+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures

Teamleider Storing- en Incidentenonderzoek Rotterdam

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Stedin

  • Directe werkgever

Gevraagd

  • 40 uur
  • HBO of hoger
  • Junior/Medior/Senior

Aanbod

  • Vast contract

Vacature in het kort

Duik in de wereld van elektriciteit- en gasnetwerken als teamleider Storingen en Incidentenonderzoek. Leid een team dat cruciale analyses maakt om de infrastructuur veilig en continu te houden. Je rol omvat het verkorten van onderzoeksdoorlooptijden, het faciliteren van kennisdeling en het verbinden van afdelingen en stakeholders. Geniet van unieke kansen zoals het werken met externe onderzoeksbureaus en het vertegenwoordigen van de organisatie bij belangrijke instanties. Nieuwsgierig naar wat deze functie verder inhoudt? Lees door voor meer informatie.
 

Volledige vacaturetekst

Werk waar je trots op kan zijn
Dit ga je doen

Ben jij een teamleider die de inhoud niet wil loslaten?  Iemand die meewerkt aan het analyseren en onderzoeken van de grotere storingen en incidenten van het elektriciteit- en gasnet van Stedin. Jij bent de teamleider die faciliteert in het vertalen van de resultaten uit de onderzoeken in de organisatie. Die de doorlooptijd van de onderzoeken weet te verkorten door het verbeteren van de planning en prioritering. Je daagt daarbij iedereen uit mee te doen en maakt de verbinding tussen verschillende afdelingen, het team en relevante stakeholders. Je stuurt 5 teamleden aan door ze te begeleiden en faciliteren in hun werkzaamheden. Dit doe je in verbinding waarbij je iedereen in hun kracht zet!

Jouw team is verantwoordelijk voor het onderzoeken van faalgedrag en achterliggende oorzaken bij de grotere storingen en incidenten. Wat ging er fout en waarom? Het team onderzoekt componenten, storingen en incidenten om de continuïteit en veiligheid van onze infrastructuur te borgen en te verbeteren. De adviezen en bevindingen uit de onderzoeken worden in de organisatie gebruikt. In de onderzoeken werkt het team ook nauw samen met externe onderzoeksbureaus en de toezichthouders. 

Hoe ziet een werkweek er voor je uit als teamleider Storingen en Incidentenonderzoek?
Je start jouw werkdag met een wandeling met één van je medewerkers. Het zonnetje schijnt en jullie zijn toevallig allebei op kantoor. Op naar buiten. Jij hebt met iedere medewerker een overleg ingepland. Je weet hierin een goede balans te vinden tussen taakgericht en mensgericht coachen en aansturen.

Na de wandeling komen jullie weer aan op het kantoor in Rotterdam. Daar ga jij verder aan de slag met de inrichting en ontwikkeling van trendonderzoeken en onderzoeken naar secundaire storingen. Jij hebt namelijk in de weken ervoor ook zelfstandig storings- en incidentonderzoeken uitgevoerd.

Waar je je verder mee bezig houdt komende week is het volgende:

  • Organiseren van teambuildingsessies. Bruggen bouwen? Dat doe jij graag!

  • Bijdrage aan de jaarplannen van de afdeling en het team. Daarnaast ben je bezig met het implementeren en borgen van de leerpunten uit de recente onderzoeken.

  • Verbetervoorstellen betreffende effectiviteit en efficiency. Jouw kritische blik komt tot zijn recht. Je neemt hierin de inzichten van collega’s ook mee.

  • Je vertegenwoordigt Stedin bij landelijke instanties en samenwerkingsverbanden en toezichthouders. Jij verbindt en brengt samen.



Gevraagd

Jouw sterke punten
Worden we blij van

Wie je ook bent, wat je ook doet, bij ons ben je welkom. Natuurlijk hebben we functie eisen, maar we kijken ook naar jou als persoon. Want als je jezelf bent, werkt het net wat beter. Je bent namelijk een verbinder die de samenwerking opzoekt. Je geeft richting en overzicht. Je weet je team mee te nemen in de plannen. Sky is the limit! Je stelt uitdagende doelen, geeft richting aan anderen vanuit je voorbeeldfunctie en stimuleert anderen om zijn/ haar kwaliteiten optimaal in te zetten.

  • Een afgeronde hbo-diploma in een technische richting Die heb jij. Ben jij momenteel bezig met een hbo opleiding, dan kan dat ook. Groei en ontwikkel door bij Stedin.

  • Storing- en incidentenonderzoeken van het elektriciteit en-of gasnet? Bekend terrein voor jou.

  • In je werk laat je al coachende vaardigheden zien waarin je bijvoorbeeld in je rol ook al hebt mogen proeven aan leidinggeven en coördineren.

  • Besluiten? Of een onderzoek beoordelen of zelf doen? Daarvoor moeten we bij jou zijn. Je kunt namelijk goed analyseren en objectief een oordeel vormen.



Aanbod

Een goed team
Daar hoor je bij

Je komt te werken binnen een afdeling in groei!  Het team is onderdeel van Asset Management (AM). De afdeling is ook verantwoordelijk voor het vertalen van externe ontwikkelingen naar intern (technisch) beleid en voor het beheer van assetdata. Daarnaast voeren we controles en analyses uit en doen we onderzoek naar complexe incidenten/storingen.

Collega uit het team vertelt;’ De sfeer binnen het team is goed. Omdat één ieder met zijn eigen onderzoeken bezig is, is het belangrijk dat de teamleider het overzicht behoudt en weet bij te sturen waar nodig en er ook voor weet te zorgen dat het teamgevoel aanwezig blijft. Onderling binnen het team weten we elkaar te vinden. Respect is belangrijk en zo ook voor elkaars kwaliteiten en hulpvragen’.


Nu reageren
Laten zien wat je in huis hebt

Zin in deze baan waar je voorop loopt in de energietransitie? Genoeg te doen bij Stedin! Doe je mee? Solliciteren kan nog tot 30 april. Eerder reageren kan natuurlijk ook! Dat doe je met de knop 'solliciteren', je CV en een motivatiebrief. In je motivatiebrief lezen we graag terug terug hoe je invulling geeft aan de functie eisen en uitdagingen in wellicht wel jouw nieuwe rol. We kijken ernaar uit je te ontmoeten!

Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in