+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures

Projectmanagementondersteuner (PMO’er) Den Bosch

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

ZuidProfs

  • Gecontroleerde werkgever
  • Werving en selectie
ZuidProfs

Gevraagd

  • Fulltime
  • HBO of hoger
  • Junior/Medior
  • Nederlands (taal)

Aanbod

  • Vast contract

Vacature in het kort

Als de drijvende kracht achter onze complexe civiele projecten, met een hoog risicoprofiel en grote impact, ben je de rechterhand van de projectleider. Je zorgt voor soepele processen, tijdige signalering van risico's en veranderingen, en adviseert over effectieve project-startups. Jouw rol omvat alles van procesaansturing en stakeholdermanagement tot kennisdeling en continue verbetering, waarbij je de PMO-functie binnen onze organisatie vormgeeft. Interesse in deze kans? Lees meer!
 

Volledige vacaturetekst

Projectmanagementondersteuner (PMO)

Dit maak jij waar

Mede dankzij jou lopen onze civiele projecten gesmeerd. Het gaat om projecten met een hoog risicoprofiel, veel in- en externe betrokkenen, een lange doorlooptijd en veel impact op de omgeving. Als de rechterhand van de projectleider bewaak je processen en deadlines. Ook zorg je dat we risico's en veranderingen tijdig signaleren. Daarnaast zet je het PMO-vak binnen onze gemeente op de kaart én adviseer je collega’s over het opzetten van een effectieve project-startup.

De hoogtepunten van jouw verhaal

  • Procesaansturing. Je helpt de projectleider bij het dagelijks aansturen van de projectteams. Zo faciliteer je de samenwerking binnen de teams, en begeleid je risicosessies en project-startups.
  • Stakeholdermanagement. Jij bent dé schakel tussen de vele betrokkenen, zoals onderaannemers, ontwerpbureaus, omwonenden en netbeheerders. En natuurlijk de collega’s van je eigen en andere afdelingen.
  • Kwaliteitsbewaking en rapportage. Je stelt projectrapportages en overzichten op, signaleert proactief knelpunten en draagt oplossingen aan.
  • Kennisdeling. Je coördineert organisatiebreed trainingen over projectmatig werken. Ook geef je zelf trainingen, bijvoorbeeld over hoe je een goed projectdossier opbouwt in SharePoint.
  • Continue verbetering. Je draagt bij aan het optimaliseren van onze projectprocessen en werkinstructies, en professionaliseert de PMO-functie binnen onze organisatie. Dat doe je door kritisch te kijken hoe we werken en waar het beter kan. Zowel inhoudelijk als qua capaciteit in het team. Je krijgt veel vrijheid om je eigen rol én de PMO-functie binnen gemeente ‘s-Hertogenbosch vorm te geven.

Kandidaatomschrijving

Jij kunt snel schakelen tussen verschillende taken én vindt het prima om – als het project daarom vraagt – af en toe buiten de standaarduren te werken. Je toont initiatief door proactief met oplossingen te komen als je knelpunten signaleert. Daarnaast focus je op het behalen van doelen. Je werkt graag samen én kunt zelfstandig aan de slag, en verbindt soepel iedereen in een project.

Verder heb je:

  • Hbo-niveau en een diploma in de richting van projectmanagement, bijvoorbeeld Prince2, IPMA of Projectmatig creëren.
  • Relevante werkervaring in een projectomgeving.
  • Kennis van SharePoint en ervaring met het inrichten en borgen van tooling en processen in projecten.
  • Goede beheersing van het Nederlands, zowel mondeling als schriftelijk, zodat je onder meer rapportages en werkinstructies kunt opstellen.


Gevraagd

Eisen:

  1. Minimaal opleidingsniveau - Hbo-niveau en een diploma in de richting van projectmanagement
  2. Minimale werkervaring - 5 jaar werkervaring in een projectomgeving bij voorkeur binnen een (gemeentelijke) overheid
  3. Minimale competenties - Goede beheersing van het Nederlands, zowel mondeling als schriftelijk

Wensen:

  • Motivatiebrief - Bij deze opdracht wordt om een motivatiebrief gevraagd. Deze weegt mee in de uiteindelijke beoordeling. Deze motivatiebrief wordt beoordeeld volgens de hieronder aangegeven criteria. Een goed in woord en schrift onderbouwde motivatiebrief met daarin: - Toelichting relevante werkervaring - Toelichting kennis vakgebied PMO - Toelichting waarom werken voor gemeente ’s-Hertogenbosch - Toelichting persoonlijkheid
  • Gewenste opleiding - Kennis van Prince2, Projectmatig Creëren, IPMA etc
  • Gewenste werkervaring - 2 tot 5 jaar ervaring met grote projecten binnen een gemeentelijke organisatie
  • Gewenste kennis - Kennis van SharePoint en ervaring met het inrichten en borgen van tooling en processen in projecten
  • Interview - Bij deze opdracht worden na de eerste selectieronde met een aantal partijen interviews afgenomen. Deze wegen mee in de uiteindelijke beoordeling. Deze interviews worden beoordeeld volgens de hieronder aangegeven criteria. Met de top-3 kandidaten wordt een gesprek aangegaan waarin we onder andere zullen toetsen of de kandidaat voldoet aan het kandidaatsprofiel en aan de gestelde minimumeisen. Daarnaast zal worden beoordeeld welke kandidaat het beste aansluit bij datgeen de opdrachtgever zoekt in een kandidaat (competenties, aansluiting bij de organisatie, het team, etc.). Het gesprek is onderdeel van de beoordeling


Bedrijfsomschrijving

Heb je interesse in deze functie?Reageer dan via de website van www.zuidprofs.nl voor de meest uitgebreide terugkoppeling.En let op, want voor onze functies geldt:De meeste functies zijn tijdelijke functies voor een langere periode. Soms met uitzicht op vast.ZZP is niet altijd mogelijk.Goede beheersing van het Nederlands is voor alle functies vereistErvaring bij een overheidsorganisatie is een grote pré, soms een eis.We ontvangen graag jouw CV in het Nederlands, liefst in Word format.Vermeld je functies en werkzaamheden inclusief jaartallen en maanden, meest recente bovenaan.
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in