+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Amstelveen.
Laad meer vacatures

Tendermanager/aanbestedingsjurist 24 u/w Gemeente Amstelveen Amstelveen

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Gemeente Amstelveen

  • Werving en selectie

Gevraagd

  • 24 uur
  • HBO of hoger
  • Medior/Senior
  • Nederlands (taal)

Aanbod

  • Detachering / Freelance / Tijdelijk contract

Vacature in het kort

Duik in de wereld van stedelijke ontwikkeling in een groene omgeving, waar jouw rol als tendermanager/aanbestedingsjurist cruciaal is voor de toekomstige groei en ontwikkeling van gemeentes. Werk aan uitdagende binnenstedelijke herontwikkelingsprojecten en draag bij aan de verbetering van de leefomgeving. Geniet van de hoge voorzieningenniveaus en de unieke balans tussen natuur en stedelijk leven, terwijl je jouw expertise inzet binnen een gemotiveerd team. Ben jij klaar voor de volgende stap in je carrière? Lees verder!
 

Volledige vacaturetekst

Standplaats: Amstelveen
Duur: 03-06-2024 tm 30-05-2025
Optie tot verlenging: Ja, 2 x 6 mnd
Reageren voor: 21-05-2024

Opdrachtomschrijving
Amstelveen en Aalsmeer staan de komende periode voor een forse opgave. Daarnaast wordt gezien de dynamiek in de Metropool Regio Amsterdam verdere groei verwacht. Het groene karakter van de gemeentes wordt gewaardeerd, het voorzieningenniveau is hoog. Schiphol geeft serieuze beperkingen en bereikbaarheid is als vanzelfsprekend een hot issue. Amstelveen gaat de komende 10 jaar fors ontwikkelen, er zijn veel binnenstedelijke herontwikkelingsprojecten en er wordt gewerkt aan de verbreding van de A9. In Aalsmeer zijn een aantal grotere woningbouwprojecten in voorbereiding.

De afdeling Stedelijke ontwikkeling, onderdeel van het fysiek domein, werkt voor de uitvoeringsorganisatie Amstelveen en Aalsmeer. Binnen deze afdeling zijn er vier teams: projectmanagement, planeconomie & grondzaken, omgevingsplannen & vergunningen, omgevingsbeleid en economie & duurzaamheid. Voor het team projectmanagement, planeconomie & grondzaken zijn wij op zoek naar een tendermanager/aanbestedingsjurist die ons begeleidt bij een aantal op handen zijnde tenderprocedures voor gronduitgifte.

Een standaard selectieleidraad en een gunningsleidraad is aanwezig en dient als basis voor de op te stellen tenderdocumenten.

De tendermanager/aanbestedingsjurist begeleidt zowel inhoudelijk als procesmatig de projectmanager (in samenwerking met de projectgroep) bij het opstellen van de tenderdocumenten, waarbij de tendermanager de penvoerder is. Tevens begeleidt de tendermanager uitvoering van de tenderprocedure en treedt op als voorzitter en begeleider van de beoordelingscommissie bij het opstellen van de nota’s van inlichtingen en het toetsen van de kwaliteit van de gegadigden en de inschrijvingen. Daarbij is de tendermanager tevens verantwoordelijk voor het plaatsen van stukken op TenderNed en het beheren van alle tenderdocumentatie. Daarnaast behoort ook het begeleiden van de afhandeling eventuele bezwaren en/of beroepen tegen selectie- en/of gunningsbesluiten tot het takenpakket.
De tendermanager/aanbestedingsjurist heeft een rol bij de voorbereidingsfase (het opstellen van de documenten), de aanbestedingsfase (selectiefase en inschrijvingsfase) en de gunningsfase.

Als tendermanager/aanbestedingsjurist kun je goed zelfstandig werken en in teamverband. Je werkt nauw samen met de projectmanager in projectgroepen waarin een juridisch adviseur grondzaken en een planeconoom mede zijn vertegenwoordigd.

Je hebt ervaring met het opstellen van tenderdocumenten voor gronduitgiftes en het begeleiden van de verschillende fases in het proces van voorbereiding tot gunning, inclusief het begeleiden en voorzitten van beoordelingscommissies. Je hebt ervaring met het aanbieden van stukken via TenderNed en het via TenderNed afhandelen van een tenderprocedure.

De opdracht is voor 24 uur per week voor de periode van een jaar en er is een mogelijkheid tot verlenging. Deze verlenging wordt voor afloop van de opdracht besproken en de exacte duur is nu nog niet bekend. Wij zoeken een tendermanager/aanbestedingsjurist voor diverse projecten. De projecten bevinden zich in verschillende fases van voorbereiding. Voor een project is de voorbereidingsfase bijna afgerond en zijn de documenten gereed, voor twee andere projecten worden de stukken nu opgesteld. Op dit moment betreft het de begeleiding van vier tenderprocedures. De tendermanager/aanbestedingsjurist heeft op de achtergrond een pool aan experts tot zijn/haar beschikking voor specifieke vraagstukken.

Kandidaatomschrijving
Een relevante afgeronde HBO of WO opleiding op het gebied van privaatrecht, aanbestedingsrecht of bouw/vastgoedrecht
Aantoonbare ervaring met het begeleiden van tenderprocedures voor gronduitgiftes.
Ervaring met bestuurlijke besluitvorming en het adviseren in een politiek bestuurde organisatie.
Up-to-date kennis van de relevante wet- en regelgeving op het gebied van aanbesteden.
Gevoel voor gebiedsontwikkeling en alle facetten die daarbij komen kijken.
Ervaring in het voeren van onderhandelingen.
Goed in staat om een team van adviseurs van verschillende vakdisciplines mee te nemen in de werkwijze van een tenderprocedure en de verschillende rollen die medewerkers daarin moeten aannemen en de wijze waarop zij een bijdrage moeten leveren aan het vormgeven van de inhoud van de tenderprocedure en, voor wat betreft de leden van de beoordelingscommissie, hoe zij moeten omgaan met de beoordeling van de inschrijvingen in een tenderprocedure.

Competenties
Strategisch inzicht.
Pragmatisch.
Oplossingsgericht.
Samenwerken en kennis overbrengen.
Bestuurlijke sensitiviteit.
Zelfstandigheid
Organisatiegericht.
Besluitvaardigheid.

De gesprekken worden digitaal gevoerd via Teams op vrijdag 24 mei tussen 10.00-12.30 uur.
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in