+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Tilburg.
Laad meer vacatures

Adviseur Inwonersparticipatie Tilburg

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

JS Consultancy

  • Directe werkgever

Gevraagd

  • 32 - 36 uur
  • Universiteit of hoger
  • Junior/Medior/Senior

Aanbod

  • Vast contract
  • 4.211 - € 6.777 p/m
  • Pensioenregeling, Reiskostenvergoeding

Vacature in het kort

Duik in de wereld van inwonersparticipatie bij Gemeente Tilburg, waar je als Adviseur een cruciale rol speelt in het stimuleren en versterken van betrokkenheid. Werk in een inspirerende omgeving die diversiteit waardeert en authenticiteit stimuleert. Geniet van uitgebreide trainingsmogelijkheden, een flexibele werkweek, een individueel keuzebudget, een goede pensioenregeling, en een volledige woon-werk reiskostenvergoeding. Enthousiast over wat je tot nu toe hebt gelezen? Ontdek nu meer!
 

Volledige vacaturetekst

Gemeente Tilburg hecht waarde aan een gezonde en democratische samenleving. Het meedenken en meedoen door inwoners is dan ook van belang bij actuele onderwerpen, zoals de woningbouw in de stad en dorpen, de opgaven in het sociaal domein, de energietransitie, klimaatadaptatie en integratie. Betrokkenheid van inwoners wordt volop gestimuleerd en de organisatie is altijd op zoek naar nieuwe manieren om haar inwoners te betrekken bij de ontwikkeling van de stad en de dorpen. De ambitie van Gemeente Tilburg is fors: inwonersparticipatie is dé norm binnen de gemeente, waarbij jij als ambassadeur en inspiratiebron op het gebied van participatie een essentiële rol speelt voor de organisatie.

Wat ga je doen:

  • Je bent een stevige, onafhankelijke adviseur en gesprekspartner voor bestuur, de wethouder, management en de organisatie als geheel.
  • Je fungeert als vraagbaak voor het vormgeven van inwonersparticipatie bij ingewikkeldere opgaven (met politiek-bestuurlijke aandacht of maatschappelijke gevoeligheid).
  • Je signaleert ontwikkelingen op het gebied van inwonersparticipatie. Je maakt dilemma's op de goede manier bespreekbaar en bent alert op de (lokale) actualiteit.
  • Je draagt bij aan de kaderstelling en beleidsontwikkeling rondom inwonersparticipatie. De nog op te stellen participatieverordening is hierbij een belangrijk instrument.
  • Je borgt participatie in werkwijzen en processen binnen verschillende afdelingen van de organisatie. Je verzamelt, bundelt en maakt kennis en expertise over inwonersparticipatie beschikbaar voor de interne organisatie o.a. door de toolbox participatie te promoten en up-to-date te houden.
Wat wij vragen
  • Een ervaren, onafhankelijke en gedreven adviseur met WO werk- en denkniveau.
  • Aantoonbare ervaring in beleidsontwikkeling en het adviseren over participatie(trajecten) in een politieke en/ of bestuurlijke context.
  • Je bent verbindend, samenwerkingsgericht en overtuigend en gelooft sterk in het belang van inwonersparticipatie.
  • Je hebt de vastberadenheid om beslissingen te nemen en koers te houden, zelfs in uitdagende situaties.
  • Je beschikt over de capaciteit om relevante kritische vragen te stellen en streeft naar resultaatgerichte samenwerking in diverse krachtenvelden.
  • Je omarmt vernieuwing en staat open voor nieuwe ideeën en methoden om inwonersparticipatie te bevorderen.
Wat wij bieden

De gemeente Tilburg biedt een inspirerende werkomgeving waar diversiteit gewaardeerd wordt en authenticiteit gestimuleerd. Als onderdeel van een vooraanstaande overheidsorganisatie krijg je de kans om niet alleen bij te dragen aan Tilburg, maar ook aan je eigen groei dankzij ons uitgebreide aanbod aan trainingen via het Tilburgs Leerhuis.

  • Een inspirerende adviesrol waar je jouw expertise gaat inzetten om inwonersparticipatie binnen Gemeente Tilburg te bevorderen en te versterken.
  • Een aanstelling van 32 – 36 uur per week. Je start met een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband.
  • De functie is ingeschaald in salarisschaal 12 met aanloopschaal 11 met bandbreedte van minimaal € 4.211,- tot maximaal € 6.777,- bruto per maand op basis van 36 uur (fulltime). Afhankelijk van jouw ervaring en huidige situatie doen we je een zo goed mogelijk voorstel binnen deze bandbreedte.
  • 194 verlofuren en de mogelijkheid om max. 187 verlofuren bij te kopen (o.b.v. een fulltime dienstverband).
  • Een individueel keuzebudget van 17,05% boven op je salaris. Dat je het gehele jaar door kunt inzetten voor bijvoorbeeld extra verlof, een extra uitbetaling, studie, vakantiegeld of de aanschaf van een (elektrische) fiets.
  • Een werkgeversbijdrage in de kosten van de zorgverzekering en een goede pensioenregeling bij ABP.
  • Een goede werk-privébalans met een werkweek van max. 36 uur, de dagen zijn bespreekbaar en hybride werken is de norm Je krijgt een mobiele telefoon en laptop in bruikleen.
  • Budget om je thuiswerkplek volledig en goed in te richten.
  • Volledige woon-werk reiskostenvergoeding bij reizen met het openbaar vervoer.
Waar ga je werken

Met ruim 217.000 inwoners is Tilburg een stad van formaat. Het hoofddoel is: een stad met gezonde en gelukkige inwoners. Tilburg is een stad die zichzelf telkens opnieuw uitvindt. Een innovatieve stad. Een stad die zich kenmerkt door een handen uit de mouwen mentaliteit. En plek voor creatievelingen en levensgenieters. Een stad met een sociaal gezicht. Tilburg, een stad om trots op te zijn. Gemeente Tilburg wil zoveel mogelijk inspelen op wat er nodig is in de stad en in de wijken. Dat bereiken ze door goed te luisteren en samen met inwoners, partners en ondernemers te werken aan betere oplossingen. Dat doen ze nét ietsje anders: op z’n Tilburgs! Dat betekent durven experimenteren, want alleen dan kun je echt het verschil maken. Met elkaar leren, vernieuwen en talenten inzetten op de juiste plek. De manier waarop Tilburg dat doet krijgt landelijk steeds meer erkenning. In 2019 won Tilburg als eerste gemeente ooit de titel 'Beste overheidsorganisatie van het jaar'.

Als Adviseur Inwonersparticipatie ben je onderdeel van de afdeling Communicatie en Participatie. Deze afdeling bestaat uit circa 50 collega's met een zwaartepunt tussen de 35 en 45 jaar is het team relatief jong, maar taakvolwassen en professioneel. Er heerst een open cultuur met een goede balans tussen hard werken en plezier hebben. Collega’s staan in verbinding met elkaar, wat zich uit in betrokkenheid op het werk alsmede in de privésfeer. Wandelen tijdens de lunch, friet eten met carnaval en samen naar de kermis kenmerken de saamhorigheid op de afdeling.


Sollicitatieprocedure

De selectiegesprekken bij de gemeente Tilburg vinden plaats op dinsdagmiddag 4 juni.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Tanya van Gameren, 06- 8399 4641

Gemeente Tilburg wil een betrouwbare partner (werkgever) zijn voor burgers en medewerkers. Daarom is een geldige Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) onderdeel van het proces om bij de gemeente Tilburg te komen werken.

Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in