+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Zwolle.
Laad meer vacatures

Consulent Inburgering Zwolle

Solliciteer nu
Solliciteer via Werkzoeken.nl (zonder cv)
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer via Werkzoeken.nl (zonder cv)

BMC

  • Werving en selectie

Gevraagd

  • 32 - 36 uur
  • HBO of hoger
  • Junior

Aanbod

  • Detachering / Vast contract
  • Pensioenregeling

Vacature in het kort

Duik in de wereld van inburgering en integratie als Consulent Inburgering, waar je een cruciale rol speelt in het begeleiden van statushouders naar zelfredzaamheid. Met jouw kennis van de Nieuwe Wet Inburgering en je empathisch vermogen, help je hen bij elke stap. Van het opstellen van inburgeringsplannen tot het aanpakken van knelpunten en het coördineren van ondersteunende projecten, jouw werk is divers en maatschappelijk relevant. Lees verder voor meer informatie over deze mooie kans.
 

Volledige vacaturetekst

Voor een gemeente in Overijssel ben ik op zoek naar een Consulent Inburgering met kennis van de Nieuwe Wet Inburgering voor 32 - 36 uur per week. 

Wat ga je doen?
Op het moment dat een statushouder toegewezen wordt aan de gemeente dan begint jouw werk. Er vindt een warme overdracht plaats, worden verwachtingen geschetst en de statushouder wordt voorbereidt op het inburgeringsproces. Als de statushouder eenmaal in de gemeente is gevestigd ga je echt aan de slag. De afspraken die je maakt met de statushouder om stappen te zetten op het gebied van inburgering en integratie worden vastgelegd in een plan (PIP). Jij voert vervolgens de regie over het inburgerings- en integratieproces. Hier horen voortgangsgesprekken bij en je stimuleert hierbij het traject naar participatie, werk of opleiding.

Jouw taken bestaan verder uit:

  • Je hebt veel contact met externe partijen. Je bent hierbij de spin in het web. Je haalt overal actief informatie op die nodig is om de voortgang van de statushouder te monitoren.
  •  Tijdens de gehele integratieperiode blijf jij een belangrijk aanspreekpunt voor de statushouder. Je verwijst door bij belemmeringen of (hulp)vragen naar de verantwoordelijke partij.
  • Verbeter- en knelpunten die je tegenkomt pak je aan en maak je bespreekbaar met de beleidsmedewerker of betrokken partijen.
  • Projecten die je zelfstandig of met je collega’s oppakt om de doelgroep statushouders te ondersteunen en of verder te helpen in hun integratie. 
  • Tijdig schakelen met jouw directe collega’s van participatie en inburgering zodat je het juiste middel in kan zetten, zoals een taalstage of vrijwilligerswerk. En de statushouders die jij begeleidt daarmee verder komen.
  • Administratief verwerken van gegevens zodat de organisatie beschikt over de juiste data.


Gevraagd

Wat breng je mee?

  • HBO werk- en denkniveau en ervaring in een soortgelijke functie
  • Ervaring met de nieuwe wet inburgering, bij voorkeur bij een gemeente
  • De competenties om naast jouw inwoner te kunnen gaan staan, vertrouwen te geven en oog te hebben voor het welzijn van jouw inwoner;
  • Iemand die stevig in zijn/haar schoenen staat en van nature regie pakt en houdt;
  • Ervaring met gemeentelijke systemen.


Aanbod

Arbeidsvoorwaarden

Ga je voor ons aan de slag, dan ga jij je bezig houden met uitdagende opdrachten bij gemeenten! Hiervoor ontvang je een passend salaris, conform de CAO van de opdrachtgever.

Ben je bij BMC Sociaal Domein, Yacht group in dienst dan heb je recht op 25 vakantiedagen bij een 40-urige werkweek, 8% vakantiegeld, een aantrekkelijke pensioenregeling en de mogelijkheid om gebruik te maken van onze collectiviteitskorting op jouw zorgverzekering en aanvullende verzekeringen. Ook hebben we de mogelijkheid om via ons eigen BMC Academie jou de juiste opleidingen en trainingen te kunnen bieden die bijdragen aan jouw groei en ontwikkeling!



Uren

32 - 36 uur
32

Bedrijfsomschrijving

Bij BMC Sociaal Domein werken enthousiaste Recruitment Consultants die verder kijken dan jouw cv. Bij ons ben je geen nummer, maar kennen wij jou persoonlijk. En door onze nauwe samenwerking met mijn collega’s in het land en ons grote netwerk binnen gemeenten vergroot jij je kans op een uitdagende opdracht die er toe doet.

Als Recruitment Consultant binnen het Sociaal Domein haal ik voldoening uit een tevreden professional die ik heb kunnen helpen bij de volgende stap in zijn/haar carrière. Voor meer informatie over deze functie, bel of mail mij gerust. Ook ben ik via WhatsApp goed bereikbaar! Tel: 06-46408515 mail: [email protected]
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in