+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Haarlem.

Beleidsadviseur openbaar vervoer Haarlem

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Provincie Noord-Holland

  • Directe werkgever

Gevraagd

  • 36 uur
  • Universiteit of hoger
  • Medior

Aanbod

  • Vast contract
  • 4.816 - € 6.809 p/m
  • Opleidingsbudget, Pensioenregeling

Vacature in het kort

Duik in de wereld van flexibele publieke mobiliteit als beleidsadviseur openbaar vervoer, waarbij je een cruciale rol speelt in het verantwoord faciliteren van deelmobiliteit. Je werkt aan het verbeteren van de duurzaamheid, toegankelijkheid en optimalisatie van het ov, inclusief het introduceren van Mobility as a Service. Geniet van unieke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een ruim opleidingsbudget, volledige vergoeding van woon-werkverkeer bij ov-gebruik, en de vrijheid om je werklocatie en -tijden te kiezen. Benieuwd om meer te weten? Duik dieper in de details!
 

Volledige vacaturetekst

Het reisgedrag van mensen verandert. Zo is flexibiliteit steeds belangrijker: aantrekkelijk openbaar vervoer dat past bij de vervoervraag op dat moment. Daardoor gaat ook deelmobiliteit een steeds belangrijkere rol innemen bij reizigers. De provincie wil dit verantwoord faciliteren. Dat betekent dat publieke mobiliteit duurzaam én betaalbaar moet zijn voor iedereen. Wil jij je inzetten voor flexibele publieke mobiliteit, kun je stevig adviseren en zie je altijd kansen? Kom dan bij ons werken als beleidsadviseur openbaar vervoer!


Jouw baan

Jij bent het aanspreekpunt voor het busvervoer aan de oostkant van de Metropoolregio Amsterdam (MRA). In de rol van concessiebeheerder zorg jij samen met Connexxion – de partij die dit nu voor ons uitvoert – dat tienduizenden mensen dagelijks snel en comfortabel kunnen reizen. Je monitort de prestaties en ontwikkeling van Connexxion, blijft hierover continu in gesprek én informeert de gedeputeerde. Ook ben je als beleidsadviseur openbaar vervoer verantwoordelijk voor het financieel contractbeheer. Dit houdt bijvoorbeeld in dat je onderzoekt waar kosten bespaard kunnen worden en dat je de dienstregelingsuren beoordeelt. Sowieso staan jij en je collega’s voor een grote maatschappelijke opgave. Een van de vraagstukken waarin jij je vastbijt is bijvoorbeeld hoe we omgaan met lange termijn ambities tegenover de reizigersopbrengsten.

Andere belangrijke opgaven waaraan jij werkt: de verduurzaming en toegankelijkheid van het ov, optimale bereikbaarheid in nieuwe stedelijke gebieden en de introductie van Mobility as a Service (MaaS). Denk ook aan Publieke Mobiliteit. Omdat de wereld steeds sneller verandert en de mobiliteitsbehoefte van reizigers meeverandert zetten we in op flexibele publieke mobiliteit. Dat betekent dat lange termijn investeringen doordacht moeten gebeuren. Contracten moeten zo flexibel zijn dat meeveranderen mogelijk is. Neem verduurzaming. Daarvoor moeten nieuwe bussen komen en laadinfrastructuur in de gemeenten. Hoe pakken we dat aan, hoe plannen we, en wie regelt én betaalt wat? Als schakel tussen de provincie, het Rijk, gemeenten, de vervoerder, wegbeheerders, buurtbusverenigingen, consumentenorganisaties en reizigers overleg je veel. Daarnaast zorg je dat de provincie invloed heeft in werkgroepen van het Samenwerkingsverband Decentrale OV-autoriteiten.

Bij de voortgang in al deze dossiers ben jij degene die het proces overziet en alle thema’s en partijen verbindt. Je zorgt voor een soepele voortgang en krijgt alle neuzen dezelfde kant op. Met dit alles maak je landelijke, provinciale en regionale mobiliteitsambities waar!


 Dit bieden wij
  • Een bruto jaarsalaris tussen € 57.791,04 en € 81.712,22 (schaal 11) op basis van 36 uur per week. Dit is inclusief het Individueel Keuze Budget van ongeveer 22% van je bruto maandsalaris, dat je onder meer kunt inruilen voor extra vrije dagen. Op welke salarisschaal je definitief wordt aangenomen, is afhankelijk van je ervaring.
  • Een opleidingsbudget van € 5.000 per 5 jaar. Daarnaast zijn er andere opleidingsmogelijkheden, omdat wij jouw ontwikkeling belangrijk vinden.
  • Een jaarlijkse salarisverhoging van 3%, tot aan het einde van je schaal.
  • Een volledige vergoeding van woon-werkverkeer en dienstreizen bij gebruik van ov.
  • Veel vrijheid, flexibiliteit en verantwoordelijkheid: je kiest zelf waar en wanneer je werkt.
  • Een goede pensioenregeling waaraan de provincie meebetaalt.
  • Een jaarcontract, met de bedoeling je aan het einde van dat jaar een vast contract aan te bieden.

En dat is nog niet alles. Lees op waar je als collega bij Noord-Holland verder op kunt rekenen.


Hier ga jij werken

Bij de provincie Noord-Holland werk je aan de toekomst. Elke dag opnieuw zet je je samen met 1.400 collega’s in voor een mooie, plezierige en veilige woon- en werkomgeving voor bijna 3 miljoen Noord-Hollanders. Daarbij gaat het er innovatief aan toe. We stimuleren en faciliteren smart mobility, de energietransitie, grootschalige natuurontwikkeling en de nieuwste technologieën zoals slimme apps. En ook jóuw toekomst staat bij ons centraal. Je krijgt alle ruimte om te kiezen welke kant je op wilt en om je ambities waar te maken. Wij ondersteunen je hierbij. Bijvoorbeeld met een ruim opleidingsbudget en de mogelijkheid om, in overleg, tijdelijk in een ander project te duiken of een initiatief te starten.

Je werkt nauw samen in een team met 5 andere adviseurs binnen de sector Mobiliteit, onderdeel van de directie Beleid. Het team openbaar vervoer bestaat uit 15 adviseurs. De directie kijkt met een frisse blik naar duurzame ruimtelijke ontwikkeling, waterbeheer, milieu, regionale economie en monumentenzorg. En natuurlijk mobiliteit en alles wat daarmee te maken heeft, zoals de provinciale infrastructuur, het opdrachtgeverschap voor het openbaar vervoer en het verduurzamen van de mobiliteit. Je krijgt volop de ruimte om te werken aan vernieuwend uitvoerbaar beleid dat als voorbeeld dient voor andere organisaties die bezig zijn met beleidsontwikkeling.


Dit ben jij
  • Je beweegt je makkelijk in een extern netwerk – van marktpartijen tot vrijwilligers en belangenorganisaties – en overbrugt belangentegenstellingen.
  • Je kunt je snel inwerken op inhoudelijke dossiers.
  • Je behoudt de rust bij lastige dossiers en vragen.
  • Je kunt lastige knopen doorhakken en je neemt mensen mee in je keuzes.
  • Je denkt in oplossingen en kansen.
  • Je kunt sterk en stevig adviseren en gaat objectief en evenwichtig om met de nuances in de concessiebeheerdossiers.

Verder heb je:

  • Academisch werk- of denkniveau.
  • Minimaal 3 - 5 jaar werkervaring als beleidsadviseur.
  • Een vervoerskundige achtergrond is geen vereiste. Wel is het belangrijk dat je affiniteit hebt met openbaar vervoer en het bijbehorende contractmanagement.
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden, mondeling en schriftelijk.
  • Sterk ontwikkelde adviesvaardigheden en cijfermatig inzicht.
Word onze nieuwe collega

Reageer vóór 29 april 2024 via de solliciteer direct button. Wij ontvangen graag jouw reactie met een actueel cv en motivatiebrief t.a.v. Shirin Jaffri, plaatsvervangend sectormanager mobiliteit. Wil je eerst meer informatie over de functie? Bel of app dan met Shirin, via 06 – 3199 90 13. Voor vragen over de procedure kun je terecht bij Servicedesk Info Personeel, via 023 – 514 56 06.

Goed om te weten

  • Wij werken voor alle Noord-Hollanders. En dat kunnen we het beste doen als wij een afspiegeling vormen van de bevolking van de provincie. Daarom streven wij naar diversiteit in onze teams.
  • Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.
  • Voor een baan bij de provincie is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vereist.


Gevraagd

Wil jij weten of je past op deze functie? Ga dan naar onze website om te zien wat wij van jou vragen!

Uren

36 uur
32-36
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in