+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures

Klinisch psycholoog Rotterdam

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

BKV

  • Werving en selectie

Gevraagd

  • 28 - 36 uur
  • Junior/Medior/Senior

Aanbod

  • Vast contract

Vacature in het kort

Als zelfstandige klinisch psycholoog op zzp-basis speel je een cruciale rol binnen de forensische zorg, waarbij je als regiebehandelaar bijdraagt aan herstel en maatschappelijke veiligheid. Je werkt in een omgeving op afdelingen die zich richten op het terugdringen van recidive in delictgedrag. Je bent de spil in behandeltrajecten, coördineert intern en onderhoudt externe contacten, en coacht het team. Jouw unieke aanpak combineert richtlijnen met maatwerk, en draagt bij aan een veilige omgeving waar herstel centraal staat. Interesse in deze functie? Lees het hier!
 

Volledige vacaturetekst

Ben je een zelfstandige klinisch psycholoog die graag een centrale rol speelt in behandeltrajecten binnen de forensische zorg? Draag als regiebehandelaar bij aan herstel en maatschappelijke veiligheid in een dynamische omgeving.


Jouw nieuwe baan

Als klinisch psycholoog en regiebehandelaar op zzp-basis werk jij op de afdeling Forensische Zorg (AFZ) en Forensische Verslavings Kliniek (FVK). Hier ben je de spil in het behandelproces. Je neemt de verantwoordelijkheid voor de behandeltrajecten, waarbij je ervoor zorgt dat het multidisciplinaire team de afgesproken behandelplannen naleeft. Je coördineert de behandelingen intern en onderhoudt contact met externe partijen zoals toezichthouders of casemanagers. Samen met de teammanager van jouw afdeling ben je verantwoordelijk voor het behandelmilieu, waarbij je de kwaliteit van zorg bewaakt en het team coacht. Je biedt ook werkbegeleiding aan basispsychologen en verpleegkundigen in opleiding tot specialist, en draagt bij aan de behandelinrichting.

Je brengt niet alleen jouw klinische expertise mee, maar ook jouw vermogen om snel te schakelen en het overzicht te behouden in de soms dynamische omgeving van de klinieken. Je bent bedreven in het omgaan met weerstand bij patiënten en kunt complexe situaties analyseren en adequaat handelen. Je maakt continu afwegingen tussen de leerdoelen van de patiënt, het behandeltraject en de maatschappelijke veiligheid. Jouw aanpak combineert richtlijnen met maatwerk, omdat elke patiënt een unieke benadering nodig heeft. In jouw rol als regiebehandelaar draag je bij aan het creëren van een veilige omgeving waar herstel en rehabilitatie hand in hand gaan.


Jouw nieuwe werkplek

De AFZ biedt een vaste structuur aan de opgenomen patiënten (mannen en vrouwen) waarbij behandeling en begeleiding in het teken staat van herstel en terugdringen van de recidive in delict gedrag. De AFZ is een gesloten beveiligingsniveau 1 afdeling die bestaat uit 2 afdelingen met zowel langdurende (tot maximaal een jaar) als kortdurende (maximaal 3 maanden) opnames van patiënten. Ook beschikt de AFZ over een detox afdeling met 7 bedden.

De FVK is een beveiligde klinische setting met een gesloten karakter. De FVK richt zich op mannen en vrouwen vanaf 18 jaar die vanwege hun verslaving en de relatie daarvan met het delict gedrag een klinische behandeling nodig hebben. De patiënten verblijven binnen de FVK en volgen hun behandeling op de afdeling. Deze behandeling richt zich op terugkeer in de samenleving, op maatschappelijk herstel en het verminderen van het recidiverisico. Tevens wordt er geoefend met vrijheden die opgebouwd kunnen worden. De behandeling duurt gemiddeld tussen de 6 en 9 maanden.


Wat breng je mee?

We zijn op zoek naar een gedreven professional, geregistreerd als klinisch psycholoog in het BIG-register, met een flinke dosis lef en creativiteit. Jouw vermogen om effectief om te gaan met weerstand van patiënten is van onschatbare waarde voor ons team.

Je past naadloos in het team als je jezelf herkent in de volgende eigenschappen:

  • eindverantwoordelijkheid schrikt je niet af, je omarmt het juist;

  • je schakelt snel en hebt een uitstekend inschattingsvermogen;

  • het behouden van overzicht en het bewaren van kalmte zijn jouw sterke punten.

Arbeidsvoorwaarden

Hier werk je op zzp-basis. Dat doe je minimaal 28 uur en maximaal 36 uur per week. Samen met deze opdrachtgever kom je een uurtarief overeen.

Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in