+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Amsterdam.

Assistent Controller bij Academische Uitgeverij Amsterdam

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

StudiJob

  • Werving en selectie

Gevraagd

  • 28 - 32 uur
  • HBO of hoger
  • Junior/Medior/Senior
  • Nederlands, Engels (talen)

Aanbod

  • Vast contract
  • 3.753 - € 5.188 p/m

Vacature in het kort

Dompel jezelf onder in de wereld van financiën bij een vooraanstaande internationale academische uitgeverij! Als Assistent Controller krijg je de kans om gevarieerde werkzaamheden uit te voeren en complexe financiële vraagstukken op te lossen. Jouw inzet is cruciaal voor het vormgeven en verbeteren van financiële processen, analyses en controles. Een unieke kans om je carrière een boost te geven in een inspirerende omgeving. Ben jij klaar voor een boeiende nieuwe functie? Lees verder!
 

Volledige vacaturetekst

Werken als Assistent Controller bij Amsterdam University Press en Walburg Pers

Houd je van gevarieerde werkzaamheden en uitdagende vraagstukken en ben je gedreven in het vinden van oplossingen? Krijg jij energie van het vormgeven en verbeteren van financiële processen, analyses en controles? En lijkt het jou interessant om jouw carrière voort te zetten bij een toonaangevende internationale academische uitgeverij? Lees dan verder en solliciteer! 



Gevraagd



Werken bij Amsterdam University Press en Walburg Pers?

Jij komt te werken voor Amsterdam University Press (AUP), een vooraanstaande academische uitgeverij met een internationale oriëntatie. AUP is gespecialiseerd in geschiedenis, taal, sociale wetenschappen en filosofie. Ze stellen recent onderzoek over maatschappelijk relevante zaken beschikbaar voor wetenschappers, studenten en het algemene publiek, voor het grootste deel in Engels maar ook in het Nederlands, met bijvoorbeeld een gespecialiseerd fonds over notariaat en over filantropie.

Sinds 2020 is Walburg Pers een zusteruitgeverij van AUP. Walburg Pers geeft boeken voor een algemeen publiek in het Nederlands uit over geschiedenis, maatschappelijke vraagstukken en kunst.  

AUP en Walburg hebben ongeveer 25 medewerkers en je werkt op een prachtige locatie in Amsterdam, waar meerdere maatschappelijke organisaties zijn gevestigd.   

Je maakt deel uit van een klein team, bestaande uit 2 vaste krachten en 1 werkstudent. Daarnaast werk je nauw samen met de algemeen directeur en een extern administratiekantoor. Er heerst een prettige collegiale en inspirerende werksfeer.



Aanbod

Wat ga je doen als Assistent Controller?

Je duikt in de financiële complexiteit die komt kijken bij het gevarieerde productaanbod dat door AUP wereldwijd wordt verspreid.

Je bent verantwoordelijk voor:

  • Opstellen en controleren van financiële periodieke rapportages, de begroting en jaarwerkzaamheden. Dat laatste in samenwerking met een extern administratiekantoor;
  • Samen met het team ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse stroom van facturen, mutaties OHW, inlezen internationale omzetrapportages, BTW afdracht, salarissen, de jaarlijkse royalty betalingen e.a.;
  • Analyseren en verbeteren van de financiële processen (denk hierbij bijvoorbeeld aan de factuurverwerking en afhandeling); business cases opstellen voor voorraadbeheer e.d.;
  • Adequaat reageren als er ontwikkelingen zijn binnen AUP en Walburg;
  • Het bijhouden van je kennis en de actualiteiten omtrent je vakgebied.

Dit alles stelt AUP en Walburg in staat om zich te blijven richten op een toonaangevende positie in de branche, terwijl je tegelijkertijd de mogelijkheid hebt om een stevige adviesrol richting het management te vervullen. Na verloop van tijd is er ruimte om samen te kijken naar de mogelijkheden om door te groeien binnen controlling. 


Dit heb jij in huis

Jij bent een betrouwbare, initiatiefrijke professional met een scherp analytische blik. Jij schakelt vlot, bent snel van begrip en klantgericht.

Verder heb je: 

  • Minimaal een HBO Bachelor diploma in Accounting & Control, Accountancy of Bedrijfseconomie;
  • Enkele jaren relevante werkervaring is een vereiste, ervaring binnen de uitgeverij een pré; 
  • Ervaring met maken van rapportages na het inlezen van externe internationale data;
  • Sterke affiniteit met automatisering en eventueel AI (pré);
  • Een proactieve ondernemende houding in het signaleren en doorvoeren van verbeteringen; 
  • Je communiceert helder en professioneel (zowel in het Nederlands, als in het Engels). 
Dit biedt de Amsterdam University Press/Walburg Pers

Bij de uitgeverijen krijg je de ruimte om echt het verschil te maken. Je wordt onderdeel van een unieke organisatie in Nederland, waar je direct voor 28-32 uur per week in dienst komt. De organisatie biedt een competitief salaris binnen schaal 9 van de CAO Uitgeverijen, met een bruto maandloon tussen €3.753 en €5.188 op basis van een 36-urige werkweek, afgestemd op jouw ervaring en opleiding.  

Verder biedt AUP: 

  • Persoonlijke keuzebudget van 12% van het jaarsalaris dat je bijvoorbeeld om kan zetten in extra salaris of vakantiedagen; 
  • Een functie op een unieke werkplek, waar er maar weinig van zijn in Nederland: vlak bij centrum Amsterdam en goed bereikbaar met auto en OV! 
Zie jij jezelf al werken als Assistent Controller? Solliciteer direct!

Via de knop op deze pagina! Mocht je nog aanvullende vragen hebben, dan kan je natuurlijk altijd even contact opnemen met Hilina via onderstaande info!

Bij StudiJob kijken wij verder dan jouw cv, wat ook inhoudt dat wij alle kandidaten die op deze vacature solliciteren gelijk behandelen zoals beschreven in ons antidiscriminatiebeleid. Ben jij een kandidaat met afstand tot de arbeidsmarkt? Niet bij ons! We moedigen je aan om altijd te solliciteren, zodat we in gesprek kunnen over alle mogelijkheden. 

Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in