+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Rotterdam.
Laad meer vacatures

Talent Sourcer Rotterdam

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Stedin

  • Directe werkgever

Gevraagd

  • 36 - 40 uur
  • HBO of hoger
  • Junior/Medior/Senior
  • Nederlands (taal)

Aanbod

  • Detachering / Vast contract

Vacature in het kort

Duik in de wereld van talent sourcing bij Stedin, waar je een cruciale rol speelt in het vinden van de juiste kandidaten te midden van een uitdagende arbeidsmarkt. Met de opkomende vergrijzing en de energietransitie is jouw expertise essentieel. Gebruikmakend van AI en BI, werk je niet alleen aan het vervullen van vacatures, maar ook aan het definiëren van de juiste doelgroepen. Deze rol biedt je de kans om je creativiteit te uiten en echt het verschil te maken. Meer weten over deze leuke kans? Lees verder!
 

Volledige vacaturetekst

Werk waar je trots op kan zijn
Dit ga je doen

Toenemende schaarste op de arbeidsmarkt is een uitdaging. De komende jaren stromen door vergrijzing veel van onze ervaren medewerkers uit. Tel daarbij op dat door de energietransitie de hoeveelheid werk enorm toeneemt. Er zijn kleinere uitdagingen in de wereld. 

Dat vraagt om gedreven talent sourcers die hier hun schouders onder willen zetten en de juiste kandidaten weten te vinden voor Stedin. Niet alleen weet je daarmee vacatures van jouw collega recruiters te vervullen. Jouw kracht zit ook in het definiëren van de juiste doelgroepen voor Stedin om zo de onze talentpoules op te zetten. 

Je weet met o.a. Artificial Intelligence en/of Business Intelligence je recruitment collega te verrassen en te overtuigen en laat zien dat de sourcer anno 2024 de expertise heeft om het net even anders te doen. 

Hoe jouw dag eruit ziet als talent sourcer bij Stedin?

Je start je dag met het checken van de reacties die je gekregen van kandidaten die jij hebt benaderd. Leuk, er hebben drie mensen positief geantwoord. Snel je recruiter bellen voor een update. Verder heb je in de ochtend een aantal online afspraken die je vanuit huis doet. Zo stem je met één van de recruiters af hoe het met de lopende search gaat om deze verder te finetunen. 

Tijd voor je volgende afspraak. Je hebt op de locatie Delft een intake met de manager voor een vacature bij de afdeling Asset Management. Er is een urgente vacature waarvoor je gaat searchen. Goed ondersteund door gebruik te maken van een standaard intake template vraag je de manager goed uit waar ze naar op zoek is, wat ze verwacht en met welke keywords je je search sterk kan maken. Direct stem je af wat je plan van aanpak gaat zijn en wat de vervolgstappen hier zijn. Gelukkig heb je al eens eerder een talent pool opgebouwd voor asset management. Tijd om te benaderen! Jij stuurt niet zomaar een generieke bulkmail naar 200 kandidaten per dag, maar je denkt na over de type doelgroep en de tone of voice voor die écht persoonlijke benadering. Je krijgt hierin de vrijheid en tijd om je creativiteit te laten zien en ervoor te zorgen dat potentiële kandidaten meer willen weten over Stedin. Kortom, jij bent het gezicht en de stem van Stedin.

Hierna ga je met de trein richting kantoor Blaak voor een lunch afspraak met je collega’s. Wordt het een vers gemaakt soepje en een broodje in het bedrijfsrestaurant op de 18e verdieping met een mooi uitzicht op Rotterdam? Of ga je toch even naar de Markthal die tegenover het kantoor ligt voor een gözleme? Wat een dilemma… Na de lunch heb je een overleg met Ruud, manager van de Recruitment afdeling en de andere talent sourcers. Jullie bespreken de rapportage van de sourcing resultaten. De efforts beginnen vruchten af te werpen!  Samen stemmen jullie af hoe de resultaten nog beter kunnen worden. Hierna sluit je aan bij een webinar op Linkedin voor je naar je Recruiter seat gaat om te kijken wie er gereageerd heeft op je berichten. 

Je werkt je e-mails bij en dan zit je werkdag er alweer op. Ga je nog naar de Jong Stedin borrel om met andere HR collega’s nieuwe mensen te ontmoeten en je netwerk binnen Stedin uit te breiden? Of sta je binnen 3 koprollen op station Blaak zodat je weer lekker op tijd thuis bent? Dat laten we aan jou over.

Sanae, wellicht jouw nieuwe collega talent sourcer, zegt: “Als sourcer bij Stedin ben je niet alleen maar bezig met inmails sturen. Je zoekt ook de samenwerking op met je behulpzame collega’s van Employer Branding en Recruitment Marketing. Je bent op de hoogte van de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en informeert de recruiters en inhurende managers. There’s never a dull moment” .



Gevraagd

Jouw sterke punten
Worden we blij van

Jij bent of wordt een talent sourcer die elke kandidaat voor elke vacature gevonden krijgt, hoe schaars het profiel ook is. Maar dan begint het pas. Door goed te begrijpen wat wij nodig hebben en goed te snappen wat kandidaten willen ben jij in staat om op een prettige en persoonlijke manier mensen te benaderen. Automatiseren is nuttig, persoonlijk is beter. Jij bent creatief met tekst en gebruik maken van IT tools, plugins en A.I. is voor jou een tweede natuur. Je bent communicatief vaardig en vindt het leuk om contact te hebben met veel verschillende mensen vanuit verschillende achtergrond. Geen vacature is hetzelfde! Wat jou verder onze nieuwe talent sourcer maakt? 

  • Je hebt ervaring met searchen en sourcen van kandidaten of je wil dat graag leren.

  • Je hebt kennis van recruitment tools zoals LinkedIn Recruiter, cv databases, doelgroep dashboarding. etc. Je bent bekend met het begrip Boolean search. 

  • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal (C2).

  • Je bent data-gedreven in al jouw werkzaamheden.

  • Jij wilt sneller/slimmer zijn dan menig detacheringsbureau en hebt de drive om meer kwaliteit uit de markt te halen. Er kan er maar 1 de beste zijn!

Goed om te weten: Bij Stedin hebben we genoeg te doen. Daarom in deze rol voor minimaal 32 uur beschikbaar. Meer uit je rol halen? 36 en 40 uur is ook bespreekbaar!



Aanbod

Een goed team
Daar hoor je bij

Meteen vanaf dag één maak je deel uit van het recruitment team. Een team van 35 collega’s met een mix van verschillende expertises, leeftijden, achtergronden en persoonlijkheden. Maar wel met een gezamenlijke passie voor recruitment. Heb je een sparringpartner nodig? Bij recruitment vind je ‘m. En er wordt genoeg gelachen, daar hoef je je niet druk om te maken. Het is een team waarop en waarmee je kunt bouwen. Het is een hechte club dat barst van de energie en jou gelijk welkom laat voelen. Dus of je nu van borduren, skydiven, klussen, koken of Franstalige muziek houdt, je bent van harte welkom! 

Kajal, wellicht jouw nieuwe collega recruiter, zegt: “Het recruitmentteam is echt een team om trots op te zijn! Altijd leuk om m’n collega’s te zien en te spreken. Het ene moment kan ik m’n collega’s bellen om inhoudelijk te sparren en het andere moment halen we een koffietje of doen we een lunchwandeling en kletsen we informeel. We kunnen met elkaar lachen en zorgen sowieso voor een lach op elkaars gezicht.”


Nu reageren
Laten zien wat je in huis hebt

Zin in deze baan waar je voorop loopt in de energietransitie? Genoeg te doen bij Stedin! Doe je mee? Dat doe je met de knop 'solliciteren'. Je mag natuurlijk een motivatiebrief meesturen, maar het hoeft niet. We kijken ernaar uit je te ontmoeten! 

Wie je ook bent, wat je ook doet, bij ons ben je welkom. Want als je jezelf bent, werkt het net wat beter.

Snel weten waar je aan toe bent: de sluitingsdatum van deze vacature is donderdag 23 mei 17.00. Op woensdag 29 mei in de ochtend hebben we een selectiedag waarbij je twee gesprekken hebt bij ons op kantoor (Blaak, Rotterdam).

 
Het vinden van een wederzijdse match, daar krijgen we nieuwe energie van! Daarom zijn onze vacatures geen oproep voor acquisitie, we werven onze nieuwe collega’s graag zelf.  

Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in