+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Almere.

Orthopedagoog, ontwikkeling van het jongste kind, Almere Almere

Solliciteer nu
Solliciteer via Werkzoeken.nl (zonder cv)
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer via Werkzoeken.nl (zonder cv)

De Zorggiraf

  • Directe werkgever

Gevraagd

  • 28 - 36 uur
  • Universiteit of hoger
  • Junior
  • Nederlands (taal)

Aanbod

  • Vast contract
  • Eindejaarsuitkering, Pensioenregeling

Vacature in het kort

Duik in de boeiende wereld van de ontwikkeling van jonge kinderen met een autismespectrumstoornis en/of ontwikkelingsachterstand. Als junior Orthopedagoog werk je in een team dat zich inzet voor de groei en voorbereiding van deze kinderen. Je biedt specialistische groepsbegeleiding en werkt intensief samen met ouders/verzorgers, Passend Onderwijs en andere behandelaren. Een unieke kans om bij te dragen aan de toekomst van deze kinderen en jezelf te ontwikkelen binnen een ondersteunende omgeving. Klaar voor de volgende stap? Lees verder!
 

Volledige vacaturetekst

Voor onze locaties in Almere zoeken wij een jr. Orthopedagoog
Wij zijn op zoek naar een enthousiaste orthopedagoog die graag wil werken met jonge kinderen die (nog) niet naar school gaan.
Op onze locaties in Almere (Almere Stad en Almere Poort) komen kinderen voor groepsbegeleiding en individuele begeleiding tijdens- en na schooltijd, in de leeftijd van 3 tot 12 jaar.
In deze rol als Orthopedagoog werk je met de jongste kinderen in de leeftijd van 3 tot 7 jaar.
De kinderen in deze leeftijd die worden doorverwezen worden naar De Zorggiraf hebben een diagnose of vermoedens van autismespectrumstoornis en/of ontwikkelingsachterstand. Deze problematiek kan al dan niet gepaard gaan met emotie-regulatie- en/of hechtingsproblematiek, waarbij bijzonderheden zichtbaar zijn in de sociale interactie, spraak-/taalontwikkeling, eetproblematiek, zindelijkheid en gedrag.
Voor deze kinderen bieden wij specialistische groepsbegeleiding met als voornaamste doel om het jonge kind voor te bereiden en te stimuleren in ontwikkeling, zodat ze kunnen doorstromen naar een passende vervolgplek. Dit kan zowel binnen het onderwijs als in een vervolg behandelplek binnen jeugd GGZ.

Hoe ziet de functie eruit?
Als junior Orthopedagoog werk je direct samen met je collega Orthopedagoog en zul je daarnaast nauw samenwerken met het team van Pedagogisch Hulpverleners. Je werkzaamheden vinden plaats op de groep, waarbij je naast observeren en begeleiden van de kinderen ook intensief contact hebt met ouders/verzorgers, Passend Onderwijs en andere betrokken behandelaren en/of instanties. Op basis van jouw bevindingen kunnen andere instanties worden betrokken, zoals Passend Onderwijs voor observatie, of kan er nader onderzoek plaatsvinden, zoals IQ-onderzoek, ter ondersteuning van het hoofddoel.
Binnen deze functie wordt tevens verwacht dat je als rol van orthopedagoog in staat bent om je collega’s te coachen en aan te sturen op methodisch werken. Ook neem je deel aan intervisies en organiseer je samen met collega’s interne cursussen.

Gevraagd

Wat we van jou vragen?
Als Orthopedagoog werk je in een team. We vragen dan ook van jou dat je goed kunt samenwerken, pro-actief bent en zelfstandig kunt werken. Tevens heb je sterke sociale vaardigheden, is je mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid uitstekend en bezit je over analytisch vermogen om de vertaling van een (complexe) hulpvraag naar een begeleidingsplan te kunnen maken. Met jouw flexibele instelling ben je tevens in staat om op organisatorisch niveau mee te denken en te werken aan een continu verbetering van de diensten.
Verder vragen we van je:
  • een afgeronde masteropleiding Orthopedagogiek
  • registratie SKJ (vereiste)
  • werkervaring in (jeugd)zorg is geen vereiste maar wel een pré
  • Je hebt een pro-actieve werkhouding
  • Je gaat problemen niet uit de weg en doet er alles aan om ze op te lossen
  • Je hebt een positieve houding en wilt het beste voor de jeugdigen


Aanbod

Wat we je bieden?
  • vaste werktijden- en dagen: een overeenkomst van 28 tot 36 uur per week
  • salaris conform cao Sociaal Werk
  • eindejaarsuitkering, vakantiegeld en pensioenregeling
  • een afwisselende baan met veel mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling
Informatie
Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Chrissy van den Broek, per mail via de button "Solliciteer nu" op deze pagina..

Solliciteren
Heb je belangstelling voor deze vacature? Stuur dan naast een CV een motivatiebrief aan via de button "Solliciteer nu" op deze pagina.. De sollicitatieprocedure bestaat uit 2 gesprekken. Het nagaan van referenties is onderdeel van de sollicitatieprocedure. Tevens vragen wij bij indiensttreding om een verklaring omtrent gedrag (VOG).

De vacature kan worden ingevuld vanaf april/ mei 2024.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Uren

28 - 36 uur
minimaal 4 dagen

Salaris

inschaling conform cao sociaal werk

Bedrijfsomschrijving

De Zorggiraf is een organisatie die zich richt op het bieden van diverse vormen van ondersteuning en begeleiding aan kinderen met verschillende leeftijden en hulpvragen. We hebben meerdere groepen, die zijn ingedeeld op basis van leeftijd, ontwikkelingsniveau en het type begeleiding dat nodig is. De organisatie heeft locaties in Almere (Almere Poort en Almere Stad) en in Gooi ('s-Graveland).

Bij De Zorggiraf wordt naschoolse groepsbegeleiding aangeboden. Dit houdt in dat kinderen na schooltijd in groepen worden begeleid. Deze groepen zijn samengesteld op basis van de leeftijd en het ontwikkelingsniveau van de kinderen, zodat ze passende ondersteuning kunnen ontvangen en kunnen deelnemen aan activiteiten die aansluiten bij hun behoeften.

Daarnaast biedt De Zorggiraf ook specialistische groepsbegeleiding, zowel tijdens als na schooltijd. Dit betekent dat er specifieke groepen zijn voor kinderen met complexere hulpvragen die meer gespecialiseerde ondersteuning nodig hebben. Deze groepen worden begeleid door professionals met expertise op het gebied van de betreffende hulpvragen.

Voor kinderen die individuele begeleiding nodig hebben, biedt De Zorggiraf ondersteuning op een locatie van De Zorggiraf tijdens schooltijd. Dit kan nodig zijn wanneer een kind niet meer aanwezig kan zijn op school en individuele begeleiding nodig is om aan te sluiten bij de specifieke behoeften van het kind en om te voorkomen dat het kind thuis komt te zitten.

Kortom, De Zorggiraf is een organisatie die een breed scala aan ondersteuning en begeleiding biedt aan kinderen met verschillende leeftijden en hulpvragen. We hebben meerdere groepen op basis van leeftijd en ontwikkelingsniveau, en bieden naschoolse groepsbegeleiding, specialistische groepsbegeleiding en individuele begeleiding op locatie tijdens schooltijd aan.
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in