+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Zwolle.

Senior Beleidsadviseur WMO Zwolle

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Maandag®

  • Werving en selectie

Gevraagd

  • Fulltime
  • HBO of hoger
  • Senior
  • Nederlands (taal)

Aanbod

  • Vast contract
  • 3.000 - € 5.500 p/m

Vacature in het kort

Duik in de wereld van beleidsvorming binnen het sociaal domein, waar je als sparringpartner en adviseur een cruciale rol speelt in het vormgeven en uitvoeren van Wmo-beleid. Werk samen met een gedreven team aan het bevorderen van bestaanszekerheid, kansengelijkheid en gezond leven. Jouw inzet draagt bij aan het streven naar een veerkrachtige samenleving en het bevorderen van zelfredzaamheid.
 

Volledige vacaturetekst

Over de functie

Een aantal van deze beleidsonderwerpen worden in regionaal verband opgepakt. Je bent sparringpartner voor het college, management, de uitvoering (Wmo gidsen) en andere interne en externe stakeholders. Daarnaast adviseer je over, implementeer, monitor en evalueer je het Wmo beleid. Dit doe je integraal en in verbinding met wetten en voorliggende voorzieningen (bijvoorbeeld welzijn, WLZ & ZVW).

Het team

  • Deze functie maakt deel uit van het team Samenleving. Binnen ons team ben jij één van de ruim 30 collega’s. Voor het team staat dit jaar de grote uitdaging om een nieuw beleid voor het beleidsterrein sociaal domein vorm en inhoud te geven. Het nieuw beleid sociaal domein hebben wij gekoppeld aan de brede welvaart gedachte. In essentie is de opdracht voor de gemeente om een bijdrage te (laten) leveren aan het:Herstellen van de bestaanszekerheid: beleidsthema bestaanszekerheid
  • Vergroten van de kansengelijkheid: beleidsthema kansengelijkheid
  • Makkelijker maken van gezond leven: beleidsthema welzijn en gezondheid

Het team is ook ingedeeld volgens deze drie pijlers.


Functie eisen
  • je beschikt over hbo werk- en denkniveau;
  • je hebt aantoonbare ruime ervaring als beleidsadviseur Wmo; Zowel in lokaal als regionaal verband (minimaal 3 jaar)
  • ervaring in het werken in een gemeentelijke organisatie (minimaal 3 jaar).
  • je beschikt over actuele kennis over het sociaal domein
  • je bent een teamspeler, communicatief vaardig, klantgericht en stressbestendig;
  • je hebt een nieuwsgierige en open houding, werkt graag integraal en kijkt over grenzen heen.
Over het bedrijf

De gemeente staat voor een omvangrijke uitdaging: een gestage groei naar een gemeenschap met een bevolking van 60.000 mensen. Deze toename heeft directe gevolgen voor het zorglandschap binnen de gemeentegrenzen. Het is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat er een voldoende aanbod van zorg beschikbaar blijft, niet alleen binnen de lokale gemeenschap, maar ook in de bredere regio. In deze context speel jij als individu een belangrijke rol. Jouw bijdrage is essentieel bij het verlenen van passende ondersteuning en zorg aan de inwoners. Deze taak is nooit voltooid, voortdurend in ontwikkeling en vereist een creatieve benadering van middelen om tot de juiste maatschappelijke afwegingen te komen.

Een van de voornaamste doelen van de gemeente is het tot stand brengen van een veerkrachtige samenleving waarin de zelfredzaamheid van burgers maximaal wordt ondersteund. Dit impliceert een samenleving waarin eenieder op zijn eigen unieke manier participeert. Om deze visie te realiseren, werken we aan het proces van 'doordecentralisatie van beschermd wonen'. Het uiteindelijke streven is het optimaal organiseren van lokale zorg, zodat onze inwoners zo lang mogelijk zelfstandig thuis of in hun directe omgeving kunnen blijven leven. Als beleidsadviseur draag je bij aan de integrale uitdagingen waar de gemeente voor staat.


Solliciteer

Herken jij jezelf helemaal hierin? Dan ben jij de Senior Beleidsadviseur WMO die past bij Maandag®. Wij kijken uit naar jouw sollicitatie. Wie weet ziet jouw maandag er binnenkort net zo tof uit als die van ons.

Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in