+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Hilversum.
Laad meer vacatures

Backoffice medewerker team blije klant Hilversum

Solliciteer nu
Solliciteer via Werkzoeken.nl (zonder cv)
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer via Werkzoeken.nl (zonder cv)

Work-on

  • Gecontroleerde werkgever
  • Werving en selectie
Work-on

Gevraagd

  • 24 - 28 uur
  • HBO of hoger
  • Junior/Medior/Senior
  • Nederlands (taal)

Aanbod

  • Vast contract
  • 2.300 - € 2.800 p/m

Vacature in het kort

Vanuit de backoffice bij Team Blije Klant draag je bij aan een soepel verloop van alle verzekeringszaken. Jouw rol is cruciaal voor het bieden van actuele statussen en het verwerken van wijzigingen, waardoor je collega's direct kunnen handelen. Geniet van flexibel werken, een geheel verzorgde lunch, en extra aandacht voor jouw vitaliteit, inclusief een thuiswerkvergoeding. Lees door en ontdek waarom wij de perfecte match voor jou kunnen zijn.
 

Volledige vacaturetekst

Vacaturebeschrijving:

Vanuit de backoffice figuurlijk toch op de voorgrond staan? Als backoffice medewerker Team Blije Klant is jouw bijdrage van groot belang. Jij zorgt in je rol namelijk voor overzicht. De club waar je voor komt te werken voorziet in allerlei verzekeringen. Met dagelijkse nieuwe aanvragen wijzigt hier het nodige in. Zodra een klant of een verzekeraar iets opvraagt, hoeven je Team Blije Klant collega's straks dankzij jou slechts op te zoeken wat de laatste actuele status is. Wanneer men iets wijzigt, ben jij het die alles achter de schermen verwerkt. Zo laat jij de boel op rolletjes lopen. Vertaal ik dit alles naar een concreet takenpakket, komt hier o.a. het controleren van meerdere polissen, het administratief verwerken van nieuwe aanvragen en het beantwoorden van binnenkomende mail en post in terug. 

Good to know: Het betreft een tijdelijke rol voor 6 tot 12 maanden. Zijn jullie na die tijd nog helemaal blij met elkaar, dan wordt er alles aan gedaan om ook na die periode met elkaar door te gaan. 

Benieuwd naar meer details? Ook die heb ik voor je. 


Waar kom jij te werken?
Hartje Hilversum. Om precies te zijn bij Independer. Een online vergelijkingsplatform voor al jouw vaste lasten met de hoofdletter V. Een plek waar je veel eigen verantwoordelijkheid mag pakken en er evenveel waardering voor terugkrijgt. Waardering in de vorm van een goede werk-privé balans, betrokken collega's, extra aandacht voor jouw vitaliteit en de mogelijkheid om kosteloos je Wft diploma's te behalen wanneer je deze nog niet op zak hebt. Zomaar wat redenen die door jouw soon-to-be collega's worden genoemd als antwoord op de vraag wat de voordelen zijn van werken bij deze club. In Team Blije Klant draait alles om een top service en een glimlach bij de klant, maar ook jij en je ontwikkeling komen hier nog echt ouderwets op de eerste plaats. En ben jij goed voor de klant, is Independer goed voor jou. Ga jij dagelijks voor een verse koffie van de interne barista? Om in de namiddag aan te haken bij een potje pool met meerdere collega's? Het maakt hier allemaal onderdeel uit van de unieke, fijne en ambitieuze sfeer op de werkvloer zonder dat dit ten koste gaat van de professionaliteit. Dit totaalpakket maakt Independer volgens vele huidige medewerkers tot een great place to work. En wie ben ik om hen tegen te spreken?

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Door de dag heen ligt jouw focus op het up-to-date houden van de administratie. Wat wil zeggen dat je druk gaat zijn met:

het controleren van meerdere polissen het doorvoeren van doorgegeven wijzigingen. Dit doe je zowel in het eigen klantsysteem als bij verzekeraars het verwerken van de binnenkomende post en de e-mails van alle verzekeraars waar Independer mee samenwerkteen stukje communicatie zowel richting klant als verzekeringspartij om eventuele onduidelijkheden helder te krijgenHerken jij jezelf hierin?
24 tot 28 uur per week beschikbaarin ieder geval de woensdag en het liefst ook donderdag en vrijdag beschikbaarin staat om Hilversum goed te bereiken minimaal mbo-4 werk en denkniveau secuur, sociaal en werkt graag procesmatigenige administratieve werkervaring op zakenthousiast over een tijdelijke rol van 6 tot 12 maanden met mogelijk uitzicht op langer verblijfWat krijg je ervoor terug?

Een hele lijst. Zo ben je o.a. zeker van: 

een bruto maandsalaris vanaf €2.457,- o.b.v. 40 uurde zekerheid van een job tot begin 2025. Met uitzicht op verlenging wanneer dit van twee kanten bevaltflexibel en hybride werken meerdere ontwikkelmogelijkheden  geheel verzorgde lunch in je pauze  extra aandacht voor jouw vitaliteit. Via gezonde voeding, een persoonlijk vitaliteitsbudget en sportactiviteiten binnen en buiten de kantooruren een thuiswerkvergoeding wanneer je (deels) vanuit huis werkt  vergoeding van je reiskosten wanneer je van ver komt (50 km+ enkele reis)

En? Is dit een vacature waar je blij van wordt? Vergeet dan niet te solliciteren. Doe dit via de button of door je cv te mailen via de button "Solliciteer nu" op deze pagina. en dan spreek ik je snel! 

Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in