+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Delft.
Laad meer vacatures

Systeem Engineer Delft

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Stedin

  • Directe werkgever

Gevraagd

  • 40 uur
  • HBO of hoger
  • Junior/Medior/Senior

Aanbod

  • Vast contract

Vacature in het kort

Duik in de voorhoede van de energietransitie en draag bij aan een duurzamere toekomst als Systeem Engineer hoogspanning- en midden spanning netten. In deze rol speel je een cruciale rol in het ontwerp, de bouw en het onderhoud van energie-infrastructuren, met een focus op station automatisering. Je zult werken aan projecten die de basis vormen voor een betrouwbaarder en veiliger energienet, met minder leveringsonderbrekingen en storingsminuten. Klaar voor verandering? Lees verder!
 

Volledige vacaturetekst

Werk waar je trots op kan zijn
Dit ga je doen

Door de energietransitie komt er meer werk op ons af dan ooit. Er rijden straks veel meer elektrische auto’s. Huizen en wijken gaan van het gas af. En we leveren massaal zelf opgewekte energie terug. Vragen van onze klanten worden daardoor steeds complexer en in het net zijn grote aanpassingen nodig. Stedin ontwerpt, bouwt en onderhoudt energie-infrastructuren. Zo is het meest complexe netwerk van Nederland –de Randstad– door ons ontwikkeld, aangelegd én 50 jaar perfect onderhouden. Daardoor is, binnen de vakgroep Engineering en Advies, een hoofdrol weggelegd voor de afdeling Hoogspanning Netautomatisering, waar de kennis en kunde op het gebied van stations automatisering en beveiligingssystemen is gebundeld. Door onze krachtige station automatisering kunnen we ondersteunen bij de energietransitie en zijn er minder levering onderbrekingen en minder storingsminuten. Wil jij samen met je collega’s een belangrijke bijdrage leveren aan de Energietransitie, betrouwbaarheid en veiligheid van onze energie infrastructuur en daarmee zorgen dat onze klanten niet in het donker komen te zitten? Wordt Systeem Engineer hoogspanning- en midden spanning netten bij Stedin!

Als Systeem Engineer ben je verantwoordelijk voor onze station automatisering projecten en word je uitgedaagd om jouw technische inzichten te vertalen naar goed onderbouwde systeemadviezen en heldere softwareprogramma’s. Je zorgt dat de procesinformatie op een juiste wijze verwerkt wordt en correct terecht komt op een lokaal SCADA-systeem en centraal bedrijfsvoeringsysteem, zodanig dat er adequaat gereageerd kan worden op meldingen en storingen. Hiervoor maak je gebruik van softwaretools van diverse leveranciers van beveiligingsapparatuur en SCADA-leveranciers. Als “systeemintegrator” koppel je de diverse systemen aan elkaar. Je hebt meerdere projecten onder je hoede die je van het begin tot het einde uitvoert.



Gevraagd

Jouw sterke punten
Worden we blij van

Je analyseert uiteenlopende engineeringsvraagstukken, creëert gespecificeerde ontwerpen voor station automatiseringssystemen. Hoewel je een duidelijke technische oriëntatie hebt –de door jou geformuleerde ontwerpen vormen de basis van het systeemontwerp– opereer je ook als adviseur. Je zorgt dat je alle informatie boven water krijgt om bij het uitwerken van het functioneel ontwerp te komen tot een gedetailleerde systeemspecificatie. Hiermee ga je aan de slag om de deelsystemen te bouwen, om vervolgens de diverse deelsystemen tot één geheel te integreren.

Als Systeem Engineer:

  • geef je advies richting Stedin Assetmanagement en andere afdelingen;

  • draag je zorg voor een technisch betrouwbare oplossing waarbij Cyber Security een belangrijk aspect is;

  • ben je verantwoordelijk voor het technische gedeelte van stations automatisering projecten;

  • werk je aan het continu verbeteren van onze station automatiseringssystemen;

  • stel je de kostencalculaties op.

Wat jou verder onze Systeem Engineer maakt:

  • HBO werk- denk niveau aangevuld met een relevante opleiding in de richting Energietechniek, Technische Informatica of vergelijkbaar;

  • 5 jaar relevante werkervaring;

  • je hebt affiniteit met diverse communicatieprotocollen (MODBUS, IEC61850, IEC60870-5-101/104);

  • je hebt kennis van datamodellering, configuratie, mapping en communicatie;

  • je hebt kennis van TCP/IP netwerken;



Aanbod

Een goed team
Daar hoor je bij

Meteen vanaf dag één maak je deel uit van de vakgroep Engineering & Advies in het team Netautomatisering in Delft. Een team van circa 25 engineers met verschillende achtergronden en ervaring, maar een gedeelde passie voor techniek en verbeteringen en één doel: een betrouwbare en veilige energie infrastructuur realiseren. Je werkt vanuit onze kantoorlocatie Delft of vanuit huis. Alle teams zijn een mix van jonge mensen en collega’s met jarenlange ervaring, zodat je veel van elkaar leert en samen tot de beste oplossing komt. We werken hard en hebben hart voor het werk wat we doen. En zie je de oplossing niet? Er is altijd iemand die je op weg helpt met een verfrissend inzicht. Ben jij binnenkort ook onderdeel van dit team?


Nu reageren
Laten zien wat je in huis hebt

Zin in deze baan waar je voorop loopt in de energietransitie? Genoeg te doen bij Stedin! Doe je mee? Dat doe je met de knop 'solliciteren', je CV en motivatiebrief. We kijken ernaar uit je te ontmoeten!

Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in