+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Amsterdam.
Laad meer vacatures

Junior Venture Capital Analist bij Innovatiefonds Noord-Holland Amsterdam

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

StudiJob

  • Werving en selectie

Gevraagd

  • 16 uur
  • HBO of hoger
  • Junior

Aanbod

  • Vast contract
  • 17,30 p/u
  • Eindejaarsuitkering

Vacature in het kort

Duik in de wereld van venture capital en draag bij aan de groei van innovatieve mkb’ers en startups! Voor het Innovatiefonds Noord-Holland zoeken we een (junior) Venture Capital Analist. Een unieke kans voor wie de brug wil slaan tussen technologie en investeren. Ontwikkel jezelf in deze veelzijdige rol en maak impact in de innovatieve sector. Als jij toe bent aan een verandering, lees dan verder voor alle details.
 

Volledige vacaturetekst

Werken als (junior) Venture Capital Analist bij Innovatiefonds Noord-Holland

Ben jij bezig met je bèta masterstudie? Ben je geïnteresseerd in de combinatie van technologie en investeren? Voor het Innovatiefonds Noord-Holland zijn wij, per 1 juni 2024 (eerder starten is mogelijk), op zoek naar een Venture Capital Analist die innovatieve mkb’ers en startups verder wil laten groeien! 



Gevraagd

Dit ga jij doen als Venture Capital Analist

Als Venture Capital Analist ben je betrokken bij het volledige investeringsproces, van de eerste kennismaking met de ondernemer tot aan het verstrekken van de financiering. Dat betekent dat jij:

  • Kennismakingen doet met bedrijven die mogelijk een financieringsaanvraag gaan indienen;
  • Ondernemingen begeleidt in het volledige investeringsproces;
  • Businesscases en projectplannen beoordeelt en analyseert;
  • Markten en concurrentievelden van mogelijke investment cases onderzoekt;
  • Relaties onderhoudt met ondernemingen in de portefeuille.

Je werkt bij het Innovatiefonds Noord-Holland samen met vijf collega’s. Een kleine en overzichtelijke organisatie met een informele werkomgeving. En doordat het team klein is, zijn de lijnen kort en krijg je al snel veel verantwoordelijkheid. Dat betekent dus ook dat we een teamspeler zoeken. 



Aanbod

Wat wij van jou verwachten als Venture Capital Analist 

Je bent gedreven, leergierig, analytisch en je kunt snel schakelen. Je hebt intrinsieke motivatie om aan de slag te gaan. Je bent goed in het stellen van kritische vragen en bent communicatief sterk. Daarnaast heb je een abstract denkvermogen om verbanden te leggen tussen verschillende aspecten van een investment case. Je hebt een brede interesse en je kan snel een nieuw onderwerp eigen maken binnen Deep Tech, Computer Science/AI en/of Lifescience/Medtech onderwerpen.

Ook heb je:

  • Een bachelor diploma van een bètastudie en ben je bezig met een masterstudie in een bètawetenschap. Bijvoorbeeld in de richting Natuurkunde/Scheikunde/Wiskunde/Biologie óf Computer Science/Quantum/Artificial Intelligence;
  • Wanneer je momenteel in je laatste jaar van je bachelor zit en je van plan bent om komend jaar een master te gaan doen; reageer dan ook zeker!;
  • Affiniteit met Venture Capital en Finance;
  • Nederlandse en Engelse taalvaardigheid in woord en geschrift.
Aan dit soort innovaties ga jij bijdragen

Het Innovatiefonds Noord-Holland is één van meest actieve vroege fase investeerders in de provincie Noord-Holland. Sinds 2018 heeft INH aan 65 bedrijven een financiering verstrekt (link). INH financiert innovatieve bedrijven in de aller vroegste fase, vaak zijn dit research spin-offs vanuit de kennisinstellingen in de regio. Daarnaast financiert INH ook andere MKB’ers in de Provincie Noord-Holland met een Proof-of-Concept project. Zo geven we jonge bedrijven de kans om te groeien.

Voorbeelden van innovaties bij Innovatiefonds Noord-Holland: 

  • Een voorbeeld is onze financiering van Phosphoenix. Zij ontwikkelen een techniek waarmee blinde mensen het zicht op een functionele manier kunnen terugkrijgen. Met de financiering van INH ontwikkelt Phosphoenix de fountainprobe met 1000 electroden waarmee het visuele gedeelte van het brein (LGN) wordt gestimuleerd. Hiermee worden fosfenen gevormd, waarmee vormen, letters en randen van objecten herkend kunnen worden.
  • Ellogon.ai ontwikkelt technologie op basis van kunstmatige intelligentie voor medisch experts om inzicht te bieden in de enorme hoeveelheidrelevante data die zit in het weefsel van kankerpatiënten. Ellogon levert een belangrijke bijdrage in het verbeteren van de overlevingskansen van kankerpatiënten.
  • Rapid Photonics is een spin-off van de Vrije Universiteit en ontwikkelt een technologie voor de productie van thin-film lithium niobate photonic integrated circuits. Met deze technologie kan een nieuwe generatie van fotonische chips gemaakt worden waarbij de snelheid van glasvezelverbindingen drastisch verhoogd kan worden en tegelijkertijd het stroomverbruik lager is.
Dit biedt Innovatiefonds Noord-Holland

Werken bij het Innovatiefonds is professioneel stappen zetten. Het INH biedt je een uitdagende baan, met veel verantwoordelijkheid in een ambitieuze organisatie in hartje Amsterdam. Je start per 1 juni 2024 (eerder starten is mogelijk) voor 16 uur per week en een periode van 6 maanden. Na deze 6 maanden is er mogelijkheid tot verlenging. Je gaat een bruto uurloon verdienen van €17,30. De toelage van 8,3% eindejaarsuitkering zit al in dit uurloon verrekend.


Waarom StudiJob?

Als uitzendkracht bij StudiJob krijg jij bovenop jouw bruto uurloon nog 22% aan reserveringen die jij zal opbouwen omdat je op uitzendbasis werkt via StudiJob. Daarnaast kan je als uitzendkracht natuurlijk ook altijd kosteloos deelnemen aan al onze trainingen en workshops!

Zie jij jezelf al werken als (junior) Venture Capital Analist? Solliciteer direct!

Via de knop op deze pagina! Mocht je nog aanvullende vragen hebben, dan kan je natuurlijk altijd even contact opnemen met Jordy via onderstaande info!

Bij StudiJob kijken wij verder dan jouw cv, wat ook inhoudt dat wij alle kandidaten die op deze vacature solliciteren gelijk behandelen zoals beschreven in ons antidiscriminatiebeleid. Ben jij een kandidaat met afstand tot de arbeidsmarkt? Niet bij ons! We moedigen je aan om altijd te solliciteren, zodat we in gesprek kunnen over alle mogelijkheden. 

Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in