+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Utrecht.
Laad meer vacatures

Adviseur duurzame mobiliteit Utrecht

Solliciteer nu
Solliciteer via Werkzoeken.nl (zonder cv)
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer via Werkzoeken.nl (zonder cv)

Witteveen+Bos

  • Directe werkgever

Gevraagd

  • Fulltime
  • Universiteit of hoger
  • Junior/Medior/Senior
  • Nederlands, Engels (talen)

Aanbod

  • Vast contract

Vacatureomschrijving

Adviseur duurzame mobiliteit

Wil jij aan projecten werken op het snijvlak tussen ruimte en mobiliteit? Wil jij samen met ons bijdragen aan de duurzame bereikbaarheid van gebieden en leefbaarheid voor iedereen?

In de rol van adviseur duurzame mobiliteit werk je in multidisciplinaire teams aan integrale projecten waarin mobiliteit samenkomt met gebiedsontwikkeling of -transformatie. Afhankelijk van je interesses, ontwikkel je jezelf daarnaast op een of meerdere inhoudelijke disciplines (zoals voetgangersbeleid, fietsparkeren of bijvoorbeeld mobiliteitshubs) en draag je bij aan de doorontwikkeling van onze digitale tools. De manier waarop maatschappelijk en inhoudelijk naar mobiliteit wordt gekeken is in transitie. Wij helpen onze klanten zoals ontwikkelaars, gemeenten en regio’s om locaties multimodaal bereikbaar te maken door daarvoor passende mobiliteitsconcepten te ontwikkelen. Daarvoor werken we samen met betrokken stakeholders, van bewoners tot beleidsmakers en voeren we verkennende berekeningen uit voor bijvoorbeeld de verkeerscirculatie en parkeerbehoefte. Het begeleiden in het ontwikkelen van mobiliteitshubs en formuleren van parkeernormen op maat maken daar nadrukkelijk onderdeel vanuit.

De groep Duurzame mobiliteit & ruimte maakt onderdeel uit van de product-marktcombinatie (PMC) Gebiedsontwikkeling binnen de sector Gebouwde omgeving. Binnen deze PMC werken circa 35 medewerkers die zich bezig houden met gebiedsontwikkelingsvraagstukken, stedenbouw, klimaatadaptatie en mobiliteit. De groep Duurzame mobiliteit & ruimte werkt vanuit Deventer en Utrecht. In deze groep zitten collega’s met kennis van ruimtelijk ontwikkeling en mobiliteit. Het is hun passie om een transitie naar duurzame mobiliteit teweeg te brengen. We willen de groep graag verder uitbouwen met een collega die interesse en affiniteit heeft om de thema’s ruimte, leefbaarheid en mobiliteit dichter tot elkaar te brengen om onze openbare ruimte geschikt te maken voor de toekomst. Onze projecten richten zich vooral op:

  • Het invulling geven aan mobiliteit in gebiedsontwikkelingsvraagstukken. Daarbij speelt nadrukkelijk de vraag op welke manier een duurzaam mobiliteitsconcept aangeboden kan worden dat flexibel inspeelt in toekomstige ontwikkelingen. Dat kan zowel een sturend parkeerbeleid in combinatie met mobiliteitshubs zijn als het optimaliseren van nieuwe en bestaande woonwijken voor lopen en fietsen.
  • Het doorontwikkelen van digitale tools zoals onze fiets-, loop- en OVmonitor om meer inzicht te krijgen in intensiteit en stromen. Hiermee kunnen onze klanten beter, datagedreven beleid maken.
  • Het onderzoeken van de haalbaarheid van regionale (snel)fietsroutes in binnen- en buitenland. Hierbij hoort onder meer het bepalen van varianten waar de route moet liggen en de afstemming met overheden en betrokkenen om het te realiseren.
  • Het geven van strategisch duurzaam mobiliteitsadvies. Denk bijvoorbeeld aan het afwegen van maatregelen voor een robuust OV-systeem regio Utrecht met een tijdshorizon tot 2040 of invulling van mobiliteit binnen een Regionale Energie Strategie (RES)-aanpak om de doelen uit het Klimaatakkoord te behalen.
Wat wij vragen
  • een afgeronde wo-opleiding op het gebied van civiele techniek, mobiliteit, infrastructuur en/of een andere relevante opleiding aangevuld met een minor mobiliteit;
  • passie om mee te werken aan de mobiliteitstransitie;
  • kwantitatieve vaardigheden op het gebied van mobiliteit (denk aan bijvoorbeeld: het werken met resultaten van verkeersmodellen, het opstellen van parkeerbalansen en het leveren van input aan en verwerken van resultaten van een kosten-batenanalyse);
  • affiniteit met / interesse in andere thema’s in het ruimtelijk domein als stedenbouw, sociale inclusie, participatie, klimaatadaptatie, digitalisering en de energietransitie;
  • leergierig, proactief, analytisch;
  • goede communicatieve vaardigheden (mondeling/schriftelijk) en beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
  • ambitie om door te groeien tot bijvoorbeeld projectleider en/of specialist.
Wat wij bieden
  • uitdagende, toonaangevende projecten in binnen- en buitenland;
  • samenwerking met enthousiaste en behulpzame collega’s in een multidisciplinair team;
  • ontwikkeling van het individu staat centraal;
  • gedegen begeleiding en een breed aanbod aan in- en externe opleidingen (onder andere een starterstraject);
  • mogelijkheid om je te ontwikkelen in bijvoorbeeld een specialistische rol of leidinggevende functie;
  • ruimte voor eigen initiatief en verantwoordelijkheid;
  • ruimte voor vernieuwende ideeën en het realiseren van visies;
  • marktconform salaris en een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden;
  • mogelijkheid tot deelname aan ons participatiesysteem (aandelen).
Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.400 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.


Reageren?

Heb je belangstelling voor deze functie, solliciteer dan direct online. Voor inlichtingen over deze vacature kun je contact opnemen met W.F. (Wim) van den Berg, groepsleider Duurzame mobiliteit & ruimte, telefoon +31 6 20 96 05 55. Vacaturenummer NL00602

Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in