Vacaturetekst schrijven? 7 tips

Vacaturetekst schrijven? 7 tips

Een pakkende vacaturetekst nodigt uit tot lezen en trekt enthousiaste kandidaten aan. Ontdek hier hoe je een geweldige advertentie opstelt.

Hoe schrijf je een geweldige vacaturetekst?

Een goede vacaturetekst informeert: wat kan de kandidaat verwachten? Tegelijkertijd fungeert het als een personeelsadvertentie, die een vacante positie moet ‘verkopen'. Met behulp van onderstaande tips maak je van iedere vacatureplaatsing een succes.

1. Bedenk een aansprekende functietitel
De vacaturetitel is het eerste wat kandidaten zien. Zorg dus voor een duidelijke, aansprekende kop die uitnodigt tot verder lezen. Een zin als ‘op zoek naar een nieuwe uitdaging?' is weinig inhoudelijk. Plaats het meeste relevante zoekwoord zoveel mogelijk vooraan voor een optimale vindbaarheid (SEO).

2. Schrijf een prikkelende introductietekst
Jouw tekst / advertentie moet direct duidelijk maken wat de baan zo interessant maakt. Schrijf een korte intro, waarin je de voordelen van de functie benoemt. Geef een korte samenvatting van de functie-inhoud en benoem wat je bedrijf uniek maakt. Is er misschien een wekelijkse (virtuele) borrel? Hoe is de dynamiek op de werkvloer? Verwerk relevante keywords in de tekst, om je advertentie bovenaan in Google for Jobs te laten verschijnen.

3. Vertel het bedrijfsverhaal
Potentiële kandidaten willen weten bij wat voor soort organisatie ze solliciteren. Vermeld daarom essentiële informatie zoals de bedrijfsnaam, -locatie en -sector. Ook een korte passage over de visie en geschiedenis van de onderneming is waardevol voor de lezer.

4. ‘Verkoop' de positie
Creatieve personeelsadvertenties zetten sollicitanten aan tot actie. Welke belangrijke verantwoordelijkheden heb je in deze rol? Welke aansprekende ‘voordelen' gaan met de functie gepaard? Benoem relevante secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een bonus of leaseauto.

5. Prijs de locatie aan
Niet alleen de werksfeer moet op orde zijn, ook de bedrijfslocatie moet in de smaak vallen. Vooral voor aspirant-werknemers, die verder weg wonen, is dit onderdeel cruciaal. Is er een treinstation in de buurt? Kandidaten werken het liefste op een plek die ze aanspreekt. Heeft het pand goede faciliteiten? Benoem alle positieve punten.

6. Licht het sollicitatieproces toe
Ieder bedrijf heeft een eigen wervingsproces. Het is voor kandidaten prettig om te weten hoe het er bij jou aan toegaat. Beschrijf iedere stap, vanaf de eerste pre-boarding activiteiten tot eventuele assessments. Geef aan hoe lang het proces ongeveer gaat duren.

7. Laat je vacaturetekst tegenlezen
Na het opstellen van de vacature, is het prettig om feedback te krijgen. Leg de tekst voor aan andere ‘leden van de sollicitatiecommissie'. Laat hen controleren of er informatie mist. Bestaan er nog onduidelijkheden?
Taalfoutjes zijn eveneens gemakkelijker op te sporen, wanneer je de tekst niet zelf hebt geschreven. Gebruik alle feedback om je tekst te perfectioneren.

Bonustip: reageer passend en tijdig op sollicitaties
Is jouw vacature advertentie een succes? Druppelen de sollicitaties binnen? Dan is het belangrijk om daar goed en tijdig op te reageren. Kandidaten vinden het prettig om te weten of hun schrijven goed is aangekomen. Antwoord zo snel mogelijk en geef aan op welke termijn men een inhoudelijke reactie kan verwachten. Voorzie afgewezen kandidaten van een onderbouwing; waarom zijn zij niet geschikt voor de baan?

Geschreven door
Michiel van der Avoird
Redacteur & arbeidsmarktspecialist @ Werkzoeken.nl
Meer leren?
Ga door met lezen

Doorgroeimogelijkheden benoemen in de Vacaturetekst

Binnen jouw bedrijf is het makkelijk om door te groeien. Natuurlijk wil je daar kandidaten mee trekken in je vacaturetekst. Maar hoe?
Roeliene Bos 9 mei 2024

Hoe begin je een Vacaturetekst?

De eerste zinnen in een vacaturetekst zijn belangrijk. Je moet de aandacht grijpen. Maar hoe?
Roeliene Bos 9 mei 2024

10 grote Afknappers in Vacatureteksten

De juiste kandidaat trekken begint met het schrijven van de juiste vacaturetekst. Maar daar gaan een hoop bedrijven de mist mee in.
Roeliene Bos 9 mei 2024

Wat zijn Functie-eisen? (+ voorbeeld)

Functie-eisen zijn kwalificaties en vaardigheden (opleiding, ervaring, eigenschappen) die nodig zijn voor een bepaalde baan.
Michiel van der Avoird 10 okt 2020

Hoe maak je een Functieomschrijving?

Complete functieomschrijvingen maken het vinden en evalueren van werknemers een stuk makkelijker. Maar wat houdt zo'n beschrijving precies in?
Michiel van der Avoird 27 aug 2020

Hoe schrijf je een Personeelsadvertentie?

Met een prikkelende personeelsadvertentie verkoop je je vacature aan werkzoekenden. Hoe schrijf je een effectieve vacaturetekst?
Michiel van der Avoird 15 mrt 2020
 
check