+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Zwolle.

Jurist bezwaarschriften en klachten Zwolle

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Maandag®

  • Werving en selectie

Gevraagd

  • Fulltime
  • Medior/Senior
  • Nederlands (taal)

Aanbod

  • Vast contract
  • 4.000 - € 7.000 p/m

Vacature in het kort

In deze rol ga je aan de slag met het behandelen van bezwaren en beroepsprocedures. Je zoekt contact met verschillende mensen om te kijken of problemen opgelost kunnen worden voordat het formeel wordt. Soms is een extra uitleg genoeg, soms moet een besluit aangepast worden. Als er geen oplossing is, help je bij de formele behandeling. Je bereidt zittingen voor en schrijft over de beslissingen. Dit werk doe je in een team dat belangrijk juridisch advies geeft. Word je hier enthousiast van? Leer meer over wat je te wachten staat!
 

Volledige vacaturetekst

Over de functie

Het behandelen van bezwaar en beroepsprocedures mbt kanaal Almelo-De Haandrik. Na ontvangst van een bezwaarschrift (of klacht) zoek je contact met de bezwaarmakers, eventuele andere belanghebbenden en met collega’s van de provincie. Je onderzoekt of het geschil buiten de formele procedure kan worden opgelost. Soms volstaat een nadere toelichting op een genomen besluit.

In andere gevallen kan een besluit eenvoudig worden aangepast of wordt op een andere manier perspectief geboden. Als het niet komt tot een oplossing, volgt de formele behandeling. Bezwaarmakers worden gehoord door een onafhankelijk voorzitter en een gedeputeerde. Jij bereidt de zitting voor en treedt op als secretaris. Na de zitting schrijf je het concept voor de beslissing op bezwaar en leg je die aan het bestuur voor.


Functie eisen
  • Je hebt een doctoraal of masteropleiding rechten afgerond
  • Je hebt aantoonbare kennis van de Algemene wet bestuursrecht en rechtsbeschermingsprocedures
  • Je beschikt over minimaal 5 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie
  • Je hebt een mediationopleiding afgerond en/of ervaring met de toepassing van mediationvaardigheden in de bezwaarprocedure
  • Je hebt aantoonbare kennis van de Wet natuurbescherming, subsidierecht, handhavingsrecht, nadeelcompensatie, openbaar vervoer en de Wet Open Overheid

Werk je als zzp'er en wil je graag als Jurist bezwaarschriften en klachten bij de provincie Overijssel aan de slag via Maandag? Ik vertel je graag over de mogelijkheden!


Over het bedrijf

Het team Juridische Zaken is het juridische hart van de provincie. Circa 15 medewerkers geven juridisch advies aan bestuur, directie en eenheden. Bovendien is het team verantwoordelijk voor de behandeling van bezwaarschriften tegen provinciale besluiten, aansprakelijkheidskwesties en verzekeringen.


Solliciteer

Herken jij jezelf helemaal hierin? Dan ben jij de Jurist bezwaarschriften en klachten die past bij Maandag®. Wij kijken uit naar jouw sollicitatie. Wie weet ziet jouw maandag er binnenkort net zo tof uit als die van ons.

Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in