+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Tilburg.

Jurist Omgevingswet Tilburg

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Evoke

  • Werving en selectie

Gevraagd

  • 32 - 36 uur
  • HBO of hoger
  • Junior/Medior/Senior

Aanbod

  • Detachering / Vast contract
  • 3.500 - € 4.800 p/m

Vacature in het kort

Als Jurist Omgevingswet binnen een dynamisch team, krijg je de kans om een directe impact te hebben op belangrijke beslissingen en beleidsvorming in zowel stedelijke als landelijke gemeentelijke contexten. Met een breed takenpakket, van het vertegenwoordigen van het bestuur in juridische procedures tot het adviseren over omgevingsrecht, biedt deze rol volop mogelijkheden voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. Lees door en ontdek waarom wij jouw expertise nodig hebben.
 

Volledige vacaturetekst

Als Jurist Omgevingswet ben je betrokken bij zowel stedelijke als landelijke gemeentelijke contexten, waardoor je een breed en divers werkveld hebt. Je krijgt de kans om een directe impact te hebben op belangrijke beslissingen en beleidsvorming, terwijl je deel uitmaakt van een jong en energiek team met volop mogelijkheden voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.


Wat ga je doen?

Als Jurist Omgevingswet binnen het team Juridische Gebiedszaken van de Samenwerkingsorganisatie (SWO) ben je verantwoordelijk voor een breed scala aan taken gerelateerd aan het omgevingsrecht. Je vertegenwoordigt de Burgemeester en het College van Burgemeester en Wethouders in bezwaar- en beroepszaken. Dit omvat het opstellen van verweerschriften en pleitnota’s, het verzorgen van correspondentie met de bezwaarschriftencommissie, rechtbank en Raad van State, en het voeren van verweer namens het college tijdens zittingen.

Als Jurist Omgevingswet ben je vooral belast met zwaardere zaken die politieke gevoeligheid kennen of grote belangen hebben. Dit omvat het adviseren van het bestuur op het gebied van omgevingsrecht, waarbij je een combinatie van juridische kennis en strategisch inzicht gebruikt om tot weloverwogen beslissingen te komen. Daarnaast fungeer je als vraagbaak voor collega’s binnen het team, waarbij je hen voorziet van juridisch advies en ondersteuning bij complexe vraagstukken.

Een belangrijk onderdeel van je werkzaamheden is het leveren van juridische bijdragen aan projecten op het gebied van omgevingsrecht. Hierbij werk je samen met andere disciplines binnen de organisatie om ervoor te zorgen dat juridische aspecten worden geïntegreerd in projectplannen en -uitvoering. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het opstellen van diverse juridische documenten, zoals beslissingen op bezwaar, lasten onder dwangsom, en invorderingsbeschikkingen.

Naast het behandelen van bezwaar- en beroepsprocedures, ben je ook betrokken bij het afhandelen van verzoeken om handhaving en gedoogverzoeken. Dit omvat het toetsen en opstellen van handhavingsbesluiten en het behandelen van ingebrekestellingen bij niet-tijdig beslissen door het bestuursorgaan.

Kortom, als Jurist Omgevingswet bij de SWO heb je een gevarieerd takenpakket waarin je zowel juridische expertise als strategisch inzicht inzet om bij te dragen aan een effectieve uitvoering van het omgevingsrecht.


Jouw werkzaamheden
  • Je vertegenwoordigt de Burgemeester en het College van Burgemeester Wethouders in bezwaar- en beroepszaken. Hiervoor stel je verweerschriften en pleitnota’s op, verzorgt de correspondentie met de bezwaarschriftencommissie/rechtbank/Raad van State en voert ter zitting het woord namens het college;
  • Als senior juridisch adviseur ben je verantwoordelijk voor de zwaardere zaken bijvoorbeeld met politieke gevoeligheid en/of grote belangen, het bestuurlijk en collegiaal adviseren op het terrein van omgevingsrecht behoort dan ook tot je takenpakket;
  • Je bent een vraagbaak voor collega’s uit je team en adviseert hen bij juridische vragen op het gebied van omgevingsrecht;
  • Je levert een juridische bijdrage in projecten op het gebied van omgevingsrecht;
  • Het opstellen van beslissingen op bezwaar, (vooraankondigingen) lasten onder dwangsom en bestuursdwang en akkoordverklaringen (beëindiging overtreding);
  • Het toetsen en opstellen van invorderingsbeschikkingen;
  • Je bent een stevige persoonlijkheid die zich makkelijk begeeft in situaties met diverse partijen die tegenstrijdige belangen hebben. Verder beschik je over goede communicatieve vaardigheden (mondeling én schriftelijk) en heb je een praktische, probleemoplossende instelling. Je bent initiatiefrijk en beschikt over overtuigingskracht.


Gevraagd

  • Een afgeronde opleiding op minimaal hbo-bachelor niveau;
  • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring als adviseur op het gebied van omgevingsrecht en bestuursrecht;
  • Analytisch vermogen;
  • Mondeling communicatie;
  • Schriftelijke communicatie;
  • Stressbestendigheid;
  • Politieke sensitiviteit.


Bedrijfsomschrijving

Je gaat via Evoke aan de slag in deze functie. Na een tijdje kun je in dienst bij onze partner, als je wil. Of je begint aan een nieuw uitdagend project via ons netwerk. Wij doen er alles aan om onze mensen op dé werkplek te krijgen. Jouw persoonlijke Career Coach is specialist binnen de sector en samen brengen jullie jouw wensen in kaart. Door écht te luisteren, maken zij steeds de juiste connectie voor jou.Ondertussen bieden wij je alle voordelen als jouw werkgever en Carrière Coach. Zoals een goed salaris, jaarlijks studiebudget en groen pensioen. Samen zetten we zo altijd de beste stappen voorwaarts in jouw loopbaan. Want: Evoke Centers You.
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in