Michiel van der Avoird
Head of Content & arbeidsmarktspecialist @ Werkzoeken.nl

Delen

Salarisonderhandeling | 10 tips om een beter aanbod te krijgen

door Michiel van der Avoird
17 september 2020 • 14.772x bekeken
Dit blog is samengesteld door Werkzoeken.nl, al 10 jaar het #1 platform voor het werven van personeel in Nederland.

Een salarisonderhandeling is een delicate aangelegenheid, enige tactische vaardigheid is vereist. 10 tips voor succesvolle contractbesprekingen.

Hoe onderhandel je over salaris?

1. Doe altijd een tegenvoorstel
Doe bij het onderhandelen over je toekomstige salaris altijd een tegenbod, ook als een eerste aanbieding je bevalt. De persoon tegenover je zal er niet van opkijken; onderhandelen hoort nu eenmaal bij het professionele leven. Dit advies is alleen geldig, wanneer het de werkgever is die het eerste voorstel doet tijdens een functioneringsgesprek of tweede sollicitatiegesprek.

2. Doe niet als eerste een aanbod
Je hebt een tactisch voordeel als de ‘tegenpartij' een eerste indicatie geeft. Je wilt immers voorkomen dat je te laag inzet. Noem geen bedrag als men vraagt naar je salarisverwachtingen. Kaats de bal terug.

3. ‘Verdien ik wel genoeg?' Bereid je grondig voor
Een goede voorbereiding is essentieel voor succesvolle contractonderhandelingen. Zoek uit welke salarisschaal van kracht is en welke lonen gebruikelijk zijn in de sector. Kun je een trede omhoog? Maak eveneens onderscheid tussen het primaire en secundaire (oftewel besteedbare) inkomen. Refereer eraan in je motivering. Voeg daar jouw professionele ervaring en prestaties aan toe. Haal meerdere bronnen aan om je beargumentering kracht bij te zetten.
De tekst gaat verder na dit blok
1.000+ Bedrijven zoeken via ons platform naar kandidaten als jij.

Bekijk alle vacatures

4. Denk aan de arbeidsvoorwaarden
Ben je niet tot een vergelijk gekomen met de werkgever over het loon? Secundaire arbeidsvoorwaarden kunnen het verschil maken. Dit zijn extra voordelen die je toekomstige werkgever jou eventueel gratis, of tegen een gereduceerde prijs kan aanbieden.
 
  • (Lease)auto van de zaak
  • Parkeerplaats
  • Particuliere verzekering
  • Extra verlofdagen
  • Fitnessabonnement
  • Mogelijkheden tot thuiswerken
  • Smartphone van de zaak
  • Onkostenvergoeding
  • Budget voor aanvullende training

5. Onderbouw je verhaal met concrete resultaten
Leg niet direct je salariswensen op tafel. Vertel het verhaal stapsgewijs en benoem jouw belangrijkste professionele prestaties zo concreet mogelijk. Noem daarna het gewenste loon of percentage salarisverhoging.

6. De tweede aanbieding is vaak het hoogste bod
Als je een reactie op het eerste voorstel hebt gegeven en een tweede aanbod hebt ontvangen, moet je een beslissing nemen. Het tweede bedrag is meestal het hoogste bod dat je zult krijgen. Probeer eventueel een consensus te bereiken met secundaire voorwaarden. Vraag bijvoorbeeld of je meerdere dagen per maand thuis mag werken als de werkgever weigert jouw reiskosten te vergoeden.

7. Blijf respectvol, wees dankbaar
Vergeet niet dat jou een baan wordt aangeboden. Veel mensen proberen werk te vinden, maar slagen daar lang niet altijd in. Houd dit in gedachten als een compromis niet haalbaar blijkt tijdens onderhandelingen.

8. Onderhandel opnieuw na drie maanden
Was je niet succesvol tijdens het arbeidsvoorwaardengesprek bij de start van je dienstverband? Onderhandel opnieuw na de inwerkperiode. Je werkgever heeft genoeg tijd gehad om te beoordelen of jij dat hogere loon waard bent. Leg een datum vast voor deze ontmoeting en definieer meetbare doelen om je prestaties zo concreet mogelijk te maken. Zo kunnen beide partijen beoordelen of en welke salarisverhoging gepast is.

9. Trek je sollicitatie terug
Is er geen onderhandelingsruimte? Misschien is het beter je terug te trekken uit de sollicitatieprocedure.  Maar voordat je de baan afwijst, moet je je afvragen wat je tot deze situatie heeft geleid. Hoe zorg je dat je een volgende keer wel succesvol bent?

10. Houd je aan de formaliteiten
Naast de gebruikelijke gedragsregels, is het belangrijk om na te denken over de manier waarop je je salarisvoorwaarden of -eisen communiceert. Even snel een rond bedrag noemen is niet verstandig. Neem de tijd, presenteer je wensen op een professionele manier en blijf zowel vriendelijk als benaderbaar.

1.000+ Bedrijven zoeken via ons platform naar kandidaten als jij.

Bekijk alle vacatures