+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures

Casemanager Midden-Limburg Maastricht

Solliciteer nu
Solliciteer via Werkzoeken.nl (zonder cv)
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer via Werkzoeken.nl (zonder cv)

Yacht

 • Gecontroleerde werkgever
 • Werving en selectie
Yacht

Gevraagd

 • 40 uur
 • HBO of hoger
 • Junior

Aanbod

 • Detachering / Vast contract
 • Pensioenregeling, Reiskostenvergoeding

Vacatureomschrijving

Heb je al ervaring opgedaan binnen de Jeugdzorg en ben je toe aan meer uitdaging? Als casemanager ben je betrokken bij gezinnen waar vaak al specialistische zorg is geïndiceerd of onderzoek jij samen met ouders welke specialistische zorg het meest passend is. Je evalueert deze trajecten samen met gezinnen en zorgaanbieders en stelt het gezinsplan bij waar nodig.

Als er onveiligheid speelt in het gezin ben jij (na multidisciplinair overleg) in de lead om een goed plan van aanpak op te stellen en schaal je op waar nodig.

Je dag is voor minimaal 50%/ 70% van je tijd gevuld met direct clientcontact (ouders en kinderen). De overige tijd ben je onder andere bezig met het gezinsplan opstellen, contact met zorgaanbieders, zorgaanbod onderzoeken, contact met scholen, etc.

Jij zorgt ervoor dat de juiste begeleiding aanwezig is en brengt de veiligheid van de jeugdige in kaart. Je werkt vanuit een interdisciplinaire gedachte aan verbetering van de gezinssituatie en de situatie van de jeugdige. Je houdt regie en hebt een coördinerende functie. Het werken als casemanager bij onze opdrachtgever gaat vanuit de methode één gezin, één plan en één regisseur.

Als casemanager heb je een uitdagende baan. Het is voor dit werk heel belangrijk dat je om kunt gaan met weerstand en dat je planmatig en gestructureerd werkt. Daarnaast kun je je goed inleven in de betrokkenen en heb je een open houding. Je deinst er niet voor terug als er weerstand ontstaat, maar gaat er juist voor om (opnieuw) draagvlak te creëren bij de betrokkenen.

Het is jouw taak om te onderzoeken wat de hulpvraag is, hiervoor ga je op huisbezoek bij gezinnen. Daar ga je met kinderen en ouders in gesprek en vervolgens overleg je met de betrokken instanties wat er nodig is. De veiligheid en ontwikkeling van de jeugdige staat altijd centraal, jij doet wat nodig is om deze veiligheid te waarborgen. De interventies die jij als casemanager inzet, hebben als doel de eigen kracht van het gezinssysteem te vergroten. Je kunt doorverwijzen naar passende jeugdhulp, jeugd GGZ of PGB.

Je bent tot slot in staat vlot en accuraat een screening te doen naar wat er speelt en wat er nodig is. Hier kun je goed op handelen en de juiste interventies op inzetten.Gevraagd

Voor deze functie zoeken we medewerkers die affiniteit hebben met de jeugdzorg en enige ervaring hebben in de jeugdhulpverlening. Daarnaast zoeken wij naar professionals die zich in onderstaande kunnen vinden:

 • Je hebt een afgeronde relevante HBO of WO opleiding in de richting van Jeugdzorg. Denk hierbij aan MWD, SPH, CMV, Social Work (uitstroom Jeugdzorgwerker) of bijvoorbeeld Orthopedagogiek; 
 • Je hebt al ervaring binnen de Jeugdzorg;
 • Je hebt een SKJ registratie of kunt deze aanvragen;
 • Je bent op korte termijn voor 32 - 36 uur per week beschikbaar;
 • Je bent flexibel en reisbereid.


Aanbod

Arbeidsvoorwaarden

Voor deze functie werk je via BMC (BMC is onderdeel van Yacht) als Casemanager. Dit heeft als bijkomstigheid dat je, via BMC, bij verschillende gemeenten en jeugdzorgorganisaties aan de slag kunt. Goed voor je professionele ontwikkeling en het zorgt voor uitdaging in het werk. Daarnaast bieden wij mogelijkheden voor jou om door te groeien naar een leidinggevende rol. 

Het betreft een tijdelijke functie met de mogelijkheid tot verlenging. Dit betekent dat er na deze opdracht mogelijkheden zijn om een nieuwe opdracht op te pakken als casemanager of eventueel een nieuwe uitdaging aan te gaan in een andere rol binnen de jeugdzorg. BMC denkt graag met je mee. 

Je bent natuurlijk ook benieuwd naar de arbeidsvoorwaarden:

 • We kijken naar jouw ervaring binnen de Jeugdzorg en gaan samen in gesprek over het salaris dat hier passend bij is;
 • Een volledige reiskostenvergoeding met het openbaar vervoer of een vergoeding van €0,19 per kilometer wanneer je met de auto naar werk reist;
 • Deelname aan een aantrekkelijke pensioenregeling (vanaf dag 1).

Secundaire arbeidsvoorwaarden (via BMC) 

 • Via ons ontwikkelcentrum kun je deelnemen aan SKJ-geaccrediteerde trainingen (vakinhoudelijk) en je hebt de mogelijkheid tot intervisie; 
 • Je bent van harte welkom op onze bijeenkomsten, waarbij je jouw collega’s van BMC kunt ontmoeten tijdens een informatieve workshop/lezing. De ideale manier om je netwerk uit te breiden, te sparren met collega’s en om ervaringen uit te wisselen;
 • De mogelijkheid om door te groeien middels ons expertprogramma Jeugd. Dit betreft een leer- en ontwikkelprogramma waarbij het doel is om jezelf te versterken middels kennisdeling, zelfontplooiing en trainingen. Met de zekerheid van een contract bij BMC voer je opdrachten uit in de Jeugdzorg en volg je verschillende trainingen.

Heb je nog vragen? Wij vinden het leuk als je belt. Callista Kreuning 0612897427 | via de button "Solliciteer nu" op deze pagina., Roos de Dreu 0613407883 | via de button "Solliciteer nu" op deze pagina. of Mette Kerdijk 0683002276 | via de button "Solliciteer nu" op deze pagina.Bedrijfsomschrijving

BMC is een detacheringsorganisatie in de publieke sector, waaronder jeugdhulp. Wij zijn geïnteresseerd om getalenteerde en gepassioneerde professionals te leren kennen die zich graag willen inzetten voor de jeugd. Professionals die van nature werken volgens de nieuwe principes van de jeugdhulpverlening: oplossingsgericht, gezin staat centraal, op zoek naar kansen, mogelijkheden en het activeren en betrekken van het sociale netwerk.
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in