+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Rotterdam.

Product Owner Rotterdam

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Stedin

  • Directe werkgever

Gevraagd

  • 40 uur
  • HBO of hoger
  • Junior/Medior/Senior

Aanbod

  • Vast contract

Vacatureomschrijving

Werk waar je trots op kan zijn
Dit ga je doen

De energievoorziening is volop in verandering. Energiebronnen verduurzamen, het energiespeelveld vernieuwd en ook de vraag en aanbod van energie is anders dan het ooit is geweest. Kortom, het veilig en betrouwbaar beheren van onze energie infrastructuur is meer en meer afhankelijk van digitalisering. Dit betekent dat we van een traditionele Netbeheerder een ‘High Performance Digital Organisation’ (HPDO) aan het worden zijn. IT speelt daar een cruciale en zelfs leidende rol in. In de verdere digitalisering wordt het sneller leveren van business waarde steeds belangrijker. Daarom werken we bij Stedin IT in Agile teams (BusDevOps) en volgens het Scaled Agile Framework (SAFe) waarbij we resultaat verantwoordelijkheid hoog in het vaandel hebben.

Om deze reden zijn wij op zoek naar een Product Owner voor het Functieteam Laagspanning. Het team dat verantwoordelijk is voor het uitlezen van de slimme energiemeters in Nederland. De belangrijkste werkzaamheden op een rijtje:

  • Het opstellen, beheren en realiseren van de productvisie en digitale transformatie en de doorvertaling naar een scorecard/roadmap voor jouw product en speelveld: allemaal jouw ding.

  • In sprints van twee weken creëer je user stories en backlog items met duidelijke waarde voor Stedin. Je werkt nauw samen met de gebruikers, productmanager en business owner om nieuwe ‘use cases’ te identificeren, haalt feedback op en vertaalt dit naar productontwikkeling.

  • Je bent actief van A tot Z, dus naast de productontwikkeling zelf maak jij je hard voor een prettige en succesvolle implementatie, waarbij je weet wat er bij (eind-) gebruikers leeft en speelt.

  • Je geeft richting en input voor vraagstukken over organisatie van dit team binnen de Agile omgeving van Stedin voor korte termijn en langere termijn. Hierin werk je ook samen met andere Product owners, business control and subject-matter experts.

  • Je monitort de voortgang en werkt actief samen met het agile team om de producten tijdig en in de gewenste kosten/baten-verhouding te realiseren.



Gevraagd

Jouw sterke punten
Worden we blij van

Jij bent een verbinder die resultaat weet te behalen, mede door je inzet van je stakeholder skills. Je hebt een flinke dosis doorzettingsvermogen en een getting things done attitude om focus te houden in een omgeving die weerbarstig kan zijn. Je zoekt een plek om jouw ambities waar te maken en waar pro-activiteit verwelkomd wordt. En ja, dat vind je bij Stedin. Jij spreekt mensen aan en durft je mening te uiten. Waarom? Zo blijven we allemaal scherp en starten we iedere dag met een frisse blik. Je bent energiek, analytisch en zorgt met jouw positieve instelling voor die extra stap.

Stakeholdermanagement? Laat dat maar aan jou over. Je bent in staat de visie uit te dragen naar verschillende afdelingen, rollen en teams. Niet in de laatste plaats ook naar de business. Wat jou verder onze nieuwe Product Owner Platformteam Smart Device Uitleesketen maakt?

  • HBO+/WO werk- en denkniveau.

  • Je hebt aantoonbare werkervaring als Product Owner/engineer in een technische/agile IT omgeving. Hierbij heb je ook gewerkt met een extern ontwikkelteam.

  • Analytisch vermogen; je bent in staat om abstracte ideeën te vertalen naar de operationele werkelijkheid. Hierbij is het ook belangrijk overzicht te houden, gezien de veranderingen in de markt en toekomstarchitectuur.

  • Hoe je werkt in een agile omgeving (Scrum en SAFe) is voor jou gesneden koek. Je hebt hier ook een duidelijke visie op.

  • Je bent gecertificeerd Product Owner (PSPO1/2)

  • Je beschikt over zeer goede communicatie vaardigheden en organisatie-sensitiviteit om richting de vele partijen met wie je samenwerk de juiste informatie te delen en discussies te beslechten.

  • Je kunt goed structuur aanbrengen, maar bent daar waar het nodig is flexibel.



Aanbod

Een goed team
Daar hoor je bij

Meteen vanaf dag één maak je deel uit van het Functieteam Laagspanning. Als Product Owner werk je samen met de Product Manager, Solution Architect, Release Train Engineer en natuurlijk de business om effectief de diensten van je team aan te bieden.

We werken volgens ons Stedin@Work concept. Je werkt ongeveer de helft van de tijd op ons kantoor in Rotterdam; de plek waar jij je collega’s ontmoet. De andere helft van de tijd werk je thuis. Wel zo flexibel. Natuurlijk zorgen wij voor de juiste voorzieningen voor je thuiswerkplek.


Nu reageren
Laten zien wat je in huis hebt

Zin in deze baan waar je voorop loopt in de energietransitie? Genoeg te doen bij Stedin! Doe je mee? Dat doe je met de knop 'solliciteren' en je CV. We kijken ernaar uit je te ontmoeten!

Inhoudelijke vragen? Neem dan contact op met Marleen Duisterhof, Teamleider Slimme Data Diensten, via via de button "Solliciteer nu" op deze pagina..

Een online assessment maken onderdeel uit van de selectieprocedure. Een online assessment volgt na een positief eerste gesprek.

Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in