+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Leiden.
Laad meer vacatures

Psychiater | ggz en ziekenhuis Leiden

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

BKV

  • Werving en selectie

Gevraagd

  • 28 uur
  • Universiteit of hoger
  • Junior/Medior/Senior

Aanbod

  • Vast contract

Vacature in het kort

In deze functie speel je een belangrijke rol in het helpen van ziekenhuispatiënten met psychische problemen. Je werkt zowel in de geestelijke gezondheidszorg als in het ziekenhuis. Je geeft advies en hulp aan verschillende mensen, en werkt samen met een team om de zorg te verbeteren. Je werkt ook buiten kantooruren. Dit is een kans om met een divers team te werken en bij te dragen aan de gezondheid van patiënten. Lees verder om te zien of deze functie echt bij jou past.
 

Volledige vacaturetekst

Een functie waarbij je een belangrijke rol speelt in de diagnose en behandeling van ziekenhuispatiënten met psychiatrische co-morbiditeit. Je werkt flexibel in de ggz en het ziekenhuis.


Jouw nieuwe baan

In de regio Leiden bundelt een ambitieus ziekenhuis zijn krachten met een toonaangevende ggz-instelling. Dit resulteert in een langdurige samenwerking die een hoogwaardige consultatieve dienst binnen het ziekenhuis oplevert. De wens is nu om de krachten verder te bundelen, met als doel de zorgkwaliteit te verbeteren en de samenwerking in de acute ggz-keten te versterken. Een nauwe samenwerking met het flexibele IHT-team is daarbij essentieel: zij bieden snelle hulp die opname kan voorkomen en kunnen doorverwijzen naar vervolgbehandelingen. 

Jouw belangrijkste taken:

  • Bieden van consulten aan diverse partijen in het ziekenhuis, in nauwe samenwerking met de verpleegkundig specialist en psychiater. 
  • Participeren als psychiater in het Intensive Home Treatment (IHT) team van de ggz-instelling, met de focus op snelle interventies en advies voor vervolgtrajecten bij mensen in acute crisis. 

Jouw algemene taken als psychiater:

  • Betrokkenheid als regie- of medebehandelaar in behandelingen, inclusief advies aan collega's. 
  • Diagnostiek en behandeling van cliënten met psychiatrische aandoeningen. 
  • Opleidingstaken voor AIOS. 
  • Samenwerking opbouwen met interne en externe ketenpartners. 
  • Bijdragen aan kwaliteitsgericht behandelbeleid en teamprofessionalisering.
Jouw nieuwe werkplek

Je bent onderdeel van de Psychiatrische Consultatieve Dienst (PCD) bij het ziekenhuis, waar je dagelijks samenwerkt met een verpleegkundig specialist ggz. Daarnaast maak je deel uit van het team Psychosociale Zorg en Zingeving (PSZZ), samen met jouw collega's van medische psychologie en geestelijke verzorging. De sfeer binnen het team is zeer goed en er is ruimte voor het bespreken van casuïstiek en complexe patiënten, evenals samen lunchen.

Je werkt nauw samen met artsen en verpleegkundigen op de Spoedeisende Hulp (SEH) en de Intensive Care (IC) en draagt bij aan de missie van het team om zorg te dragen voor het mentale welzijn, beleving en zingeving bij ziekte en medische interventies.

Als psychiater ben je ook actief in het IHT-team en werk je in de acute dienst buiten kantooruren. Dit doe je samen met een multidisciplinair team van collega’s bestaande uit verpleegkundigen, verpleegkundig-specialisten, (klinisch) psychologen, arts-assistenten en coassistenten. Je staat stevig in je schoenen en werkt graag met een complexe doelgroep. Je zoekt actief de samenwerking op met collega's en draagt bij aan een optimale samenwerking door jouw goede communicatieve vaardigheden en humor.

Je hebt een sturende rol binnen de patiëntenzorg en blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen jouw specialisme. Je zet je in voor een herstelgericht behandelbeleid en draagt dit uit richting jouw collega's.

Als lid van de Vereniging Medische Staf (VMS) bij de ggz-instelling en het ziekenhuis ben je verantwoordelijk voor het opstellen en communiceren van protocollen omtrent psychiatrie binnen het ziekenhuis.


Wat breng je mee?

Jij..

  • staat ingeschreven in het BIG-register; 
  • hebt een AGB-code of kunt deze aanvragen; 
  • bent communicatief sterk en schakelt snel tussen cliënt en samenwerkingspartners; 
  • bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen jouw expertise en bent hierdoor in staat een draagvlak te creëren binnen het ziekenhuis; 
  • bent inzetbaar voor diensten buiten kantoortijden.
Arbeidsvoorwaarden

Je werkt op zzp-basis, uiteraard wordt je uurtarief in goed overleg bepaald. Het is een functie voor 28 uur per week en je start zo spoedig mogelijk. Deze interessante opdracht loopt tot maart 2025.


Verdere informatie

Als zzp'er dien je te voldoen aan diverse overheidsregels en wetten. Tijdens het webinar zzp in de zorg vertellen we meer over welke verplichtingen er voor jou gelden. En informeren we je over actuele wetswijzigingen. Zet donderdag 13 juni 2024 in jouw agenda en schuif om 19:30u online aan. 

Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in