+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Amsterdam.
Laad meer vacatures

Notarieel/fiscaal jurist (auteur/ adviseur/ docent) met affiniteit voor notariële belastingen Amsterdam

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

FBN Juristen

Gevraagd

  • 24 - 40 uur
  • Universiteit of hoger
  • Medior/Senior
  • Nederlands (taal)

Aanbod

  • Tijdelijk contract / Vast contract
  • Eindejaarsuitkering, Reiskostenvergoeding

Vacatureomschrijving

Ben jij op een punt in je carrière dat je behoefte hebt om meer met vaktechniek bezig te zijn en dit op verschillende manieren over te brengen aan vakgenoten (schrijven, adviseren, doceren)? Er komt een unieke plek vrij in ons team van notarieel juristen en fiscalisten!
Bij FBN zitten onze juristen en fiscalisten doorlopend bovenop de actualiteit; wat gebeurt er in notariële wetgeving, jurisprudentie en fiscaal beleid? Bureau vaktechniek gaat hiermee aan de slag voor onze adviespraktijk, kennisbank Via Juridica en uiteraard ook in onze onderwijs-tak. Zou jij het leuk vinden hier een bijdrage aan te leveren?

Wie zoeken wij?
De plek die vrij komt is voor een medior/senior in het fiscale team, waarbij je onderdeel wordt van het totale vaktechnische team (auteurs, docenten en adviseurs) van FBN.
Jouw profiel? Een notarieel/fiscaal jurist met affiniteit voor de notariële belastingen (SW, WBR, etc.). Bij voorkeur heb je enkele jaren werkervaring in de notariële praktijk of ervaring met estate planning op een belastingadvieskantoor.

Wat zijn je werkzaamheden?
Als notarieel/ fiscaal jurist bij FBN Juristen werk je nauw samen met collega’s met diverse expertises. Zo bespreek je elke week met een multidisciplinair team van notarieel juristen en fiscalisten de actualiteiten op notarieel en fiscaal gebied, selecteer je welke informatie relevant is voor het notariaat en op welke wijze deze kennis kan worden gedeeld met de notariskantoren. Je bent doorlopend bezig met de laatste ontwikkelingen in het notariële recht en vertaalt deze naar de praktijk voor onder andere onze databank Via Juridica.
Daarnaast ben je een belangrijk aanspreekpunt binnen de adviespraktijk van FBN Juristen. Je schrijft in overleg met je collega’s adviezen over (complexe) vragen die worden gesteld door notariskantoren. Als adviseur van de adviseur dus, op uitdagend niveau!
In deze functie bieden we je ruime mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen in de rollen van adviseur, auteur en (desgewenst) docent voor door FBN Juristen georganiseerde opleidingen en cursussen voor zowel (kandidaat-)notarissen en notariële medewerkers. Heb je al (enige) ervaring met lesgeven, dan zou je zelfs direct kunnen starten! Een opleidingstraject tot docent is ook mogelijk als je ambitie daar ligt.

Gevraagd

Welke eigenschappen zijn hiervoor waardevol?
Voor deze functie is het belangrijk dat je kritisch bent, graag vakliteratuur leest, praktijkgericht kan denken en tevens interesse hebt in de wetenschappelijke kant van het notariële recht. Bij voorkeur heb je al enige ervaring met het schrijven van artikelen, toelichting op wetgeving en fiscale adviezen, óf je hebt de ambitie om je hierin te ontwikkelen. Bij FBN Juristen is daarnaast veel ruimte voor ondernemerschap en creativiteit; we denken voortdurend mee met het notariaat en vertalen dit met het team naar eventuele nieuwe diensten of producten, zoals bijvoorbeeld het opzetten van blended learning voor het notariaat.

”Als notarieel jurist bij FBN moet je in staat zijn een rechtsgebied je eigen te maken en jouw kennis over te brengen op anderen door middel van commentaren, publicaties, adviezen en cursussen. Je wordt in de gelegenheid gesteld een expertise te ontwikkelen dan wel te onderhouden met als doel om anderen over dat rechtsgebied te leren en enthousiasmeren. Als je het goed doet, is geen dag hetzelfde!”

Aanbod

Wat bieden wij?
Een plezierige, moderne werkomgeving in Amsterdam Buitenveldert, in een informele sfeer met een gedreven en enthousiast team, waarin je op inhoudelijk en persoonlijk vlak wordt uitgedaagd en ruimte is om ideeën in te brengen en mee te denken over nieuwe plannen en ontwikkelingen. Samen met collega’s ben je op hoog niveau bezig om het recht te vertalen naar de notariële praktijk. Daarnaast bieden wij veel ruimte om jezelf te ontplooien op juridisch inhoudelijk en commercieel vlak. Een marktconform salaris van € 3.500 tot € 6.500 bruto (afhankelijk van relevante vooropleiding en/of werkervaring), 8% vakantiegeld, collectief pensioen, 25 vakantiedagen (o.b.v. 40 uur per week), mogelijkheid tot kopen extra vakantiedagen, reiskostenvergoeding en bij goed functioneren een aantrekkelijke eindejaarsuitkering.

Denk je dat jij in het geschetste profiel past? Solliciteren kan door een e-mail met je CV en motivatie te zenden naar via de button "Solliciteer nu" op deze pagina., t.a.v. Laura Welkers.

Uren

24 - 40 uur
In overleg

Salaris

Een marktconform salaris van € 3.500 tot € 6.500 bruto (afhankelijk van relevante vooropleiding en/of werkervaring)
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in