+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Rotterdam.
Laad meer vacatures

Speltherapeut Rotterdam

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Timon

  • Directe werkgever

Gevraagd

  • 24 - 40 uur
  • HBO of hoger
  • Junior/Medior/Senior

Aanbod

  • Vast contract
  • Eindejaarsuitkering, Reiskostenvergoeding

Vacature in het kort

Bouw samen met ons aan hoop, herstel en perspectief voor kinderen en gezinnen als speltherapeut bij Elon in dienst van Timon. Onze kracht ligt in het warme clientcontact en het bieden van vaktherapeutische behandelingen. We werken ambulant en flexibel, waarbij we de lijnen graag kort houden. Jouw werk is van essentieel belang, waarbij je met een brede blik maatwerk levert. We staan voor doen wat nodig is. Klaar voor het volgende hoofdstuk? Lees verder om meer te weten!
 

Volledige vacaturetekst

Ben jij een speltherapeut die samen met ons wil bouwen aan hoop, herstel en perspectief bij kinderen en gezinnen? Kom dan werken bij Elon in dienst van Timon. 
 
Onze kracht ligt in het warme cliëntcontact met zowel ouder als kind, waarbij we zoveel mogelijk ambulant en flexibel proberen te werken. We bieden vaktherapeutische behandeling  aan kinderen door middel van ambulante jeugdhulp (denk daarbij aan speltherapie, theraplay en PM(K)T).  We houden de lijnen graag kort. 
Vanuit diverse locaties in Delft, Rotterdam en Barendrecht werken we samen met onder meer wijkteams, hoofdaannemers en jeugdbescherming.
 
Jouw werk doet ertoe
Als speltherapeut werk je met jonge kinderen (4-12 jaar) met uiteenlopende ontwikkelingsproblematiek. Je werkt zowel individueel als systemisch en stemt af met de casusregisseur van het wijkteam of de jeugdbeschermer. Daarnaast zijn er zo nodig contacten met school en andere betrokkenen.
 
Vanuit een brede blik leveren we bij Elon maatwerk, in antwoord op de vragen van gezinnen. Niet het aanbod staat centraal, maar de vraag van het kind en gezin en het realiseren van oplossingen. Doen wat nodig is, is ons motto. Als speltherapeut ben je er voor het kind en gezin. Je brengt de situatie in kaart en stelt samen met de betrokkenen doelen op en stippelt een behandelingstraject uit. Door middel van spel help je kinderen met emotionele en/of andere psychische problemen, evenals kinderen met een beperking of ontwikkelingsachterstand. Deze inzet draagt voor het kind bij, aan het opdoen van nieuwe ervaringen, verwerken van oude ervaringen en helpt bij het uiten van gevoelens. Het systeem waarin het kind leeft en zich begeeft, wordt zoveel mogelijk meegenomen. Omdat situaties complex kunnen zijn vraagt dit dus wel iets van jou als professional. Jouw werk doet ertoe.
 
Dit ga je doen en zo ziet het er uit
  • Je gebruikt therapeutisch spel als middel om een kind te begrijpen en te helpen zich verder te ontwikkelen. Het therapeutisch spel geeft je inzicht in gedachten en gevoelens, waardoor het kind emotioneel en cognitief nieuwe inzichten kan verwerven en weer kan groeien en in eigen kracht komt te staan.
  • Je stelt samen met het kind en betrokkenen doelen op, legt die vast en ondersteunt het veranderingsproces.
  • Je houdt de veiligheid en de ontwikkelingsmogelijkheden van het kind nauwgezet in de gaten.
  • Je hebt gedurende het proces, aandacht voor alle aspecten die het kind laat zien en de mogelijk onderliggende oorzaken. 
  • Je bent zeker van je kennis en kunde en kan deze delen binnen Elon. 
  • Je werkt veelal solistisch maar we hebben regelmatig werkoverleg, casuïstiekbesprekingen en intervisie. Hierin is ruimte voor ondersteuning, overleg en samenwerking met de andere therapeuten binnen het team, de gedragswetenschapper en de GZ-psycholoog. Er is daarnaast veel afstemming met het gezin en de betrokken hulpverleners.
 
Wat vragen wij van jou
  • Een afgeronde Hbo-opleiding aangevuld met een post-Hbo speltherapie;
  • Registratie in het Register Vak therapeutische beroepen FVB 
  • Je hebt ervaring in de kinder- en jeugdpsychiatrie en/of specialistische jeugdhulp;
  • Je bent een verantwoordelijke, ondernemende denker en doener die zijn/haar professionele kennis en gezond verstand gebruikt om te doen wat werkt;
  • Je bent bereid om op verschillende locaties te werken
  • Je bent enthousiast en beschikt over een reflectie- en relativeringsvermogen;
  • Een goed ontwikkeld analytisch vermogen en sterke communicatieve vaardigheden.
 
Dit bieden wij
Op basis van een 36-urige werkweek kun je rekenen op: 
  • Een bruto marktconform maandsalaris volgens de cao Jeugdzorg afhankelijk van je kennis en ervaring
  • Een jaarcontract voor minimaal 24 uur per week. Functioneer je goed? Dan zetten we dit contract om in een vast dienstverband
  • 25 vakantiedagen, 8% vakantiegeld en reiskostenvergoeding
  • Een eindejaarsuitkering van 8,3% van je bruto jaarsalaris
  • Een team van enthousiaste, betrokken collega’s, die graag meedenken en waar je je verhaal kwijt kunt
  • Een team in ontwikkeling, met ruimte voor ideeën 
  • Een plek waar aandacht is voor jou als professional, we vinden het van belang dat jij doet waar je goed in bent, dat je persoonlijk kunt groeien en dat je met plezier werkt
 
Werken bij Elon
Elon betekent daarnaast ‘God heeft mij lief’. Iedereen is welkom in praktijk Elon, ongeacht levensovertuiging. Wij werken vanuit een christelijke visie en hopen iets mee te mogen geven van Gods liefde aan mensen door het werk wat we doen. Daarnaast werken wij bij Elon zoveel mogelijk duurzaam. Dat betekent dat we met natuurlijke, ecologische of tweedehands speelgoed werken waar mogelijk. Onze missie is om de wereld iets beter na te laten dan dat we deze hebben ontvangen!
  
Jij@Elon? 
Denk jij dat Elon en de functie speltherapeut bij jou passen? Solliciteer dan! Heb je inhoudelijke vragen over de functie of een ander diploma ervaringsgerichte therapie zoals dramatherapie? Neem dan contact op met Anita Krijtenburg, teammanager, tel. 06-28373141. Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met onze recruiter Kitty. 
 
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in