+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Rotterdam.

Data Engineer Rotterdam

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Stedin

  • Directe werkgever

Gevraagd

  • 40 uur
  • HBO of hoger
  • Medior/Senior

Aanbod

  • Vast contract

Vacatureomschrijving

Werk waar je trots op kan zijn
Dit ga je doen

Het is onze taak bij Stedin om te zorgen voor een betrouwbare energievoorziening, nu en in de toekomst. Onze producten en diensten helpen de energietransitie waar te maken door oplossingen te bedenken waar we gisteren niet aan dachten. IT speelt een essentiële rol in de digitalisering van Stedin!

We maken steeds meer gebruik van data om inzicht te krijgen in onze performance. Daarbij zijn we de informatievoorziening verder aan het professionaliseren. Dit bereiken we met behulp van een centraal Business Intelligence team dat data op een gestructureerde manier organiseert, presenteert in dashboards en beschikbaar stelt voor de IT afdeling via een Power BI Selfservice-analysemodel.

Als Data Engineer draag je bij aan het efficiënt en effectief inrichten en verbeteren van de stuurinformatie voor de IT-afdeling en het Stedin Change Portfolio, met als doel betrouwbare output te leveren waarbij je rekening houdt met duidelijke definities, scope, meetmethoden en één punt van de waarheid. De nadruk zal liggen op het optimaliseren van de onderliggende data-infrastructuur. Je haalt data op uit verschillende bronnen, modelleert de brondata en bent in staat dit geautomatiseerd te ontsluiten waarbij je de achterliggende architectuur begrijpt.

Een leuk maar essentieel aspect van jouw rol is de ontwikkeling en onderhoud van een gestructureerd self-service model in Power BI. Om je collega’s een gebruiksvriendelijke omgeving te bieden presenteer je de data in dashboards en rapportages waarin collega's zelfstandig waardevolle inzichten kunnen verkrijgen. Hierbij zorg je ervoor dat gebruikers binnen de organisatie toegang hebben tot deze betrouwbare en gestandaardiseerde data. Zo behulpzaam als je bent, bied je ondersteuning bij het begrijpen van data-eisen en vertaal je deze naar technische oplossingen.

Tenslotte is er behoefte aan automatisering en digitalisering, bijvoorbeeld een goede integratie van oplossingen in PowerApps en PowerAutomate maar ook het efficiënt en effectief inrichten en/of verbeteren van rapportages op portfolioniveau. Proactief ben je constant op zoek naar waar er verbeteringen kunnen worden doorgevoerd en draag je oplossingen aan. Hierover hou je de laatste ontwikkelingen in de gaten en implementeer je deze waar nodig.
 



Gevraagd

Jouw sterke punten
Worden we blij van

Wat jou onze nieuwe Data Engineer maakt?

  • Je beschikt over minimaal hbo werk- en denkniveau.

  • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring in een soortgelijke rol.

  • Je hebt aantoonbare ervaring met het ontwerpen en implementeren van ETL-processen en data pipelines.

  • Je hebt uitgebreide kennis van databases, datawarehousing en datamodellering.

  • Je hebt aantoonbare werkervaring met het bouwen van rapportages in Power BI.

  • Kennis van en ervaring met Agile werken in systemen zoals Azure DevOps is een pré.



Aanbod

Een goed team
Daar hoor je bij

Meteen vanaf dag één maak je deel uit van het IT4IT team binnen de Agile Release Train IT Support, waarbij je nauw samenwerkt met business control. We zijn pragmatisch en willen elke dag meters maken. Wij zijn continu aan het digitaliseren en automatiseren. Als medewerker krijg je veel zelfstandigheid, verantwoordelijkheid, beslissingsbevoegdheid en autonomie in je werk. Je maakt deel uit van een dynamisch team dat werkt volgens de Agile-methodologie om snel en wendbaar waarde toe te voegen.

Daarnaast is er binnen Stedin een Data & BI Community met collega’s uit de hele organisatie waar verbeteringen worden gerealiseerd en richtlijnen worden bepaald en allerlei leuke dingen worden georganiseerd.

Wat ons bindt? De drive om te puzzelen en samen tot de beste oplossingen komen. Om transparantie en samenwerking te bevorderen, werken we bij Stedin met een ‘Big Room Planning’. Dit is een op (Agile) SAFe gebaseerde tweedaagse meeting die elk kwartaal plaatsvindt. Collega’s uit de IT en de business komen bij elkaar om in deze twee volle en gezellige dagen met elkaar te bepalen wat er komend kwartaal ontwikkeld wordt.


Nu reageren
Laten zien wat je in huis hebt

Zin in deze baan waar je vooroploopt in de energietransitie? Genoeg te doen bij Stedin! Doe je mee? Dat doe je met de knop 'solliciteren', je CV en motivatiebrief. We kijken ernaar uit je te ontmoeten!

Wie je ook bent, wat je ook doet, bij ons ben je welkom. Want als je jezelf bent, werkt het net wat beter. 

Dankzij een (pre) employment screening en een assessment kunnen wij jou (en jij jezelf) nog beter leren kennen. Daarom maken deze onderdeel uit van de selectieprocedure.

Het vinden van een wederzijdse match, daar krijgen we nieuwe energie van! Daarom zijn onze vacatures geen oproep voor acquisitie, we werven onze nieuwe collega’s graag zelf. 

Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in