+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Rotterdam.
Laad meer vacatures

R&D Proefbakker Rotterdam

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

MY Recruitment

  • Werving en selectie

Gevraagd

  • Fulltime
  • MBO of hoger
  • Junior/Medior/Senior

Aanbod

  • Vast contract

Vacature in het kort

In deze rol als Research & Development Proefbakker werk je aan het testen en beoordelen van nieuwe recepturen voor de industriele bakkerij. Je maakt deel uit van een team dat constant bezig is met innovatie en het verbeteren van producten. Jouw inbreng en ideeën zijn van grote waarde. Het is een afwisselende baan waarbij je niet alleen bestaande producten test, maar ook betrokken bent bij het ontwikkelen van nieuwe. Je komt te werken in een bedrijf met een echte familiecultuur, waar iedereen klaarstaat voor elkaar. Neem de volgende stap in je loopbaan en lees verder.
 

Volledige vacaturetekst

Functie omschrijving
Je gaat gestructureerd nieuw ontwikkelde of aangepaste recepturen testen, jouw beoordeling van het product is een belangrijke bijdrage aan het verder perfectioneren van recepturen voor de industriële bakkerij.

Profiel kandidaat

Als Research & Development Proefbakker word je onderdeel van het R&D team in Rotterdam dat de bakkers in Nederland ondersteunt. Het team ontwikkelt nieuwe recepturen en werkt aan innovatieprojecten waarbij het beste uit graan wordt gehaald. Je bent verantwoordelijk voor het uitwerken/ bakken van de ontwikkelde recepturen en dit te beoordelen op een aantal belangrijke kenmerken van een nieuw en succesvolle receptuur. Jouw ideeën voor aanpassingen of nieuwe producten worden zeer gewaardeerd. Het is een functie met veel afwisseling, omdat je niet in het dagelijkse testen van bestaande producten betrokken bent, maar juist bij de innovatieve kant van Dossche Mills. In deze functie rapporteer je aan de R&D Engineer.

Belangrijkste taken o.a.:

  • Het plannen en uitvoeren van bakproeven van het R&D-team en onze Technisch Applicatie Specialisten
  • Het uitvoeren van analyses aan de bakkerijproducten zoals volume- en malsheidsmetingen.
  • Het mede beoordelen van de gebakken eindproducten
  • Het rapporteren van de resultaten en aanbevelingen
  • Het samenstellen van mengsels van bakkerijgrondstoffen voor het doen van (lijn)testen

Bedrijfsprofiel

Je bent een team player die accuraat en pro-actief communiceert met de afdelingen R&D, Sales, Operations, Marketing en de markt. Je hebt een sterke analytische geest en gaat bovendien georganiseerd te werk om zo jouw productpakket van alle invalshoeken actiegericht onder de loep te nemen. Voor de juiste beoordeling van de bakresultaten is het belangrijk dat je een gestructureerde, efficiënte en nauwkeurige manier van werken hebt. Je maakt hierin je eigen werkplanning en houdt je collega’s goed op de hoogte van je bevindingen.

Verder breng je mee:

  • Je hebt een MBO-4 opleiding richting bakkerij of een Hbo opleiding levensmiddelentechnologie, bakkerijtechnologie of gelijkwaardig.
  • Je hebt een aantal jaren werkervaring, bij voorkeur binnen een ambachtelijke of industriële bakkerij met zowel brood- als banketproducten. Of je hebt ervaring opgedaan bij een vergelijkbaar bedrijf als Dossche Mills dat actief is in de ontwikkeling en productie van brood- of banketproducten
  • Je bent ondernemend, stressbestendig, flexibel en klantgericht

Arbeidsvoorwaarden

Dossche Mills is één van Europa’s grootste maalderijen en is dé koploper als het aankomt op kwalitatieve grondstoffen voor zowel de gehele bakkerijsector als de voedingsindustrie.
Met passie voor het vak, en expansieve vernieuwing staat Dossche Mills garant voor de toekomst en staat het bovendien synoniem voor vakmanschap en ondernemingszin.

Je bent bij Dossche Mills op je plek, als je ondernemend bent en gedreven om je doelstellingen te halen. Dossche Mills is een echt familiebedrijf, met een enthousiaste, amicale sfeer. Mensen zijn bereid iets extra’s voor hun collega’s en klanten te doen.

Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in