+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Ede.
Laad meer vacatures

Controller Ede

Solliciteer nu
Solliciteer via Werkzoeken.nl (zonder cv)
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer via Werkzoeken.nl (zonder cv)

Werkmandejong

  • Gecontroleerde werkgever
  • Werving en selectie
Werkmandejong

Gevraagd

  • 40 uur
  • HBO of hoger
  • Medior/Senior

Aanbod

  • Vast contract
  • 4.451 - € 6.575 p/m
  • Eindejaarsuitkering

Vacature in het kort

Duik in de wereld van cultuur en inspiratie als Controller bij Cultura, waar jouw financiële expertise cruciaal is voor het bewaken van planning en controle. Werk samen met het managementteam, bestuur en toezicht om financiële doelen te behalen en strategisch beleid te ontwikkelen. Je bent het financiële geweten van de organisatie, verantwoordelijk voor het beheren van financiën en het bieden van deskundig advies, met een focus op maatschappelijke belangen en innovatie. Klaar om jouw talenten te laten zien? Lees verder en ontdek hoe.
 

Volledige vacaturetekst

Voel je thuis bij Cultura en zet je financiële expertise in voor een wereld vol cultuur en inspiratie!

Wil jij een cruciale rol spelen in het nauwkeurig bewaken van planning en controle bij Cultura in Ede en Bibliotheek Veenendaal? Dan is dit jouw kans! Als Controller werk je samen met het managementteam, bestuurder en raad van toezicht om financiële doelstellingen te behalen en strategisch beleid te ontwikkelen. Je bent niet alleen verantwoordelijk voor het beheren van financiën, maar ook een expert waar anderen binnen de organisatie op vertrouwen voor besluitvorming en activiteiten sturing.

Je draagt bij aan het waarborgen van financiële stabiliteit en ondersteunt de organisatie door proactief te voorzien in alle benodigde financiële informatie. Hierbij kan je denken aan het werken met een jaarkalender op het gebied van financiën. Door een constante communicatie met alle betrokken partijen te onderhouden, zorg je ervoor dat de financiële aspecten van de organisatie in lijn zijn met de gestelde doelen en strategieën. Met jouw expertise en kennis van financiële gegevens ben je in staat om deze te interpreteren en te gebruiken ter ondersteuning van de organisatiedoelen.

Jouw verantwoordelijkheden omvatten onder andere:

  • Het opstellen van begrotingen en het controleren van de jaarrekeningen in samenspraak met de directie;
  • Je bent specialist op het gebied van treasury beheer en geeft hier deskundig advies over;
  • Verantwoordelijkheid dragen voor het opzetten, onderhouden en verbeteren van AO/IB-processen;
  • Je draagt zorg voor nauwkeurige managementinformatie en rapportages;
  • Beheer van subsidies en onderhouden van relaties met de gemeente;
  • Vanuit financieel oogpunt word jij betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe diensten, producten en innovaties.

Je bent ook een vertrouwde adviseur voor financiële en bedrijfseconomische kwesties en draag jij actief  bij aan de ontwikkeling van het strategisch beleid. Hierbij stel je jaarwerkplannen op, gebaseerd op de organisatiedoelen en houd je toezicht op de financiële aspecten van projecten, zoals verbouwingen.

Als Controller bij Cultura fungeer je als het financiële geweten en werk je samen met stakeholders. Je ontwikkelt dashboards en sturingsinstrumenten en draagt bij aan maatschappelijke belangen, balans tussen creativiteit en regelgeving en het opbouwen van relaties. Je bent de verbindende factor tussen planning, controle en strategische groei, met een sterke nadruk op vooruitgang en maatschappelijk belang. 



Gevraagd

Cultura zoekt een Controller die effectief communiceert over inhoudelijke zaken en tegelijkertijd een verbinding creëert. Je bent benaderbaar, helder en vermijdt onnodige complexiteit. Je hebt ervaring met projectmatig werken, begrijpt processen intuïtief en neemt hierin graag de leiding. Je voelt je thuis in een bedrijfscultuur waarin mensen centraal staan en waar ruimte is voor professionele groei en ontwikkeling. 

Verder herken je jezelf in het volgende profiel:

  • Je hebt minimaal een afgeronde hbo-opleiding in een financieel-economische richting;
  • Minimaal vijf jaar werkervaring in een vergelijkbare functie;
  • Goede communicatieve vaardigheden, gezien jouw diverse in- en externe contacten.


Aanbod

In de rol van Controller bij Cultura kom je in een creatieve werkomgeving te werken met collega’s die een passie hebben voor cultuur, leren en ontwikkeling. 

Daarnaast krijg je de kans om te werken aan betekenisvolle projecten die een positieve impact hebben op de gemeenschap en bijdragen aan culturele groei. 

Wat biedt Cultura je nog meer?

  • Een aantrekkelijk salaris tussen de €4451 tot €6575 o.b.v. 36 uur per week en conform CAO Openbare Bibliotheken;
  • Mogelijkheid om hybride te werken;
  • Eindejaarsuitkering van 4%;
  • Gratis Bibliotheekpas;
  • 20% korting op de theatervoorstelling en cursussen.

Je treedt direct in dienst bij Cultura. Werkmandejong zal je begeleiden in je sollicitatieproces.



Bedrijfsomschrijving

Bij Cultura zijn ze meer dan alleen een werkplek; ze zijn een bruisende bron van cultuur waar je jezelf kunt verrijken. Cultura biedt een inspirerende omgeving en gepassioneerde collega’s. Als medewerker draag je bij aan het inspireren, openstellen en verbinden van mensen, ideeën en passies. En dat elke dag weer opnieuw.Cultura speelt een belangrijke rol in het culturele leven van Ede door een breed scala aan culturele activiteiten en diensten aan te bieden voor mensen van alle leeftijden en interesses. De hoofddisciplines van Cultura zijn:Theater: Cultura heeft een eigen theater waar verschillende professionele voorstellingen worden opgevoerd, zoals toneelstukken, dansvoorstellingen, muziekoptredens en meer.Educatie: Cultura biedt cultuureducatie aan op het primair- en voortgezet onderwijs. Daarnaast is er een Kunstencentrum met diverse cursussen en workshops op het gebied van beeldende vorming, theater, dans en andere creatieve disciplines. Dit kan variëren van beginnerscursussen tot meer gevorderde lessen.Bibliotheek: Het is de locatie van de openbare bibliotheek van Ede met filialen in Bennekom, Lunteren en Stadspoort. Hier kunnen mensen naast het lenen van boeken, ook studeren of deelnemen aan literaire evenementen en community’s.Maar Cultura biedt meer. Denk bijvoorbeeld aan de galerie en verschillende maatschappelijke en kunstzinnige projecten.Voordelen van werken bij CulturaInspirerende werkomgeving: Werk in een inspirerende en creatieve werkomgeving, waar je wordt aangemoedigd om je passies en ideeën tot leven te brengen;Kansen voor groei en ontwikkeling: Profiteer van trainingen, workshops en opleidingen om je vaardigheden en carrière verder te ontwikkelen;Culturele verrijking: Ervaar de mogelijkheid om deel uit te maken van en bij te dragen aan de culturele wereld van de gemeente Ede;Extra personeelsvoordelen: Korting op theatervoorstellingen, cursussen, workshops én een gratis abonnement op de bibliotheek.Zonder cultuur wordt alles grijs en hetzelfde. Cultuur raakt je, inspireert, verrast en opent nieuwe wegen. Cultuur verdient fijne plekken waar iedereen erbij hoort, kan ontspannen en zichzelf creatief kan ontplooien.Als Controller bij Cultura ben jij werkzaam voor 2 organisaties, Cultura Ede en Bibliotheek Veenendaal, hier werk je samen met de financiële medewerkers van de locaties en het accountantskantoor en je valt direct onder de verantwoordelijkheid van de bestuurder. 
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in