Loonstrook:
Je Inkomen Ontcijferd

Een gids om je loonstrook te begrijpen, inclusief belastingen, aftrekposten en andere belangrijke informatie.

48 artikelen

Wat is Arbeidskorting?

De arbeidskorting is een korting op de loonbelasting. Iedereen die ouder is dan achttien jaar en werk heeft, komt voor deze korting in aanmerking.
Inge Stakenborg 7 mei 2024

Op welke Datum wordt je Salaris gestort?

Je hebt hard gewerkt en het is weer tijd voor je salaris! Maar op welke datum wordt het gestort? Dit verschilt per bedrijf, maar we hebben indicaties.
Inge Stakenborg 9 apr 2024

Wat is een Mobiliteitsvergoeding voor Werknemers?

Een mobiliteitsvergoeding is een budget dat je van je werkgever krijgt om zelf je woon-werkverkeer en zakelijke reizen te regelen. Hoe werkt dit?
Inge Stakenborg 9 apr 2024

Wat betekent FTE?

FTE betekent full-time equivalent. Werkgevers gebruiken het als rekeneenheid om de inzet van personeel strategisch te bepalen. Maar hoe dan precies?
Inge Stakenborg 9 apr 2024

Telefoonvergoeding van de Zaak: Wat is het en hoe werkt het?

Je gebruikt je eigen mobieltje voor je werk of je bent dit van plan. Maar geeft je werkgever jou dan een telefoonvergoeding? Zo ja, hoe werkt dit dan?
Inge Stakenborg 23 mrt 2024

Telefoon van de Zaak: Hoe krijg je het en hoe werkt het?

Je hebt voor je werk misschien een telefoon nodig. Een telefoon van de zaak dus. Maar hoe krijg je die van je werkgever en wat zijn precies de regels?
Inge Stakenborg 23 mrt 2024

Loon niet betaald? Dit zijn je Rechten

Je werkgever heeft je geen loon betaald. Vervelend, want je hebt zelf ook te maken met allerlei kosten. Wat nu? Bekijk je rechten en onderneem actie!
Inge Stakenborg 23 mrt 2024

Inflatiecorrectie op je Salaris: Hoe het werkt én Aanvraag

Een hoge inflatie heeft invloed op wat en hoeveel je kunt kopen. Maar beweegt jouw salaris wel voldoende mee? Een inflatiecorrectie kan helpen.
Inge Stakenborg 23 mrt 2024

Wat is Fiscaal Loon?

Fiscaal loon is het totaalinkomen waar je belasting over betaalt. De vraag is alleen: welke zaken rekent de belastingdienst tot je fiscaal loon?
Inge Stakenborg 23 feb 2024

Welke niet-geldelijke Bonussen zijn er?

Niet-geldelijke bonussen zijn beloningen die je werkgever niet in geld uitkeert. Maar om wat voor soort beloningen gaat het dan? Een overzicht.
Inge Stakenborg 11 feb 2024

Welke Loonheffingen zijn er?

Loonheffingen zijn belastingen op je brutoloon. Maar welke loonheffingen zijn er? En wie is verantwoordelijk voor de verwerking? Een bondig overzicht.
Inge Stakenborg 11 feb 2024

Welke geldelijke Bonussen zijn er?

Geldelijke bonussen zijn beloningen die jouw werkgever je in geld uitbetaalt. Ze heten ook wel monetaire bonussen. We leggen graag uit welke er zijn.
Inge Stakenborg 11 feb 2024

Wat zijn Werkkledingkosten en wie moet deze betalen?

Werkkledingkosten zijn kosten voor kleding die je voor je werk moet dragen. Maar moet je deze kleding zelf betalen of doet je werkgever dat?
Inge Stakenborg 11 feb 2024

Wat zijn Representatiekosten?

Representatiekosten zijn kosten voor het onderhouden van zakelijke contacten buiten je bedrijf. Wat zijn dit precies voor kosten? Hoe declareer je ze?
Inge Stakenborg 11 feb 2024

Wat is een Prestatiebonus of Prestatietoeslag?

Een prestatiebonus is een beloning die je krijgt van je werkgever als je een goede prestatie hebt geleverd. Bekijk hoe dit precies in zijn werk gaat.
Inge Stakenborg 11 feb 2024

Wat is een Prestatiebeloning?

Een prestatiebeloning is een bonus die je van je werkgever krijgt bij goed presteren. Bekijk de beloningsvormen en de eventuele rechten en plichten.
Inge Stakenborg 11 feb 2024

Wat is een Eindejaarsuitkering?

Een eindejaarsuitkering is een extra bonus die je krijgt van je werkgever. Die keert deze beloning meestal aan het einde van het jaar uit.
Inge Stakenborg 11 feb 2024

Wat is een Dertiende Maand?

Een dertiende maand is een extra maand brutoloon. Je krijgt dit bedrag aan het einde van het jaar. Hoe, wanneer en waarom je het krijgt? Ontdek het!
Inge Stakenborg 11 feb 2024

Wat is een Bonusregeling?

Een bonusregeling is een regeling waarbij jij en je werkgever afspreken dat je een bonus krijgt voor geleverd werk. In geld of in natura.
Inge Stakenborg 11 feb 2024

Wanneer krijg je Provisie?

Provisie is een beloning die je krijgt van je werkgever als je een bepaald doel hebt behaald. Dit is gangbaar in specifieke sectoren.
Inge Stakenborg 11 feb 2024

Wanneer heb je Recht op Winstdeling?

Het recht op winstdeling krijg je van je werkgever. Het is namelijk niet wettelijk vastgelegd. Ontdek nu wat winstdeling is en hoe het tot stand komt.
Inge Stakenborg 11 feb 2024

Salaris per Week, 4 Weken of per Maand?

Je salaris per week, per vier weken of per maand ontvangen? Aan elke periode zitten zowel voordelen als nadelen. Bekijk hier direct welke het zijn.
Inge Stakenborg 11 feb 2024

Motor van de Zaak: Hoe werkt het?

Je denkt erover om een motor van de zaak te gebruiken. Je bent dan sneller op je werk, maar het heeft ook fiscale voordelen. Ontdek nu hoe dit zit.
Inge Stakenborg 11 feb 2024

Kunnen mijn Internetkosten vergoed worden?

Je werkgever kan je internetkosten vergoeden als je thuis werkt. Maar hiervoor gelden wel bepaalde voorwaarden, vooral vanuit de belastingdienst.
Inge Stakenborg 11 feb 2024

Hoeveel Belasting betaal je over Bonussen?

Als je een bonus van je werkgever ontvangt, dan betaalt je werkgever daar meestal belasting over. Om hoeveel belasting gaat het? Een beknopte uitleg.
Inge Stakenborg 11 feb 2024
Pagina 1 van 2
check