+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Rotterdam.
Laad meer vacatures

Junior Case Manager Omgevingswet Rotterdam

Solliciteer nu
Solliciteer via Werkzoeken.nl (zonder cv)
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer via Werkzoeken.nl (zonder cv)

Xstate

  • Gecontroleerde werkgever
  • Werving en selectie
Xstate

Gevraagd

  • 30 - 36 uur
  • HBO of hoger
  • Junior

Aanbod

  • Vast contract

Vacature in het kort

Draag bij aan een duurzamer, schoner, veiliger en leefbaarder Nederland door je in te zetten voor uiteenlopende projecten binnen de publieke sector. Als jr Case Manager Omgevingswet speel je een cruciale rol in de ontwikkeling van onze fysieke leefomgeving. Ontwikkel jezelf intensief binnen ons talent-ontwikkel-programma, inclusief een exclusieve opleiding, persoonlijke coaching en de mogelijkheid tot een vaste positie. Lees door om te zien hoe deze rol jouw professionele horizon kan verbreden.
 

Volledige vacaturetekst

Door trainees, starters en professionals in te zetten op uiteenlopende projecten richting o.a. Ruimtelijke projecten, energietransitie, klimaatadaptatie, verduurzaming, mobiliteit, milieu en bodemvraagstukken werken wij mee om Nederland een stukje duurzamer, schoner, veiliger en leefbaarder te maken. Want een beter begin, begint bij jezelf! Daarom zijn wij continu op zoek naar trainees, starters en professionals die een bijdrage willen leveren aan het creëren van een duurzame leefomgeving. Als jr Case Manager Omgevingswet kun jij hierin ook jouw steentje bijdragen.

Ben jij een talent met een ruimtelijke of planologische achtergrond, die zelfstandig, doortastend en gericht op de samenleving mee bouwt aan de afdeling? Weet jij uit jouw ervaring hoe het is om te werken binnen een gemeente? Of wil je juist deze ervaring opdoen? En ben jij op korte termijn voor 30-36 uur per week beschikbaar? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Aangezien het een jr functie is en we de tijd en ondersteuning kunnen bieden om je intensief te ontwikkelen en te begeleiden, nodigen we ook starters uit om te reageren op deze functie!


Wat ga jij doen?

Met de komst van de Omgevingswet wordt de ontwikkeling van de fysieke leefomgeving één integraal traject. Deze bestaan uit fysieke en niet-fysieke aspecten. Planologie, ruimtelijke visie, strategievorming en het vertalen daarvan in uitvoeringsbeleid en projecten. Daarbij draait om het verbinden van taakvelden, initiatieven en beleidsdoelstellingen. Ook draait het om het leggen van relaties tussen private en publieke actoren, stakeholders en belangengroepen, door middel van concepten en verhalen en het monitoren van doelstellingen. In deze functie ga jij je o.a. bezig houden met:

  • Als casemanager omgevingswet, beoordeel en begeleidt principeverzoeken en bestemmingsplannen en ben je verantwoordelijk voor het proces vanaf de eerste oriënterende gesprekken tot de uiteindelijke besluitvorming;
  • Je adviseert over ruimtelijke vraagstukken en ruimtelijke onderbouwingen bij complexe ruimtelijke procedure met politieke, financiële en/of maatschappelijke impact;
  • Je vertaalt ontwikkelingen, definieert kaders en richtlijnen, maakt college-, raads- en (beleids)nota’s en adviseert ten aanzien van verordeningen op het gebied van omgevingsrecht;
  • Je vertegenwoordigt de gemeente in voorkomende rechtsgedingen bij de Raad van State;
  • Je helpt mee bij het implementeren van de Omgevingswet en het opstellen van de gemeentelijke omgevingsvisie en omgevingsplan;
  • In het proces is ook afstemming binnen de organisatie van groot belang. Hierbij spar je actief met collega’s over mogelijkheden binnen de gestelde kaders.
Wat krijg je van ons?

Deze functie betreft een vaste positie bij een gemeente nabij Rotterdam. Je stroomt in bij de gemeente via het talent-ontwikkel-programma van Xstate. Het talent-ontwikkel-programma betreft een vakinhoudelijke en competentie gerichte opleiding verzorgd door de Bestuursacademie Nederland. Daarnaast zal een werkcoach je ondersteunen bij het achterhalen en realiseren van je persoonlijke en professionele ambities.

  • Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden conform CAO gemeenten
  • Mogelijkheid om deel te nemen aan de exclusieve opleiding ‘Duurzame Ontwikkeling’ van de Bestuursacademie Nederland
  • Persoonlijke carrière coaching
  • Mogelijkheid om in dienst te treden bij opdrachtgever wanneer er een wederzijdse klik is
Wat verwachten wij van jou?

Als jr Case Manager Omgevingswet verwachten wij van jou:

  • HBO/WO-werk- en denkniveau blijkend uit een afgeronde opleiding op het gebied van ruimtelijke ordening. Of dat je dit niveau hebt bereikt door relevante werkervaring en vakgerichte opleidingen;
  • Je hebt kennis van relevante wetgeving, zoals de Wro, Wabo en de Omgevingswet;
  • Je bent gewend regelmatig onder hoge tijdsdruk en lastige omstandigheden te werken;
  • Je ziet kansen. Je neemt hierin initiatief en gaat, rekening houdend met de diverse belangen, achter je doel aan. Je gebruikt hierbij je netwerk;
  • Je redeneert vanuit de belevingswereld van je klanten;
Wie zijn wij?

Terwijl we voor grote maatschappelijke uitdagingen staan, kijken wij vol vertrouwen naar de toekomst. Wij zijn overtuigd dat je altijd kan versnellen en veranderen. Zolang je maar de juiste mensen aan tafel zet. Daarom verbinden wij startende talenten aan het publieke domein.

Ons doel? De publieke sector in Nederland vernieuwen en verduurzamen. Hoe we dit doen? Op een vooruitstrevende manier talent aan ons binden en inzetten op toffe, uitdagende projecten gericht op het creëren van een duurzame leefomgeving. Wij zijn een organisatie waar trots, vertrouwen en gedrevenheid de basis vormen voor onze cultuur. Altijd dat stapje harder willen lopen, jezelf willen verbeteren, uitdagen en inspireren. Dat zijn wij!


Interesse?

Heb jij interesse om voor ons aan de slag te gaan als jr case manager omgevingswet? Solliciteer dan snel via het sollicitatieformulier hieronder of Neem voor meer info contact op met Sjoerd de Boer, Recruiter VTH via 06 48 51 28 47 of via de button "Solliciteer nu" op deze pagina.

Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in