+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Utrecht.
Laad meer vacatures

Projectleider Archivering UHT - Informatiehuishouding Open op Orde Utrecht

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Werfplaats

Gevraagd

  • 32 - 36 uur
  • Universiteit of hoger
  • Medior/Senior

Aanbod

  • Vast contract

Vacature in het kort

Duik in de kern van de actie bij de Belastingdienst en leid het project Archivering UHT binnen het programma ‘Informatiehuishouding Open op Orde’. Als Projectleider speel je een cruciale rol in het correct archiveren van dossiers rondom de toeslagenaffaire. Werk samen met een multidisciplinair team en zorg dat transparantie, integriteit en toegankelijkheid van informatie gewaarborgd blijven. Intrigeert wat je hebt gehoord? Ontdek nu meer!
 

Volledige vacaturetekst

Ben je een pragmatische probleemoplosser met een hands-on aanpak? Kom aan boord en help de Belastingdienst om een nieuw tijdperk in te luiden waarin transparantie, integriteit en toegankelijkheid van informatie centraal staan. Lees snel verder!

 

Functieomschrijving
Voor het programma ‘Informatiehuishouding Open op Orde’ zoeken wij een projectleider. Voor deze rol zijn we op zoek naar iemand met een pragmatische aanpak en hands-on mentaliteit. Het project Archivering UHT wordt door het programma Informatiehuishouding Open op Orde Dienst Toeslagen uitgevoerd in nauwe samenwerking met de directie UHT (Uitvoering Herstel Toeslagen).

De Projectleider Archivering UHT dient leiding te geven aan een multidisciplinair team en zorg te dragen voor het correct archiveren van de afgehandelde dossiers rondom het herstel van de toeslagenaffaire. Onderdeel van de scope van het project is zowel het (technisch) inrichten van een reeks gekozen SaaS-oplossing het correct opslaan van dossiers en het verplaatsen van de dossiers naar de archiefwaardige voorziening.

In deze rol ben je verantwoordelijk voor betrekken van de lijnorganisatie op diverse lagen binnen de organisatie. Je gaat in gesprek met o.a. directieleden, dossiereigenaren, informatiemanagers en archiefbeheerders en archiefvormers.

Je stemt regelmatig af met alle MT’s, geeft presentaties en onderhoudt relaties met alle stakeholders binnen de Dienst Toeslagen. Hierbij heb je continu oog voor de belangen van zowel de lijn- als het programma. Je bent in staat deze belangen te combineren en adviseert het programmamanagement in deze combinatie.
 

Werkzaamheden
  • Leidinggeven aan een multidisciplinair team.
  • Zorgen voor het correct archiveren van de afgehandelde dossiers rondom het herstel van de toeslagenaffaire.
  • Technisch inrichten van een reeks gekozen SaaS-oplossingen voor het correct opslaan van dossiers.
  • Verplaatsen van dossiers naar een archiefwaardige voorziening.
  • Betrekken van de lijnorganisatie op diverse lagen binnen de organisatie.
  • Voeren van gesprekken met directieleden, dossiereigenaren, informatiemanagers, archiefbeheerders en archiefvormers.
  • Afstemmen met alle MT’s, geven van presentaties en onderhouden van relaties met alle stakeholders binnen de Dienst Toeslagen.
  • Oog houden voor de belangen van zowel de lijn als het programma.
  • Adviseren van het programmamanagement over het combineren van deze belangen.
 

Functie eisen
  • Je hebt academisch werk- en denkniveau;
  • Je hebt ervaring met het werken in projecten of programma’s;
  • Je hebt ervaring met het uitvoeren van consultancy rollen binnen de rijksoverheid;
  • Je beschikt over minimaal 3 jaar werkervaring op het gebied van projectleiderschap;
  • Je hebt kennis van- en ervaring met archivering;
  • Je houdt van uitdagingen, denkt in oplossingen en je hecht veel waarde aan (het creëren) van structuur en overzicht;
  • Je bent breed geïnteresseerd, onder meer in informatievoorziening, en je weet hoe je nieuwe processen en werkwijzen duurzaam verankerd in een organisatie;
  • Je houdt van contact met mensen, investeert graag in relaties en weet collega’s te motiveren en inspireren.
     
Achtergrond Dienst Toeslagen
Miljoenen mensen in Nederland krijgen een of meer toeslagen die voor hen onmisbaar zijn om de kosten te betalen van de zorgverzekering, de zorg voor kinderen en ruimte om te wonen. Directoraat-generaal Toeslagen draagt bij aan financieel gezonde huishoudens door het uitkeren van deze toeslagen. Zo heeft iedereen in onze maatschappij toegang tot de meest vitale voorzieningen. Drie vragen staan centraal in ons werk en vormen het kompas in ons dagelijks handelen: Is het rechtvaardig? Doen we het samen? Zijn we aanspreekbaar?

Het directoraat-generaal Toeslagen werkt voor meerdere opdrachtgevers. Voor het ministerie van SZW voert Toeslagen de kinderopvangtoeslag en het kind gebonden budget uit. Voor het ministerie van VWS betaalt Toeslagen de zorgtoeslag uit. Voor het ministerie van BZK keert Toeslagen de huurtoeslag uit. Met deze financiële bijdragen maakt Toeslagen vitale voorzieningen voor iedereen betaalbaar.
 

Meer over de Belastingdienst
Bij de Belastingdienst werken bijna 25.000 mensen. Een groot deel van onze medewerkers heeft direct contact met burgers en bedrijven. De rest van de medewerkers werkt bij de facilitaire bedrijven, concerndirecties en corporate diensten binnen de Belastingdienst.

De Belastingdienst is onderdeel van het ministerie van Financiën. We voeren niet alleen fiscale wetgeving uit. Ook de FIOD maakt deel uit van de Belastingdienst. We hebben bovendien een van de grootste ICT-organisaties van het land.

De Belastingdienst is verantwoordelijk voor het:
– Heffen, controleren en innen van rijksbelastingen, bijdragen zorgverzekeringswet, premies volksverzekeringen en premies werknemersverzekeringen;
– Controleren of de wetgeving op het gebied van economische ordening wordt nageleefd. Bijvoorbeeld de controle op de deponeringsplicht van de jaarrekening en financiële integriteit;
– Opsporen en bestrijden van financiële fraude en belastingfraude.
 

Overige informatie
  • Standplaats: Utrecht/ Hybride
  • Beoogde startdatum inhuur: 10-04-2024
  • Initiële inhuurtermijn: 8 maanden
  • Aantal uren per week: 32-36 uur
  • Sluitingsdatum: 19-03-2024
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in