en leefomstandigheden.

In de thuissituatie en in de leefwereld van kinderen zijn jeugdverpleegkundigen als professional te gast. Dit vergt dat jij je voortdurend aan moet kunnen passen aan verschillende situaties van cliënten met verschillende persoonlijkheden, zorgvragen en culturen. Met het team binnen en buiten de gemeente Den Haag wordt er gewerkt aan gecoördineerde zorg voor kinderen en gezinnen die dit nodig hebben.

Wat ga je doen?
Als jeugdverpleegkundige ga je zelfstandig gezondheidsonderzoeken uitvoeren bij kinderen in de leeftijd van 0 t/m 18 jaar. Je signaleert en beoordeelt algemene gezondheidsrisico’s en je hebt aandacht voor het opvoedklimaat. Denk hierbij aan bijvoorbeeld tekorten in zelfzorg van de ouders/verzorgers of een taalachterstand. Je voert gesprekken met de kinderen en hun ouders/verzorgers en daaruit breng je de zorgbehoefte in kaart. Zo nodig zet je passende zorg in.

Je werkt samen met artsen, logopedisten, pedagogen en maatschappelijk werkers en stemt de zorg af met andere ketenpartners zoals jeugdzorg en leerplicht om een gezin te ondersteunen bij hun hulpvraag. Je werkt vraaggericht en maakt een inschatting van de behoefte en wat nodig is voor kind en ouders om de zelfredzaamheid te vergroten. Waar nodig adviseer je, coördineer je en/of verwijs je naar een andere (zorg)organisatie.

Je adviseert aan zowel kinderen, ouders/verzorgers als aan scholen. Binnen de jeugdgezondheidszorg wordt er gewerkt naar een meer vraaggerichte vorm van werken. Dit gaat de komende tijd een belangrijke ontwikkeling zijn, waar jij graag je bijdrage aan wilt leveren.

Daarnaast geef je voorlichting op scholen, stimuleer en ondersteun je het gezondheidsbeleid op scholen en neem je deel aan de multidisciplinaire leerlingbesprekingen. Voor alle leeftijden voer je het Rijksvaccinatieprogramma uit. Verder geef je themabijeenkomsten en cursussen aan ouder(s) over diverse onderwerpen zoals gezond gewicht en vaccinaties.


Wie ben jij?

– Je bezit een hbo-v diploma en hebt een geldige BIG-registratie;
– Je hebt een aanvullende opleiding tot jeugdverpleegkundige afgerond;
– Je hebt affiniteit met de doelgroep en een open en respectvolle houding;
– Je hebt een goede beheersing van de Engelse taal, in woord en geschrift.


Wat bieden we jou?

– Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd, waarin we de duur, het aantal uren per week en het salaris met jou afstemmen;
– Bij goed functioneren is er de mogelijkheid tot verlenging, overname of een overeenkomst voor onbepaalde tijd;
– Een salaris van €2.865 – €4.208 bruto per maand (salarisschaal 9) op basis van een 36-urige werkweek;
– Minimaal een 24-urige werkweek en maximaal een 36-urige werkweek, tijdens kantoordagen en -uren;
– De overige standaard arbeidsvoorwaarden zoals reiskostenvergoeding, opbouw pensioen en vakantiedagen zijn uiteraard ook van toepassing.


Meer informatie

Ben je geïnteresseerd? Dan zie ik graag je sollicitatie tegemoet! Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Robin van den Ent 06 82 00 10 64 | via de button "Solliciteer nu" op deze pagina.

GWHAZV

Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in