+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Utrecht.
Laad meer vacatures

Ondernemende adviseur levenscyclusanalyse (LCA) en circulaire oplossingen Utrecht

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Witteveen+Bos

  • Directe werkgever

Gevraagd

  • Fulltime
  • HBO of hoger
  • Medior/Senior
  • Nederlands (taal)

Aanbod

  • Vast contract

Vacature in het kort

Duik in de wereld van circulaire oplossingen en draag bij aan de toekomst van duurzaamheid. Als ondernemende adviseur LCA en circulaire oplossingen werk je in teams aan projecten die echt impact maken. Je krijgt de kans om voorop te lopen in de transitie naar een duurzamere wereld, met een focus op CO2-reductie en circulair materiaalgebruik. Geniet van afwisselende projecten, samenwerking met deskundige collega's en volop ruimte voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Wil jij jouw talenten benutten in een nieuwe omgeving? Lees verder om te ontdekken hoe.
 

Volledige vacaturetekst

Ondernemende adviseur levenscyclusanalyse (LCA) en circulaire oplossingen

Ondernemende adviseur levenscyclusanalyse (LCA) en circulaire oplossingen

Circulaire concepten, CO2-reductie, circulaire en biobased grondstoffen: het zijn de hot topics voor de komende decennia. Overheid en bedrijfsleven zullen in toenemende mate het roer om moeten gooien om hun doelen op gebied van CO2-emissiereductie en grondstoffengebruik te realiseren. Witteveen+Bos speelt in deze transitie een belangrijke rol. In integrale onderzoeks-, ontwerp- en bouwteams maken wij voor verschillende sectoren de milieu- en klimaatimpact en circulariteit van bouwwerken, installaties en activiteiten van overheden en bedrijven inzichtelijk. We geven inzicht in kansen en maatregelen om een ontwerp of een proces meer circulair te maken en de milieu-impact te verlagen en werken deze ontwerpen uit tot realiseerbare oplossingen.

Het kwantificeren van klimaatneutraliteit en circulariteit vormt een belangrijke basis voor onze werkzaamheden en adviezen. We voeren onder meer LCA-studies uit, bepalen CO2-eq emissies en brengen milieukosten (MKI) in kaart. Wij ontwikkelen zelf ook meetinstrumenten en zijn continu op zoek naar nieuwe innovaties in circulair en biobased materiaalgebruik en operationele oplossingen; van biobased hoogbouw en duurzaam asfalt tot terugwinning van grondstoffen uit afval(water).

Als ondernemende adviseur LCA en circulaire oplossingen werk je samen met een dynamische groep collega’s aan complexe en integrale projecten van uiteenlopende omvang. Je hebt een actieve rol bij het in teamverband ontwikkelen, vermarkten en het strategisch, tactisch en praktisch toepassen van onze uitgebreide kennis over klimaat neutrale en circulaire oplossingen. Daarvoor voer je o.a. de volgende werkzaamheden uit: opstellen en analyseren van materiaalstroomanalyses, uitwerken van integrale CO2-emissieberekeningen (scope 1, 2 en 3), vaststellen en interpreteren van milieukostenindicatoren op basis van Dubocalc, uitvoeren van levenscyclusanalyses met SimaPro en het analyseren en vertalen van uitkomsten van bovengenoemde analyses naar strategische en tactische plannen en ontwerptrajecten.

Je werkt in teams van verschillende grote, variërend van een duo tot meerdere tientallen projectteamleden. Vanuit je rol als adviseur en expert groei je snel door in de lijn- en/of projectenorganisatie op een van onze vestigingen. Je gaat aan de slag bij de product-marktcombinatie (PMC) Circular and Biobased Solutions. Onze opdrachtgevers zijn overheden, aannemers, leveranciers en de industrie. Je voert je werkzaamheden uit vanaf jouw standplaats maar werkt soms ook op projectlocaties. Mogelijke standplaats voor deze functie is Utrecht of Den Haag.

Wat wij vragen
  • een hbo- of wo-opleiding in de richting van chemische technologie, procestechnologie, civiele- of installatietechniek, technische bedrijfskunde, milieuwetenschappen, of vergelijkbare opleidingen;
  • minimaal 5 jaar werkervaring;
  • ruime kennis en ervaring met LCA (SimaPro), materiaalstroomanalyse, CO2-emissieberekeningen en MKI-berekeningen (Dubocalc);
  • uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden

goede beheersing van de Nederlandse taal is een pré en een groot analytisch vermogen;

  • een goed analytisch- en organisatorisch vermogen en de vaardigheid om een extern relatienetwerk te ontwikkelen of een bestaand netwerk verder uit te breiden;
  • karaktereigenschappen: proactief, extern gericht, zelfverzekerdheid, doorzettingsvermogen en ondernemerschap.
Wat wij bieden
  • afwisselende en veelzijdige projecten: never a dull moment!
  • samenwerken met enthousiaste en deskundige collega’s;
  • gedegen begeleiding en een breed aanbod aan in- en externe opleidingen;
  • marktconform salaris en een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden;
  • ruimte voor eigen initiatief en groeiperspectieven voor loopbaanontwikkeling.
Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.400 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.


Reageren?

Heb je belangstelling voor deze functie, solliciteer dan direct online. Voor meer informatie over deze vacature kunt je contact opnemen met de heer B.M. (Bas) Roelofs MSc, groepsleider CO2/MKI-impactanalyse telefoon +31 6 34 20 69 83 of mevrouw D.T.P.J. (Dieuwertje) Roelofsen MSc, groepsleider Grondstofstromen, telefoon +31 6 86 86 34 95. Vacaturenummer NL00682.

Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in