+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Scheemda.
Laad meer vacatures

Projectleider Visie & Organisatie 24u/w Scheemda

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

DC Professionals

  • Werving en selectie

Gevraagd

  • 24 - 32 uur
  • HBO of hoger
  • Medior/Senior

Aanbod

  • Vast contract

Vacature in het kort

Voor een boeiend project als Projectleider Visie en Organisatie, waarbij je de kans krijgt om een cruciale rol te spelen in de transformatie van een ICT-uitvoeringsorganisatie naar een regieorganisatie, zijn we op zoek naar een ervaren professional. In deze rol werk je aan het vormgeven van een gezamenlijke visie en het ontwerpen van een passende organisatiestructuur. Je krijgt de unieke kans om een belangrijke bijdrage te leveren aan de toekomst van ICT binnen gemeenten. Neem een kijkje in de mogelijkheden die deze vacature biedt. Lees verder!
 

Volledige vacaturetekst

Standplaats: SCHEEMDA
Duur: 01-07-2024 - 01-07-2025
Optie tot verlenging: Ja
Reageren voor: 20-05-2024

Projectleider Visie en Organisatie

Om sturing te geven aan noodzakelijke organisatorische aanpassingen om van een ICT uitvoeringsorganisatie naar een ICT regie-organisatie te veranderen zijn we op zoek naar een ervaren projectleider voor 24 tot 32 uur per week. Deze persoon krijgt tenminste de volgende opdrachten mee om samen met een – deels nog te vormen – team te realiseren:

Opdrachten:



• Het helpen tot stand brengen van een gezamenlijke visie op de Informatie- en ICT-voorziening in nauwe samenwerking met stakeholders, klanten en het managementteam, welke dient als onderlegger in de te maken keuzes voor de nieuw te vormen regieorganisatie.

• Onderzoeken, ontwerpen, bepalen en implementeren van de organisatiestructuur in een (juridische) vorm die het beste past bij de visie en ondersteunend is aan de wens om de regiefunctie volwaardig vorm te geven.

• Het organiseren van duidelijke afbakening (demarcatie) en helderheid over de verschillende rollen en functies bij de gemeenten, de nieuw in te richten regieorganisatie en de leveranciers.

• Het ontwikkelen van een financieringsmodel dat aansluit bij de strategische doelen van de regieorganisatie, terwijl het transparantie en waarde voor gemeenten waarborgt.

• Actief betrekken en meenemen van alle belanghebbenden bij gemeenten en GRID NV.

• Waarborgen dat alle wenselijke en juridische kaders worden ingevuld voor betrokken medewerkers van GRID NV en eventuele gemeenten die te maken krijgen met de transitie naar de nieuwe organisatie(vorm).

• Zorgen voor het behalen van de projectdoelstellingen binnen de gestelde kaders van tijd, kwaliteit, en budget, terwijl risico's actief beheerd en geminimaliseerd worden.

• Externe zichtbaarheid en managen van de belangen van en naar de verschillende gemeentes.

• Verkrijgen van programma- en beheerdecharge na doorlopen van de volledige transitie.

Kandidaatomschrijving:



• HBO werk en denkniveau

• Een sterk strategisch inzicht en het vermogen om een langetermijnvisie te ontwikkelen en te communiceren, rekening houdend met de behoeften van zowel de organisatie als haar klanten.

• Aantoonbare ervaring met verandermanagement, organisatieontwikkeling, en strategische planning, bij voorkeur binnen de IT-sector of een vergelijkbare complexe omgeving.

• Diepgaande kennis van organisatieontwerp, inclusief ervaring met het implementeren van veranderingen op organisatieniveau.

• Bewezen ervaring in het leiden van multidisciplinaire teams en het motiveren van teamleden om gemeenschappelijke doelen te bereiken.

• Sterke communicatie- en onderhandelingsvaardigheden, met het vermogen om effectief te communiceren met diverse belanghebbenden op alle niveaus van de organisatie.

• Uitstekende analytische vaardigheden, met het vermogen om complexe problemen te identificeren, analyseren en oplossen.

• Een bewezen staat van dienst in het behalen van resultaten binnen gestelde kaders van tijd, kwaliteit en budget, met het vermogen om effectief te prioriteren en deadlines te halen.

• Goede teamspeler met het vermogen om effectief samen te werken en bij te dragen aan een positieve en inclusieve werkomgeving.

• Ervaring met effectief stakeholdermanagement, inclusief het kunnen navigeren en balanceren van verschillende belangen binnen en buiten de organisatie.

• Bekendheid met financiële analyse en budgettering, inclusief ervaring met het opstellen van financiële modellen en het beheren van budgetten is een pré.

• Kennis en ervaring binnen het gemeentelijke informatiedomein is een pré.

Wensen:
Motivatiebrief
- Bij deze opdracht wordt om een motivatiebrief gevraagd. Deze weegt mee in de uiteindelijke beoordeling. Deze motivatiebrief wordt beoordeeld volgens de hieronder aangegeven criteria.
De kandidaat voegt een motivatiebrief toe waarin duidelijk wordt waarom juist hij/zij de persoon denkt te zijn die kan helpen de opdracht op tijd en conform verwachtingen af te ronden en kan zorgen voor het behalen van de doelstelling om de transformatie naar een gezamenlijke regieorganisatie tot een goed einde te brengen.
Deskundigheid op het gebied van (re)organisatieadvies
- De kandidaat heeft brede kennis van het werkveld van organisatieontwikkeling en (re)organisatie advies en aantoonbare ervaring met het adviseren bij en/of begeleiden van organisatieverandering.
Projectmatig / programmatisch werken
- De kandidaat heeft ruime ervaring in de functie van projectleider en/of programmamanager van complexe projecten en/of programma's.
Ervaring binnen gemeenten
- De kandidaat heeft ervaring met de wijze waarop gemeenten zijn georganiseerd in het algemeen en kennis van de rol en organisatie van de informatievoorziening/ICT binnen de gemeente specifiek
Interview
- Bij deze opdracht worden na de eerste selectieronde met een aantal partijen interviews afgenomen. Deze wegen mee in de uiteindelijke beoordeling. Deze interviews worden beoordeeld volgens de hieronder aangegeven criteria.
In het gesprek overtuigt de kandidaat te voldoen aan de eisen en wensen en tevens een aansprekende energieke persoonlijkheid te zijn die alle betrokken organisaties mee kan nemen en kan binden in de gezamenlijke opgave. Solliciteer nu!
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in