+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Hilversum.
Laad meer vacatures

HR Administratief Medewerker Hilversum

Solliciteer nu
Solliciteer via Werkzoeken.nl (zonder cv)
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer via Werkzoeken.nl (zonder cv)

Page Personnel

  • Werving en selectie

Gevraagd

  • 24 - 32 uur
  • MBO of hoger
  • Junior/Medior/Senior

Aanbod

  • Vast contract
  • 2.000 - € 3.000 p/m

Vacature in het kort

In deze rol als HR-medewerker speel je een belangrijke rol in het team. Je helpt met het verwelkomen en afscheid nemen van collega's en zorgt voor alle papieren en informatie die daarbij nodig is. Je praat veel met de mensen die leiding geven, en helpt ze met vragen en problemen. Je werkt aan verschillende projecten om het werk nog beter te maken. Je krijgt een goed salaris en de kans om te leren en te groeien. Je werkt in een mooi kantoor en mag soms ook thuis werken. Klaar voor de volgende stap? Ontdek meer details!
 

Volledige vacaturetekst

Ben jij een proactieve HR-professional met een HBO-opleiding en wil je werken in een snelgroeiende organisatie met moderne faciliteiten en kansen voor ontwikkeling en groei? Solliciteer nu en maak deel uit van ons team, waar we ons inzetten voor hoogwaardige zorg en samenwerking!

Omschrijving

Als HR-medewerker vervul je een cruciale rol in het proces van onboarding en offboarding van collega's, het beheren van mutaties en het uitvoeren van alle personeelsadministratieve taken binnen jouw toegewezen regio. Je onderhoudt nauw contact met praktijkmanagers, waarbij je dagelijks beschikbaar bent om hun vragen te beantwoorden en advies te verstrekken, bijvoorbeeld bij het oplossen van onduidelijkheden die zich voordoen. Bovendien draag je bij aan diverse HR-projecten en heeft elke HR-medewerker een specifieke focus, zoals verzuim, werving of de integratie van nieuwe praktijken.

Aanbod

Na succesvolle afronding van een sollicitatieprocedure bestaande uit twee gespreksrondes, kun je het volgende aanbod verwachten:
- Een salaris tussen €2.000 en €3.000 op basis van een 40-urige werkweek;
- Een arbeidscontract van 24 tot 32 uur per week;
- Een bedrijfslaptop;
- 8% vakantiegeld;
- De mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen binnen de organisatie;
- Werken in een modern kantoor en mogelijkheid om 2 dagen thuis te werken;
- Kansen voor doorgroeimogelijkheden



Gevraagd

Als ideale kandidaat beschik je over een HBO-opleiding of MBO-opleiding, bij voorkeur in het vakgebied van HR. Je bent bedreven in nauwkeurig werken en schrikt er niet voor terug om af en toe zelfstandig te opereren. Je hebt een proactieve houding en bent in staat om innovatieve ideeën aan te dragen ter verbetering van processen. Bovendien gedij je goed in een teamomgeving en ben je bereid om anderen te ondersteunen wanneer dat nodig is.

Bedrijfsomschrijving

Bij jouw nieuwe werkgever, bestaande uit ongeveer 100 praktijken, staat jou een boeiende positie te wachten. Als onderdeel van een snelgroeiende organisatie, die zich inzet voor uitgebreide zorg voor diverse patiënten, word je verwelkomd in een omgeving waar het motto "Voor elkaar" hoog in het vaandel staat. Dit motto vormt de kern van de bedrijfscultuur, waarbij het netwerk zich verenigt om hoogwaardige zorg te bieden. Jouw rol bevindt zich in het servicecenter op het hoofdkantoor, waar een team van 110 toegewijde professionals ervoor zorgt dat alle operationele aspecten naadloos verlopen. Als onderdeel van dit team werk je nauw samen met het HR-team, bestaande uit HR Business Partners, HR Medewerkers, HR Administratie Medewerkers, Recruiters en een HR Manager.
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in