+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Utrecht.
Laad meer vacatures

Coördinator/data steward Research Software Engineering Utrecht

Solliciteer nu
Solliciteer via Werkzoeken.nl
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer via Werkzoeken.nl

UMC Utrecht

  • Gecontroleerde werkgever
  • Directe werkgever
UMC Utrecht

Gevraagd

  • 32 - 36 uur
  • HBO of hoger
  • Medior
  • Nederlands (taal)

Aanbod

  • Vast contract
  • 3.493 - € 5.504 p/m
  • Eindejaarsuitkering, Pensioenregeling

Vacature in het kort

Draag bij aan de toekomst van medisch onderzoek door het coördineren van het FAIR maken van code en data binnen een vooraanstaand academisch ziekenhuis. In deze rol werk je aan de professionalisering van research softwareontwikkeling, ondersteun je een nieuwe Research Software Engineer en bouw je aan een community rondom research software. Geniet van flexibel werken, goede arbeidsvoorwaarden en de kans om je continu te blijven ontwikkelen. Nieuwsgierig naar wat deze functie verder inhoudt? Lees door voor meer informatie.
 

Volledige vacaturetekst

Wil jij bijdragen aan het medisch onderzoek van morgen en heb je affiniteit met research software en data stewardship? In deze functie coördineer je het FAIR maken van zowel code als data binnen het UMC Utrecht.

  • Elke dag de zorg en de gezondheid van mensen verbeteren
  • Goede arbeidsvoorwaarden
  • Jezelf continu blijven ontwikkelen vinden we belangrijk
Dit ga je doen

Als coördinator/data steward Research Software Engineering ga je vooral aan de slag met de professionalisering van research softwareontwikkeling binnen het UMC. Enerzijds help je daarbij door in het kaart brengen waar software is of wordt ontwikkeld binnen de organisatie en zorg je dat dit zichtbaar wordt in een repository via metadatering. Anderzijds denk je ook na over verbetering in het beleid en IT-landschap voor software ontwikkeling: welke systemen en richtlijnen ontbreken nog? Je gaat hierover in gesprek met verschillende stakeholders, van gebruikers tot beleidsmedewerkers, om de behoefte goed in kaart te brengen. Één van je eerste projecten zal het opzetten van een gemeenschappelijke research software repository zijn, waarin interne en extern ontwikkelde software FAIR opgeslagen kan worden. 

In je rol ondersteun je ook een nieuwe Research Software Engineer (RSE), die zich vol gaat inzetten op de praktische ondersteuning van onderzoekers. Je denkt mee over hoe de dienst van de RSE het best gepositioneerd kan worden, jullie schrijven samen user testimonials om de dienst te adverteren binnen het huis, en je zorgt ervoor dat de RSE in contact komt met de ontwikkelaars die ondersteuning vereisen.

Binnen je rol draag je ook bij aan het creëren van het bewustzijn en know-how rondom research software. Je zorgt bijvoorbeeld voor trainingen over het FAIR ontwikkelen van code en hoe te werken met de systemen die het UMC nu en in de toekomst hiervoor beschikbaar stelt. Daarnaast organiseer je bijvoorbeeld thematische overleggen, om aan een community rondom research software te werken. Zo doe je er alles aan om ervoor te zorgen dat er meer aandacht wordt besteed aan de kwaliteit en herbruikbaarheid van research software dat wordt ontwikkeld binnen de muren van het UMC.

Hier ga je werken

Samen met je collega's vorm je de afdeling Research & Data Technology, onderdeel van de Directie Informatie Technologie. De afdeling telt ongeveer 45 medewerkers. Jij vormt samen met een product owner, scrum master en vier of vijf mede-consultants  team Research Tooling: “Wij faciliteren onderzoek door proactief onderzoeksoftware te ondersteunen, in te spelen op nieuwe ontwikkelingen, en goed datamanagement mogelijk te maken en te promoten”. Je kiest zelf waar je werkt, thuis of op kantoor, en je vindt het belangrijk om verbonden te blijven met je collega’s. Vanwege je rol, sluit je soms ook aan bij projecten van team Data Management.

Naast jouw team bestaat de afdeling Research & Data Technology uit: Research operations, Analytics, Datamanagement en Data Engineering. Binnen de afdeling werken we met elkaar aan overstijgende thema’s en delen we kennis uit. Je werkt ook samen met de andere teams binnen de directie, bijvoorbeeld om de beveiliging van onderzoeksgegevens goed op orde te brengen. Een goede werksfeer is binnen de afdeling belangrijk: we zien elkaar daarom graag op kantoor en zo nu en dan bij een borrel. We vertellen je graag meer over onze afdeling bij een kennismakingsgesprek.

Dit neem je mee

Je haalt grote voldoening uit het helpen bij en ondersteunen van wetenschappelijk onderzoek. Je bent in staat om een community op te bouwen. Je hebt goed begrip van de FAIR-principes (Findable, Accessible, Interoperable, Reusable) en weet dit te vertalen naar research software. Je verbindt je makkelijk met mensen en helpt ze graag bij hun problemen. Overige eigenschappen: 

  • Je analyseert iedere vraag grondig en krijgt hier energie van. Hierbij ga je proactief te werk en neem je graag initiatief en biedt oplossingen aan.
  • Met je ervaring van zowel onderzoek als IT, ben je helemaal op je plek in een academisch ziekenhuis en kun je effectief communiceren met zowel onderzoekers als IT-specialisten. 
  • Je bent nieuwsgierig, verdiept je graag in nieuwe ontwikkelingen en bent kundig in het identificeren van verbetering op het gebied van research software en FAIR.
  • Je hebt ervaring met het opzetten van een community en het organiseren van bijeenkomsten, het delen van kennis en stimuleren van samenwerkingen tussen verschillende teams en disciplines.
  • Je hebt een hbo/wo achtergrond in een relevant vakgebied, zoals Wetenschappen, Informatietechnologie of een vergelijkbare achtergrond waarin je soortgelijke kennis hebt opgebouwd.
  • Ervaring met research software management en/of FAIR software is een pre.
  • Het is een pre als je ervaring hebt in project management.
Dit bieden we jou

  • Een salaris tussen de € 3493 en € 5504 bruto per maand (schaal 10), op basis van een fulltime dienstverband (36 uur).
  • Een arbeidsovereenkomst voor een jaar met uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
  • Eindejaarsuitkering van 8,3% en vakantietoeslag van 8%.
  • Gunstige pensioenregeling bij ABP: wij betalen 70% van de premie.
  • Toegang tot allerlei cursussen en trainingen in GoodHabitz.
  • Cao à la carte: de mogelijkheid om extra arbeidsvoorwaarden te kiezen in ruil voor brutosalaris, zoals voor de aanschaf van een fiets, vergoeding van je internetabonnement en lidmaatschappen.

Wij geloven in de kracht van een divers team waarin ruimte is voor verschillende vaardigheden, expertises, sociale en culturele achtergronden. Wij zijn benieuwd naar jou!


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Sollicitatieprocedure

  • Een leuke vacature gevonden?
    Solliciteer! Stuur ons je cv en motivatiebrief.

  • Dank voor je sollicitatie
    Je ontvangt meteen een ontvangstbevestiging van ons.

  • Selectieproces
    Binnen twee weken na sluiting vacature hoor je van ons of je bent uitgenodigd

  • Eerste gesprek
    Samen kijken we of er een match is.

  • Tweede gesprek
    Bij een match volgt er een voorstel arbeidsvoorwaarden of assessment.

  • Welkom!
    Wat fijn dat je bij ons aan de slag gaat! Heel veel werkplezier!

Kom meer te weten over werken bij het UMC Utrecht

Dit bieden we jou

Kom je bij ons werken? Dan geldt voor jou de cao umc. Daarnaast bieden we je nog veel meer en organiseren we van alles zodat jij jezelf kan blijven ontwikkelen.

Samen zijn wij UMC Utrecht

Wij geloven in de kracht van een divers team waarin ruimte is voor verschillende vaardigheden, expertises, sociale en culturele achtergronden. Wij zijn benieuwd naar jou!

Kom je langs?

Binnen het UMC Utrecht organiseren we regelmatig evenementen. Zo kan jij je goed oriënteren op werken bij ons ziekenhuis!

Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in