+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Rotterdam.

Data Analist Rotterdam

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Stedin

  • Directe werkgever

Gevraagd

  • 32 - 40 uur
  • HBO of hoger
  • Junior/Medior/Senior

Aanbod

  • Vast contract

Vacature in het kort

Duik in de wereld van data-analyse en draag bij aan de toekomst van de energietransitie. In deze rol werk je aan het anticiperen op en beïnvloeden van interne en externe ontwikkelingen die ons vermogen om projecten uit te voeren beïnvloeden. Je analyseert, creëert rapportages, en biedt inzichten om de uitvoering van ons portfolio te waarborgen. Werk zowel op kantoor als vanuit huis, in een omgeving waar geen dag hetzelfde is. Lees verder om te zien of deze functie echt bij jou past.
 

Volledige vacaturetekst

Werk waar je trots op kan zijn
Dit ga je doen

Door de energietransitie komt er meer werk dan ooit op ons af. We moeten meer en sneller bouwen (meer kabels, meer leidingen, meer stations), het uiterste uit ons net halen door het volledig te benutten en goed beheren, zodat we de kwaliteit van ons net hoog houden. De afdeling Portfoliomanagement draagt hieraan bij door op (middel)lange termijn vooruit te kijken en te anticiperen op interne en externe omgevingsontwikkelingen. Zo kunnen we de uitvoerbaarheid van ons projectenportfolio met onze omgeving borgen. En om vooruit te kijken? Daar hebben we jou als data analist voor nodig! 

Wat je doet als data analist?  

Binnen deze afdeling analyseer je samen met collega’s de impact van interne en externe ontwikkelingen op ons vermogen om het portfolio van uitvoeringsprojecten uit te voeren. Dit doe je de ene keer vanaf kantoor, en de andere keer vanuit huis.  Je houdt je bezig met het creëren van rapportages en het bieden van inzicht in het portfolio: welke werkzaamheden staan gepland en voor wanneer, in welke voorbereidingsfase zit het werk en hoe is het werk verdeeld over de regio’s? Je haalt de data op bij andere afdelingen en zorgt hiermee voor (stuur)informatie en rapportages, zodat we de juiste maatregelen kunnen nemen en de uitvoering van ons portfolio ook in de toekomst is gegarandeerd. Onze keten is dynamisch en je zal in je functie veel schakelen met collega’s op zowel operationeel, tactisch en strategisch niveau binnen verschillende lagen in de organisatie. Geen dag is hetzelfde!  Vraagstukken waar je mee aan de slag kunt zijn bijvoorbeeld: “Hoe richten we een bruikbaar dashboard in om input te leveren voor de werkverdeling naar aannemers” of “Met welke informatie kunnen we projectteams helpen met het verbeteren van de datakwaliteit van hun eigen projecten?” 

Als data analist haal je je data op bij collega’s die bijvoorbeeld het data warehouse beheren. Als bepaalde data niet beschikbaar is kan je een aanvraag doen bij collega’s of zij de data kunnen ontsluiten. Ook houd je je bezig met het verkrijgen van overzicht in de dataprocessen en denk je mee over hoe je uniformiteit kan creëren voor je collega portfoliomanagers. Door het analyseren van data zorg jij voor inzichten in en voor de keten. 

Wat deze functie zo leuk maakt? Anne, data analist, vertelt: “Ik houd enorm van puzzelen, en mijn taken als data analist zie ik eigenlijk ook als een grote puzzel. Nadat je de ingewikkelde context hebt samengebracht tot een concrete data-vraag, ga je op zoek naar de juiste data in de systemen én naar kennis vanuit vakexperts, om de data goed te kunnen interpreteren. Hier laat je vervolgens je analyse op los om zo de gewenste informatie naar voren te halen en een concrete bijdrage te leveren. Hier haal ik veel plezier en voldoening uit!”

Kortom; houd jij ervan om samen met een gedreven team te bouwen aan de ontwikkeling van een nieuwe afdeling binnen de organisatie? Dan is dit de ideale plek voor jou.



Gevraagd

Jouw sterke punten
Worden we blij van

Je bent een zelfstarter met analytisch inzicht en bent cijfermatig goed onderlegd. Is er nog geen duidelijkheid/concreetheid, dan zorg jij ervoor dat, dat er komt!  Want jij bent van nature meer dan gemiddeld nieuwsgierig en onderzoekend. Je weet van onderzoeken over te gaan naar acties en bent hierin proactief. Je werkt nauwkeurig en weet data naar informatie om te zetten. Jezelf vragen stellen zoals “interpreteer ik de data juist?” en “zijn de resultaten logisch in de context?” zijn voor jou vanzelfsprekend. Daarnaast kun je goed hoofd- en bijzaken van elkaar onderscheiden en kan je data om zetten naar informatie. Je bent in staat om zowel vanuit tactisch als strategisch niveau te denken en vanuit deze niveaus kan je naar de rapportages en dashboards(behoefte) kijken. Je begrijpt dat het opzetten van nieuwe manieren van werken met onvermijdelijke uitdagingen gepaard gaat. Je gaat hier veerkrachtig mee om, toont flexibiliteit en overwint obstakels met vastberadenheid en positieve energie. Je durft vragen te stellen en gaat zelf op onderzoek uit, zodat je weet waar je welke informatie kunt vinden. Tot slot beschik je over zelfreflectie en werk je resultaatgericht.

Wat jou verder onze nieuwe data analist maakt? Dat lees je hier:

  • Je hebt een opleiding op wo-niveau afgerond of hebt een hbo-opleiding afgerond en kan aantoonbaar conceptueel denken.

  • Je hebt minimaal 2 jaar relevante werkervaring. De ervaringen doen een beroep op onder andere je analytisch vermogen en abstract denkvermogen.

  • Je hebt ervaring in projecten waarbij data analyse of data verwerking een rol speelde.

  • Je leert snel en hebt het vermogen om je een nieuw softwarepakket snel eigen te maken.

  • Je durft vragen te stellen en gaat zelf op onderzoek uit, zodat je weet waar je welke informatie kunt vinden.

Goed om te weten: Bij Stedin hebben we genoeg te doen. Daarom is deze rol voor minimaal 32 uur beschikbaar. Nog meer uit je rol halen? Dat kan natuurlijk ook.



Aanbod

Een goed team
Daar hoor je bij

Meteen vanaf dag één maak je deel uit van de keten Zakelijk Project die grote elektriciteits- en gasprojecten uitvoert in voornamelijk West- en Midden-Nederland. Binnen de keten maak je deel uit van het team Portfoliomanagement. Dit team heeft onder andere als doel om een voorspelbaar en gelijkmatig werkaanbod voor alle betrokkenen in het proces te bewerkstellingen. We houden ons bezig met portfoliomanagement en Sales and Operations Planning (S&OP). Het is een nieuw team waaraan nog vorm wordt gegeven. Je directe collega’s zijn bijvoorbeeld supply planners, andere data analisten en portfoliomanagers.

Wat het team zo leuk maakt? Anne vertelt: “Omdat Portfoliomanagement Zakelijk Project nog niet zo lang bestaat ben je betrokken bij de opzet en ontwikkeling van het team. Zo weet je waarom dingen ingericht worden zoals ze zijn, en wie zich met welke taken bezighoudt. Alle collega’s in het team zijn aardig en enthousiast, en hoewel iedereen zijn/haar eigen taken heeft, helpen we elkaar wanneer dat nodig is. We spreken elkaar in ieder geval wekelijks, maar kunnen op ieder moment bij elkaar terecht met vragen of om even te sparren.”

We werken volgens ons Stedin@Work concept. Je werkt ongeveer de helft van de tijd op ons kantoor, de plek waar jij je collega’s ontmoet. Jouw standplaats wordt Blaak. Je werkt echter ook in andere regio’s (Delft, Utrecht, Heinenoord). De andere helft van de tijd werk je thuis. Wel zo flexibel. Natuurlijk zorgen wij ook voor de juiste voorzieningen voor je thuiswerkplek, zoals een bureaustoel, een bureau en/of een beeldscherm.


Nu reageren
Laten zien wat je in huis hebt

Zin in deze baan waar je voorop loopt in de energietransitie? Genoeg te doen bij Stedin! Doe je mee? Dat doe je met de knop 'solliciteren', je CV en motivatiebrief. We kijken ernaar uit je te ontmoeten! Inhoudelijke vragen over deze functie? Neem voor meer info contact op met Leonie Henrich, wellicht jouw toekomstige teamleider, via via de button "Solliciteer nu" op deze pagina. 

Let op: Solliciteren kan t/m 7 mei. In die week ontvang je van ons een terugkoppeling en hoor je of je uitgenodigd bent voor het eerste gesprek wat in de week van 13 mei plaatsvindt.

Wie je ook bent, wat je ook doet, bij ons ben je welkom. Want als je jezelf bent, werkt het net wat beter. 

Dankzij een (pre) employment screening en een assessment kunnen wij jou (en jij jezelf) nog beter leren kennen. Daarom maken deze onderdeel uit van de selectieprocedure. 

Het vinden van een wederzijdse match, daar krijgen we nieuwe energie van! Daarom zijn onze vacatures geen oproep voor acquisitie, we werven onze nieuwe collega’s graag zelf.   

Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in