Als je vacatures op je eigen website plaatst, dan kan dat op een werkenbij-pagina. Maar wat zijn de voordelen van zo’n pagina?
Wat is een werkenbij-pagina?
Op een werkenbij-pagina plaats je alle recente vacatures van je bedrijf of organisatie. Als potentiële kandidaten naar je website surfen, kunnen ze op die pagina snel hun droombaan vinden.
Wat zijn de voordelen van een werken-bij-pagina?
Een werken-bij-pagina op je website heeft verschillende voordelen. Deze voordelen gelden voor werkzoekenden en voor je bedrijf.
Goedkoop
Vacatures op je eigen website plaatsen kost je niets, behalve wat tijd. Maar houd wel rekening met de populariteit van je website. Bekijk hiervoor twee opties:
Wordt je website niet vaak bezocht? Denk dan aan verspreiding van je vacatures op andere kanalen, zoals
socialmediakanalen en
vacatureplatforms. Via deze kanalen kunnen kandidaten ook op je website belanden. Op platforms zoals Werkzoeken.nl kun je je
vacatures zelfs gratis plaatsen.
Wordt je website vaak bezocht? Dan hoef je je niet veel zorgen te maken over het
bereik, al kan het nooit kwaad om je vacatures ook op andere kanalen te plaatsen.
Aandacht van vacatureplatforms
Vacatureplatforms kunnen de vacatures op je werkenbij-pagina online 'oppikken'. Een vacature wordt dan gratis verspreid en dat is een voordeel qua bereik. Aan de andere kant: je hebt verder geen controle over waar de vacature precies komt te staan en of die dus ooit nog wordt verwijderd.
Haal vervulde vacatures zo snel mogelijk van de website. Anders krijg je nog steeds sollicitaties binnen. Het is ook niet goed voor je reputatie als kandidaten solliciteren en maar niets horen.
Aandacht van betrokken kandidaten
Kandidaten die vacatures bekijken op je website zijn eigenlijk al geïnteresseerd in je bedrijf of organisatie. Dat is een teken van betrokkenheid. En wie zich betrokken voelt, is eerder geneigd om te reageren op een vacature.
Exclusieve focus op je vacatures
Op de werken-bij-pagina staan alleen jouw vacatures. Dit betekent dat potentiële kandidaten niet afgeleid kunnen worden door vacatures van andere bedrijven of organisaties. Maak je je vacatures in je huisstijl op? Ze weerspiegelen dan perfect de identiteit van je merk en dat heeft ook een positief effect op de betrokkenheid en focus van je kandidaten.
Betere candidate experience
Potentiële kandidaten moeten jouw werken-bij-pagina makkelijk kunnen vinden als ze op je website komen. Zorg dus voor een overzichtelijke website en zet de sollicitatie-instructies en CTA-knoppen op strategische plekken. Hoe effectiever jij de kandidaten de 'sollicitatieroute' wijst, hoe beter hun
candidate experience wordt.
Aanpasbaar op trends
Een werken-bij-pagina kun je altijd verrijken met extra content, bijvoorbeeld als je wilt inspelen op trends in de arbeidsmarkt. Een paar opties: in een vacature kun je een video plaatsen waarin je precies laat zien wat de functie inhoudt en/of je voert een chatbot in die vragen van potentiële kandidaten direct beantwoordt. Bedenk dat dit soort extra's ook bijdragen aan de candidate experience.
Hoe je jouw werken-bij-pagina ook inricht: het allerbelangrijkste is dat je vacatures van zeer goede kwaliteit zijn!
Rechtstreekse sollicitaties
Potentiële kandidaten kunnen op de werkenbij-pagina rechtstreeks solliciteren. Je bent dus niet afhankelijk van een tussenpartij om reacties binnen te krijgen. Wel ben je misschien meer tijd kwijt met het filteren van kandidaten op geschiktheid.
Aandacht voor je employer brand
Bezoekers kijken niet alleen naar de vacatures, maar ook naar de andere pagina's op je website. Dit is goed, want deze pagina's maken ook deel uit van je
employer-branding-strategie. Een potentiële kandidaat kan dan nog beter bepalen of het bedrijf en de bedrijfscultuur bij hem of haar past. Voor een perfecte
cultural fit is dit heel belangrijk.
Meetbare resultaten
Op een eigen werkenbij-pagina kun je de
prestaties van je vacatures meten. Afhankelijk van de tool die je hiervoor gebruikt, check je bijvoorbeeld:
- Hoeveel bezoekers op een vacature afkomen
- Wat bezoekers naar de vacature trekt
- Hoeveel bezoekers daadwerkelijk solliciteren
Op basis van dit soort gegevens kun je jouw budget effectief inzetten en de vacatures optimaliseren. Zo houd je je werken-bij-pagina altijd informatief en effectief!
Aan de slag met een werkenbij-pagina
Zoals je ziet zijn er verschillende voordelen gekoppeld aan het plaatsen van vacatures op je eigen website. Heeft jouw bedrijf of organisatie nog geen werken-bij-pagina? Verdiep je nog verder in de mogelijkheden en start met deze 5 tips voor een succesvolle werkenbij-pagina.