+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Rotterdam.
Laad meer vacatures

Stagiair Technische Innovatie Rotterdam

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Stedin

  • Directe werkgever

Gevraagd

  • 40 uur
  • HBO of hoger
  • Junior

Aanbod

  • Stage

Vacature in het kort

Duik in de wereld van technische innovatie binnen het energiedomein, waar jouw bijdrage aan data gedreven Asset Management en bedrijfsvoering cruciaal is. In deze rol werk je aan het ontwikkelen van een Smart Grid, gebruikmakend van IoT en andere bronnen, om meer inzicht en flexibiliteit te bieden. Je analyseert use cases, onderzoekt data beschikbaarheid en kwaliteit, en draagt bij aan het starten van nieuwe innovatieprojecten. Word je hier enthousiast van? Leer meer over wat je te wachten staat!
 

Volledige vacaturetekst

Werk waar je trots op kan zijn
Dit ga je doen

Het energienet wordt in rap tempo veel hoger belast, dit vraagt om aanpassingen in het verwerken en analyseren van de assetdata en -informatie dat nodig is om onze assets optimaal te managen.

Technische Innovatie speelt hierin een cruciale rol omdat wij data gedreven Asset Management en bedrijfsvoering verbeteren door benodigde data beschikbaar te maken met IoT en andere bronnen. We ontwikkelen samen met andere innovatieteams een Smart Grid wat ons meer inzicht en flexibiliteit biedt. Tijdens deze stage ga je daarom aan de slag met een mapping van use cases en data. Je analyseert dus welke gevraagde use cases we al van data kunnen voorzien en welke extra data we nog nodig hebben.

Het is belangrijk dat je in gesprek gaat met de collega’s die use cases aandragen om goed te begrijpen wat ze nodig hebben. Daar zullen wij natuurlijk bij helpen. Deze use cases vergelijk je met beschikbare data en je bekijkt of bijvoorbeeld de datafrequentie en kwaliteit voldoende zal zijn. Dit weet je te onderbouwen en houd je bij in een gestructureerd overzicht. Met de uitkomsten van jouw onderzoek kunnen we nieuwe innovatieprojecten starten.

Bijvoorbeeld, Asset Management wil innoveren door bepaalde kabels anders te kunnen belasten en ze vragen Technische Innovatie om een innovatieproject te starten. We weten dat we daar in elk geval KNMI weerdata, kabeltemperatuur, kabellocaties, lokale grondsoort en grondwaterstanden voor nodig hebben. Dan onderzoek jij de beschikbaarheid en kwaliteit van al die data soorten en kan je erachter komen wat we moeten verbeteren om deze use case te kunnen realiseren.



Gevraagd

Jouw sterke punten
Worden we blij van

Tijdens deze stage ga je aan de slag met allerlei businessproblemen, datatypes en databronnen. Wat jou onze ideale collega maakt?

  • Je bent een HBO of WO student

  • Je hebt basiskennis op het gebied van data en je kan data en datakwaliteit interpreteren. Dit heb je geleerd in een studie in de richting van bijvoorbeeld informatiemanagement, data management, of data science

  • Je vindt het leuk om (samen met je team) in gesprek te gaan met collega’s in de organisatie om de data te vinden die we nodig hebben

  • Je werkt gestructureerd

  • Je hebt basis programmeerskills, zodat je de benodigde data kunt ophalen en onderzoeken (SQL, Python, Matlab of Julia)



Aanbod

Een goed team
Daar hoor je bij

Je hoort bij het Technische Innovatie & Kenniscentrum, een nieuw en groeiend succesvol team, bestaande uit collega’s met achtergrond in informatiemanagement en computer science. Er komen komende tijd ook meerdere stagiairs bij. Ons doel is om Asset Management bij de energietransitie te helpen door middel van technische innovaties. De meeste innovaties zijn afhankelijk van data van rondom onze Assets die we verzamelen door bijvoorbeeld IoT of andere slimme systemen. We hebben een eigen innovatielab aan de Marconistraat in Rotterdam waar we ook dingen kunnen testen. Een paar keer per week zien we elkaar op het hoofdkantoor op de Blaak, wanneer het ons (en jou) uitkomt. We nemen je ook graag een keer mee in het veld om met een monteur op pad te gaan!


Nu reageren
Laten zien wat je in huis hebt

Zin in deze stage waar je voorop loopt in de energietransitie? Genoeg te doen bij Stedin! Doe je mee? Dat doe je met de knop 'solliciteren', je CV en motivatiebrief. We kijken ernaar uit je te ontmoeten!

Wie je ook bent, wat je ook doet, bij ons ben je welkom. Want als je jezelf bent, werkt het net wat beter.

Vragen? Neem voor meer info contact op met.

Melissa van den Broek, Campus Recruiter, via de button "Solliciteer nu" op deze pagina. of bel/app naar 0655854219.

Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in