+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Rotterdam.

Asset Manager Duurzaamheid Rotterdam

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Stedin

  • Directe werkgever

Gevraagd

  • 32 - 36 uur
  • Universiteit of hoger
  • Junior/Medior/Senior

Aanbod

  • Vast contract

Vacature in het kort

Duik in de wereld van duurzaamheid bij een vooraanstaande speler in de energietransitie. Als asset manager duurzaamheid bij Stedin speel je een cruciale rol in het herontwerpen van assets om de circulaire designstrategie te verwezenlijken. Je werkt aan vraagstukken zoals het minimaliseren van milieu-impact en het verlengen van de levensduur van assets. Een unieke kans om bij te dragen aan een groenere toekomst. Vol interesse om meer te weten? Ontdek alle details hieronder!
 

Volledige vacaturetekst

Werk waar je trots op kan zijn
Dit ga je doen

Niet alleen is Stedin een onmisbare schakel in de energietransitie, Stedin heeft zelf ook een zeer ambitieuze duurzaamheidsstrategie opgesteld, waar circulair design een zeer grote rol speelt. Om onze duurzaamheidsdoelstellingen te doen slagen, moeten onze assets worden herontworpen. Dat doe jij als asset manager duurzaamheid.

Hoe een werkdag eruitziet voor jou? We nemen je mee. Zo krijg je meteen een beeld van wat je gaat doen.

Welke materialen hebben de minste milieu-impact? Hoe kunnen we de energieverliezen beperken? En op welke manier kunnen we de levensduur van onze assets verlengen? Vraagstukken waar jij aan werkt. Jij bent de verbindende rol tussen onze materiaalspecialisten, de duurzaamheidsmanagers, onze inkoopafdeling en onze leveranciers.

Vandaag werk je op kantoor op de Blaak. Je hebt een afspraak met een collega uit het team Beleid Asset Systeem & Technische Innovatie (BAS & TI).

Je gaat ontwikkeltrajecten aan om te onderzoeken welke duurzaamheidswinsten te behalen zijn voor onze assets. Dat doe je op basis van je materiaalkennis en je duurzaamheidsinzichten. Jouw focus ligt in eerste instantie op kabels, maar ook andere primaire assets zoals schakelinstallaties en transformatoren kom je tegen. Je hebt een teams meeting met de collega’s van BAS & TI over de mogelijkheid om gerecycled plastic te gebruiken voor de buitenmantel van kabels.

In de middag heb je een externe afspraak bij één van onze leveranciers. Je gaat ontwikkel- en testtrajecten aan voor het gebruik van nieuwe materialen in onze assets. Hebben deze materialen eigenschappen die geschikt zijn voor de functie van onze kabels of schakelinstallaties? Met heel veel inzichten verlaat je de afspraak. Eind van de middag heb je namelijk nog één teams meeting met je collega’s van BAS & TI. Zo passen jullie samen de nieuw verworven inzichten en de specificaties van onze assets aan. Jouw aanvulling? Jij neemt de duurzaamheidsinzichten mee in de gesprekken. Morgen weer een dag om te werken aan duurzaamheid.

Wat er komende week nog meer op de agenda staat?

  • Met onze inkoopafdeling werk je samen aan complexe aanbestedingsprojecten om deze assets in te kunnen kopen.

  • Je trekt ook samen op met andere netbeheerders, hetzij in Groene Netten verband, hetzij 1:1. Want alleen samen kunnen we de duurzaamheidsuitdagingen van de toekomst aan!

  • Je plant een afspraak in met de duurzaamheidsmanager van Asset Management waarop jouw bijdrage vitaal van belang is voor de voortgang van de duurzaamheidsstrategie.



Gevraagd

Jouw sterke punten
Worden we blij van

Je bent op de hoogte van ontwikkelingen in de markt en houdt innovaties scherp in de gaten. Zodat wij de keuzes kunnen maken voor de assets en deze kwalitatief en duurzaam te borgen en te beheren. Je weet je kennis en adviezen op verschillende niveaus over te brengen. Daarnaast krijg je veel energie van schakelen: op 1 dag kan je zowel met leveranciers, met ander netbeheerders als met het management om tafel zitten over uiteenlopende zaken. Daar krijg je energie van. En last but not least: je wordt blij van zelfstandig werken en het opzetten van initiatieven, zowel met collega’s als met de stakeholder buiten Stedin. Wat jou verder onze nieuwe collega maakt? Dat lees je hier.

  • Je hebt een afgeronde wo opleiding. Een afgeronde studie zoals MSc integrated/strategic product design of electric/mechanical engineering zijn een pré.

  • Je hebt ervaring met productontwerp en/of ervaring met circulair design.

  • Je hebt sterke affiniteit met duurzaamheid en dat blijkt ook uit jouw opgedane ervaring(en).

  • Je bent parttime (32 of 36 uur) of fulltime beschikbaar.



Aanbod

Een goed team
Daar hoor je bij

Meteen vanaf dag één maak je deel uit van de subafdeling Beleid Asset Systeem & Technische Innovatie wat onderdeel is van de afdeling Asset Management Instandhouding. Je komt te werken op de Blaak in Rotterdam. Het team bestaat nu uit 20 specialisten op het gebied van elektriciteit, gas, secundaire techniek en security en is nog groeiend. Groei jij mee?

Daarnaast werk je zeer nauw samen met de duurzaamheidsmanager binnen AM (Asset Management), die de duurzaamheidsdoelstellingen van AM bewaakt.

Thijs, duurzaamheidsmanager: ’Ik vind mijn rol erg leuk omdat ik de mogelijkheid krijg om te bouwen aan duurzaamheid. Wat je doet binnen de afdeling Asset Management doet ertoe. Doe jij mee?‘.


Nu reageren
Laten zien wat je in huis hebt

Zin in deze baan? En nu en later genoeg te doen hebben? Reageer dan snel. Gewoon met de knop ‘solliciteren’. Vergeet niet je CV mee te sturen. Om een goede selectie te kunnen maken, ontvangen we ook graag een motivatiebrief. Zo krijgen we in ieder geval alvast onze eerste indruk van wie jij bent en wat jij doet.  We hebben graag dat je jezelf bent en kan zijn. Want dat werkt net wat beter! Als we dan ook denken dat je bij ons past, ontvang je snel een uitnodiging voor een eerste gesprek. We wensen je veel succes!

Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in