+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Breda.

Accountmanager Supply Chain Breda

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Yacht Nederland

  • Directe werkgever

Gevraagd

  • 32 - 40 uur
  • HBO of hoger
  • Junior/Medior/Senior

Aanbod

  • Vast contract
  • Auto v/d zaak, Bonusregeling

Vacature in het kort

Ontdek een veelzijdige rol als Consultant bij een toonaangevende hr-dienstverlener, waar je de kans krijgt om je ondernemerschap te tonen en jezelf te profileren binnen de supply chain sector. Geniet van een inspirerende werkomgeving, ruime mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling, een aantrekkelijk benefit budget, een leaseauto, telefoon en laptop, en een flexibele werktijden. Interesse in deze functie? Lees het hier!
 

Volledige vacaturetekst

Beschrijving

Ben jij de verbindende factor tussen supply chain professionals en opdrachtgevers? Ontdek bij Yacht een afwisselende rol als Consultant waarin je de vrijheid hebt om te ondernemen en jezelf te profileren binnen FMCG, manufacturing en logistic service providers. Klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Laat jouw passie voor supply chain goed tot zijn recht komen in een omgeving vol groei en kansen.


Wat ga je doen?
  • Je bent van begin tot eind verantwoordelijk voor het proces van verbinden van kandidaten en opdrachtgevers. Dit begint met acquisitie en eindigt met relatiebeheer.  

  • Je hebt de vrijheid om je eigen effectieve acquisitie manier te toetsen. Binnen Yacht is ruimte voor innovatie, met output centraal.

  • Je stelt prioriteiten met jouw projectmanagementvaardigheden.

  • Je geeft het beste advies aan opdrachtgevers en kandidaten door je commerciële en analytische inzicht.

  • Je stelt aantrekkelijke, wervende vacature- en advertentieteksten op. 

  • Jij gaat nieuw talent aantrekken: via verschillende kanalen trek je getalenteerde professionals uit de markt. 

Waar ga je werken

Je gaat aan de slag als Accountmanager Supply Chain in de regio Zuid-West Nederland. Waar je precies woont, maakt voor deze hybride rol niet uit. Je hebt in deze rol veel vrijheid en plant je eigen agenda. In deze 360 graden rol ga jij op zoek naar nieuwe klanten en ben jij de adviseur en relatiebeheerder voor jouw bestaande klanten. Maar ook ga jij aan de slag met de vacatures die jij ophaalt bij jouw klanten. Jij gaat ervoor om de geschikte kandidaat te vinden en op basis van werving en selectie te bemiddelen.

Jij werkt op een van de Yacht kantoren (o.a. Rotterdam Airport) of je werkt een vanuit huis. Een keer per twee weken zie je jouw landelijke team live in Utrecht. De overige dagen heb je met name online contact met je collega's. Dit kan zijn in de dagelijkse scrum of om even te sparren met een collega uit het vakgebied. Daarnaast zit je een groot deel van jouw werk aan tafel bij de Supply Chain opdrachtgevers.


Waarom Yacht?

Werken bij de nummer 1 hr-dienstverlener van Nederland biedt jou tal van voordelen. In een inspirerende werkomgeving ga jij samen met professionele en gemotiveerde collega’s aan de slag. Carrièremogelijkheden zijn er in overvloed. Werk aan je persoonlijke ontwikkeling, neem deel aan innovatieve projecten en kies je eigen pad in een diversiteit aan functies binnen heel Randstad Groep Nederland.

Yacht biedt een professionele, competitieve werkomgeving die wordt beloond met bonussen. Je wordt gefaciliteerd met alle benodigdheden die nodig zijn voor het succesvol opbouwen van je kandidaten- en opdrachtgevers portfolio. Daarnaast biedt Yacht:

  • Een uitstekend salaris van 80k-92k OTE.

  • Aantrekkelijke secundaire voorwaarden, zoals een leaseauto, smartphone en goede ontwikkelingsmogelijkheden. Daarnaast een aantrekkelijke, ongelimiteerde bonusregeling.

  • Flexibele werktijden. Goede balans kantoor-thuiswerken. Er is vrijheid en zelfstandigheid op de werkvloer, je wordt beoordeeld op output.

  • Een uitgebreid en intensief inwerkprogramma met incompany trainingen.

  • 25 vakantiedagen en de mogelijkheid om extra bij te kopen.

Over jou

In de functie van Accountmanager Supply Chain speel jij de sleutelrol tussen opdrachtgevers en kandidaten op hun reis naar succes. Als ervaren consultant met enige levens- en werkervaring, ben je in staat om opdrachtgevers van oplossingen op maat te voorzien en kandidaten te begeleiden met waardevol loopbaanadvies. Jouw diepgaande branchekennis en uitgebreide netwerk dragen bij aan het realiseren van de perfecte match. Wij hopen dat je het volgende meebrengt:

  • Drie jaar ervaring in een vergelijkbare rol (werving en selectie of 360 graden rol, bijvoorbeeld als Intercedent);

  • Hbo- of wo-werk- en denkniveau met een afgeronde bachelor;

  • Resultaatgerichtheid, ondernemerschap en verantwoordelijkheidsgevoel;

  • Een veelzijdige set vaardigheden, waaronder commercieel inzicht, bedrijfskundige expertise, HR-kennis en projectmanagementvaardigheden;

  • Een bestaand relevant netwerk of de gave om er snel een op te bouwen binnen de Supply Chain sector;

  • Uitstekende interpersoonlijke vaardigheden, waaronder empathie, luisterbereidheid, integriteit en vastberadenheid;

  • Vloeiende beheersing van zowel de Nederlandse als de Engelse taal.

Solliciteren

Enthousiast geworden over de functie Accountmanager Supply Chain? Solliciteer dan nu! Heb je nog vragen of wil je meer weten over de functie? Ik help je graag verder. Je kan mij (Charlotte de Mol, Talent Acquisition Specialist) bereiken via de mail: charlotte.de.mol@randstadgroep of op nummer 06-10079044.

#perm

  • Succesvolle sollicitatie

    Fijn, de eerste stap is gezet! Je hebt je sollicitatie afgerond en deze is bij ons binnen gekomen. Binnen 2 werkdagen nemen wij contact met jou op per mail of telefoon. Als wij voldoende aansluiting zien met jouw profiel, willen we je uiteraard beter leren kennen tijdens een korte telefonische kennismaking. 

  • Op gesprek

    De talent acquisition specialist gaat verder met jou in gesprek over de functie, het team en ons bedrijf. Daarnaast zijn wij benieuwd naar wie jij bent en naar wat jouw talenten zijn. Dit gesprek kan zowel op kantoor als online plaatsvinden.  

  • Tweede gesprek

    Het tweede gesprek is in ieder geval met jouw toekomstige manager. Zo krijg je nog meer beeld en gevoel bij jouw werkplek. Vaak zit hier nog een tweede persoon bij en die persoon is afhankelijke van de vacature en afdeling. Soms is dit met een andere manager, een collega uit het team of een andere talent acquisition specialist. We zijn al overtuigd van jouw talenten, maar we willen samen echt kijken welke plek het beste bij jou past!

  • Welkom in het team

    Yes, je bent aangenomen! Wij zorgen voor een passend aanbod, jij hoeft alleen maar digitaal te tekenen. Welkom in het team en bij Yacht ;-). Met een mooi onboardingsprogramma voel jij je direct thuis bij ons bedrijf en helpen wij je verder in de start van je baan. 

Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in