+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Zwolle.
Laad meer vacatures

Coördinator Bouwkwaliteit Zwolle

Solliciteer nu
Solliciteer via Werkzoeken.nl (zonder cv)
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer via Werkzoeken.nl (zonder cv)

FYGI

  • Werving en selectie

Gevraagd

  • 24 - 40 uur
  • HBO of hoger
  • Medior/Senior
  • Rijbewijs Auto (B)
  • Nederlands (taal)

Aanbod

  • Vast contract
  • 20 p/u
  • Auto v/d zaak

Vacatureomschrijving

Let op:

  • Deze vacature wordt ingevuld zonder tussenkomst van een bureau. Je komt direct in dienst bij TÜV NORD Nederland.
  • Wil je minder dan 40 uur werken? Vanaf 24 uur per week ben je welkom bij ons.

Wat maakt deze functie zo interessant?

Door een wetswijziging die per 1 januari 2024 van kracht gaat, zal het toetsen van bouwplannen en het toezicht erop niet meer bij gemeenten liggen. Dit zal met de komst van de Wkb verplaatst worden naar kwaliteitsborgers zoals TÜV NORD Nederland is. Dit houdt in dat alle bouwprojecten binnen gevolgklasse 1 moeten voldoen aan een aantal eisen voor aanvang, tijdens en na de bouw. Hiervoor zetten wij op dit moment de afdeling bouwkwaliteit op. Als coördinator bouwkwaliteit in Zwolle kun jij vanaf de start een wezenlijke bijdrage leveren aan de verdere opbouw en vormgeving van deze afdeling die op landelijk niveau wordt uitgerold. Je bent verantwoordelijk voor de functionele aansturing van de planbeoordelaars en toezichthouders, zowel in- als extern.

Externe planbeoordelaars houd je op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen binnen jouw projecten. Voor de interne organisatie en jouw projectteam ben je de de spin in het web, waarbij je alle betrokken stakeholders aangesloten houdt.

TÜV NORD Nederland is een toonaangevende organisatie op het gebeid van, keuring, inspectie, CE markering, training en opleiding. De ambitie om binnen één jaar deze afdeling op te zetten is mogelijk omdat de interne organisatie door jarenlange ervaring zo ver is geprofessionaliseerd dat deze groei gecontroleerd kan plaatsvinden. Én je hoeft dit natuurlijk niet alleen te doen.

Wat ga je concreet doen in deze functie?

Als coördinator bouw kwaliteit ben je verantwoordelijk voor het deskundig- en onpartijdig borgen van de kwaliteit ten aanzien van een grote diversiteit aan bouwprojecten. Je stuurt gemiddeld een 20tal projecten aan en geeft sturing aan de projectteams op functioneel niveau (Niet leidinggevend). Deze teams bestaan uit planbeoordelaars, technisch inspecteurs, een projectmanagement officer en planning. Als het ware ben je in deze rol een projectleider. De kwaliteitsborging vindt plaats overeenkomstig de wet kwaliteitsborging voor het bouwen, de Wkb. Hiervoor maak je risico analyses, een borgingsplan én draag je zorg voor het tijdig insturen van rapportages. Bij afwijkingen bewaak je de termijnen waarin beheersmaatregelen getroffen dienen te worden. Een belangrijke rol binnen de afdeling bouwkwaliteit van TÜV!

In deze spilfunctie voeren de onderstaande taken de boventoon:

  • Je bent het eerste aanspreekpunt voor alle stakeholders ten aanzien van bouwprojecten die vallen onder de Wkb;
  • Je beoordeelt de kwaliteit van planbeoordelaars & inspecteurs voordat de "Verklaring Bouwbesluit" wordt afgegeven;
  • Je onderhoudt contacten met alle stakeholders en begeleidt alle processen binnen het kader van de wet;
  • Je herkent hiaten en problemen tijdig zodat alle werkzaamheden door kunnen gaan;
  • Je zorgt ervoor dat je goed geïnformeerd blijft over wetswijzigingen ten aanzien van de Wkb. Daarnaast draag je bij aan de start, de verdere groei én professionalisering van de afdeling bouwkwaliteit binnen TÜV Nederland.


Gevraagd

Binnen TÜV Nord is het als coördinator bouwkwaliteit in Zwolle van belang dat jij je blijft ontwikkelen in je vakgebied. Jij bent iemand die zich van nature verantwoordelijk voelt voor de zaken die je vastpakt. Je bent een ster in het bewaken van processen en je benadert alle stakeholders op klantgerichte wijze. Bij afwijkingen in projecten sta je stevig in je schoenen tijdens overleggen met bijvoorbeeld aannemers of andere partijen die betrokken zijn in het bouwproces. In deze rol heb je oog voor detail. Je signaleert kansen in de markt en weet anderen door je enthousiasme te activeren. Helicopterview is in deze functie onmisbaar.

Maar om een goede invulling te geven aan deze functie heb je natuurlijk ook vakinhoudelijke bagage nodig zoals:

  • Een afgeronde HBO opleiding richting bouwkunde of een PHBO bouwbesluitdeskundige;
  • Daarnaast heb je uitgebreide kennis van het bouwbesluit en ben je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op dit vlak;
  • Als laatste heb je ervaring of affiniteit met de beoordeling van bouwplannen en minimaal drie jaar ervaring als kartrekker van projecten.


Aanbod

Arbeidsvoorwaarden

Ga jij je thuis voelen binnen TÜV?

Bij TÜV NORD werk je in vrijheid. Dit betekent dat je deels op kantoor aanwezig bent, maar ook geregeld vanuit huis werkzaam zult zijn. Daarnaast is het een uniek moment om in te stromen binnen onze organisatie, omdat jij het succes van onze nieuwe unit Bouwkwaliteit mede kunt bepalen. Het fundament wordt op dit moment gelegd en jij kunt hier onderdeel van uitmaken!  

Wanneer je als coördinator bouwkwaliteit in Zwolle kiest om te komen werken voor TÜV NORD Nederland, kom je terecht in een warm bad. Niet alleen qua werkomgeving, maar ook arbeidsvoorwaardelijk. Dit is wat je kunt verwachten:

  • Een zeer ruim salaris (neem voor meer informatie contact op);
  • Een representatieve auto van de zaak;
  • Je pensioen is heel goed geregeld en TÜV neemt hiervan 2/3 voor haar rekening;
  • 31 verlofdagen. Vanaf je 40e jaar worden deze dagen stapsgewijs verder uitgebreid tot een maximum van 34 dagen;
  • Hybride werken wordt gefaciliteerd;
  • Een telefoon en laptop;
  • Internetvergoeding van € 20,- netto per maand;
  • Vergoeding voor de inrichting van je thuiswerkplek;
  • werknemersverzekeringen waaronder de WGA & ANW - hiaat- en arbeidsongevallenverzekering;
  • Volop uitdagingen en kansen en een hele prettige werkomgeving.

Over TÜV NORD Nederland

TÜV NORD is een toonaangevende organisatie op het vlak van, keuring, inspectie, CE markering, opleiding en training. We borgen in Nederland sinds 1981 veiligheid, kwaliteit, betrouwbaarheid en leefomgeving voor organisaties, overheid en samenleving. Dit doen we objectief, onafhankelijk, deskundig en transparant, met integriteit als fundament. 

Wij hebben een prettige en open interne bedrijfscultuur, die gevormd wordt door een hechte club mensen, met meestal een technische achtergrond. Elke dag werken er in Nederland meer dan 300 gepassioneerde professionals aan een grote diversiteit aan projecten, met als doel de wereld veiliger te maken. De cultuur is mensgericht en wie hier komt werken blijft meestal tot aan zijn of haar pensioen. Door een goede samenwerking tussen collega's en afdelingen hebben we een gezonde balans tussen werk en privé. Er is veel ruimte voor eigen inbreng, training en opleiding.  

Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in